Supersmoothiesta virtaa arkeen

20 kesäkuuta 2016

Jos huushollin rouva sattuu olemaan lähtökohtaisesti keittiörakkinevastainen, jokainen ruoanlaiton valmistamista helpottava laite on iso ja merkittävä asia.


Jo pelkkä vedenkeitin jokunen vuosi sitten oli pitkällisen harkinnan ja suuren myönnytyksen tulos. Sitä ei olisi tullut ilman Rouva Sanan jälkikasvua.

Pitkällistä harkintaa vaati myös tehosekoittimen hankinta.

Mutta voi elämä, millainen maailma yhden blenderin ja sen inspiroimana testatun Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -teoksen takaa lopulta avautui.

smoothie


Rouva Sana rehellisesti ja suoraan sanottuna häpeilemättä ihailee ruokabloggaajia.

Ei ole mikään salaisuus, että keitän edelleen päivittäin kaurapuuroni paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Ei onnistu ulkomuistista ei, eikä soveltamalla.

Rouvalle ruoka on arkinen asia. Ruoan tekemiseen tai sen syömiseen ei liity - no, ehkä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta - elämää suurempaa nautintoa (toisin kuin vaikkapa kirjaan, elokuvaan, luontokokemukseen tai hyvään musiikkiin).

Siksi hankittuani tehosekoittimen peräänkuulutin välittömästi Facebookissa ohjeita siitä, miten keittiövärkkiä lopulta käytetään: mitä sille pitää oikein syöttää.

Sain vastaukseksi epämääräistä mutinaa ja toteamuksen, että "laita nyt hyvä ihminen siihen sekoittimeesi oikeastaan mitä vain - kaikki käy".

Mutta tällepä rouvalle ei tuollainen epämääräisyys ruoanlaittoon istu (vai onko blenderillä surauttelu edes ruoanlaittamista...?). Hieman tarkempia ohjeita pliis.

Siksi Hellapoliisi Kati Jaakosen ja Pinkit korkokengät -bloginkin takaa löytyvän Maiju Kauppilan Supersmoothiet - mangosta mustikkaan (Readme.fi, 2016) ilmestyi keväällä kuin kreivin aikaan. 

Tehosekoittimeen liittyviin kysymyksiini vihdoin vastattiin.

Ja vielä millä tavoin: Supersmoothiet - mangosta mustikkaan on huikean kaunis ja inspiroiva kirja. 

Ja sen aika on ehdottomasti juuri n-y-t: kesällä.

Rouva Sana


kesä
Kippis kesälle - terveellisesti!

Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjan takaa löytyvä parivaljakko on tehnyt yhteistyötä aikaisemminkin. 

Jaakonen ja Kauppila ovat innokkaita - superinnokkaita - smoothieiden surauttelijoita, ja heidän mielestään herkku ansaitsi suomalaisen ohjekirjan.

Eksoottisesta ulkoasustaan huolimatta kirja on kokonaan kotimaista alkuperää.

Suuri osa teoksen ohjeista on tehty ja ikuistettu Indonesiassa ja Balilla. Jokainen ohje on kuitenkin sovellettu suomalaisiin oloihin.

Jos jotain ei löydy tutusta lähimarketista (kuten vaikkapa sitruunaruohon tyviosaa tai litsiä), se on lupa jättää pois.

Kirja päättyy kotimaisiin marjasmoothieherkkuihin, ja lopussa on vielä muutamia mehuohjeita.

smoothie


Supersmoothiet - mangosta mustikkaan - teoksen valtteja on huikaisevan suuren smoothieohjerepertuaarin lisäksi sen ulkoasu. Kirja on todella, todella kaunis ja värikäs.

Vaikka lukijan silmä tarttuu Kaukoidän trooppisiin kuviin, myös kotoisat järvi- ja maalaismaisemat smoothieden taustalla ovat superkauniita.

No, itsekin erilaisia julkaisuja tehneenä olisin valikoinut teokseen toisen, hieman helpommin luettavan kirjasimen, mutta ei nykyinenkään huono ole. Kirjaa lukee ja silmäilee ilokseen - vaikka ei tehojuoman tarpeessa olisikaan.

Hauska lisä teoksessa on Jaakosen perheen matkakertomus Kaukoidästä.

Supersmoothiet - mangosta mustikkaan on oiva täydennys kesäkeittiöön ja erinomainen lahjakirja. Eli vink vink, hei.

smoothie


Alkaneen juhannusviikon kunniaksi Rouva Sana polkaisee käyntiin pitkästä, pitkästä aikaa kirja-arvonnan. Arvonta järjestetään vain täällä blogin puolella.

Kerro ja jaa alla, blogin kommenttikentässä oma supersmoothievinkkisi. Vinkki saa olla yksinkertainen ja superhelppo. Tai vain kerran testattu, mutta hyväksi havaittu. 

Jos vastauksia tulee runsaasti, Rouva Sana koostaa niistä kesän aikana oman postauksensa ja testisurauttaa osan kuviin asti.

Kerro, millainen tehojuoma saa sinuun virtaa. Kaikkien vastanneiden kesken Rouva Sana arpoo yhdelle onnekkalle oman Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjan. 

Vastausaikaa on kuluvan viikon loppuun eli sunnuntaihin 26.6. asti. Voittaja julkistetaan ensi viikolla täällä blogin puolella sekä Facebookissa.

Tsempposta!

kesä
Ei ole tehojuoman voittanutta.

Yhteistyössä Readme.fi.
Kirja on saatu arvostelukappaleena, ja arvontapalkinnon lahjoittaa Readme.fi.
Osa bloggauksen kuvista on teoksesta Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjasta.


40 kommenttia

  1. Kiitos ihanuus. Mun suosikkini löytyy kirjamme sivuilta ja teen sitä varmaan viikottain. Se on Citynaisen tehosmoothie eli vihersmoothielinjalla mennään. Fontti todellakin on välillä vähän vaikea lukuista, joten ihan aiheellinen huomio ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtia, kiitos Maiju: kirjantekijän oma suosikkismoothievinkki <3 <3!

      Ja hei kaikki te tämän blogin lukijat, jotka olette Instagramissa. Etsikääpä Maijun Pinkit korkokengät seurantaan Instassa. Saatte Maijulta säännöllisesti kuvin ja sanoin huikean kauniita smoothievinkkejä (ja myös gluteiinittomaan ruokavalioon liittyviä vinkkauksia sekä paljon muuta...). Rouva Sana suosittelee!

      Poista
  2. Ihana kirja! :) Mä laitan milloin mitäkin, mut paras yhdistelmä syntyy yleensä marjoista. Sekaan kookos- tai mantelimaitoa, banaania ja heraa. Joskus avokadoa tai manteleita/pähkinöitä jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luovuuus taitaa olla yksi parhaimmista vinkeistä smoothieissa ;)... Tehojuoma on kiitollinen, kun sinne sopii melkein mitä vain.

      Avokadoa täytyy minunkin joskus kokeilla <3!

      Poista
  3. Työkaverin vinkkaamana aina ajoin nautiskelen voimajuomaa, johon tulee piimää, kananmuna ja hunajaa. Kuohuvainen juoma nautitaan rauhassa pillillä imeskellen. Olen tehnyt jatkosovelkuksia ja heittänyt sekaan banaanin, marjoja tai viherjauhetta, mitä nyt skafferista sattuu löytymään. Pellavansiemenrouhekin on oikein oiva lisä, vaikka se helposti tukkii pillin. Hörppimälläkin herkuttelu on oikein passeli tapa smoothien nauttimiseen. Olen niin epäresepti-ihminen, että säädän ja luon omia kokeiluja, jotka joko onnistuvat hyvin tai ennakoitua paremmin. Aurinkoista maanantaita! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tämähän on tosi mielenkiintoinen vinkki: piimää JA kananmunaa. Huisaa! Kiitos, kun jaoit ohjeen; ei ainakaan tämän rouvan mieleen olisi kyllä muuten tullut... ;).

      Poista
    2. Kiitos täydennyksestä :) <3!

      Poista
  4. Rakastan Katin ja Maijun kirjaa <3
    Sieltä on tullut testattua useampaakin ohjetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjan parhautta on vatsan ja silmän ruoka. Kuvat ovat kyllä huikean kauniita. Ja tämä rouva arvostaa aina teosten alkuperässä kotimaisuutta.

      Poista
  5. Mulla ei oo mitään reseptiä antaa. Mango ja banaani yhdessä soseutettuna ja siihen vähän sitruunaa, nam.
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mutta hei tuokin on hyvä resepti. Sitruunaa en muuten ole koskaan smoothiessa kokeillut!

      Poista
  6. Mukana arvonnassa, sillä tarvetta tuolle kirjalle olisi :) Omasta päästäni ei löydy yhtään smoothiereseptiä, mutta varmaankin kokeilisin laittaa maustamatonta jogurttia, mansikoita ja mustikoita ja ehkä hieman sokeria.
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maustamaton jugurtti sopii melkein kaikkeen. Se on niin hyvää! Ja nyt alkaa paras mansikka-aika <3.

      Poista
  7. Heh, pitäisikö osallistua tuon kirjan takia.
    Olen olematon ruuanlaittaja mutta myös nirso syöjä siten, että vierastan sellaisia ruokia, joista en saa selvää mitä kaikkea niissä on, siis myös työpaikan smoothieita.
    Sitten pysähdyin jostain syystä tällaiseen smoothiereseptiin, jossa tuntui olevan juuri ne ainesosat, joista pidän ja pitihän sitä sitten kokeilla. Onneksi yleiskoneen mukana oli tullut myös tehosekoitinosio, vaikkei sitä juurikaan menneinä vuosina ollut käytetty. Ja kas kummaa, smoothiet ilmestyivät ruokavalioomme, eli on niitä tänä kesänä tehty varmaan jo 10 kertaa - ja se on meikäläisen ruuanlaittotasolla PALJON!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mutta ehdottomasti sinun pitää osallistua arvontaan Pirkko ;).

      Ihanaa huomata, että en ole ainoa (keski-ikäinen) noviisi smoothieiden parissa. Meikeläiseen uppoaa lähes ruoka kuin ruoka, mutta en juuri välitä niiden värkkäämisestä - ja suurin kauhistus on tuhti värkkiarsenaali keittiön pöydällä...

      Smoothieissa kiehtoo niiden monipuolisuus ja terveellisyys. Parhaimmillaan ne ovat todella oivia välipaloja - ja joskus maistuvaa juotavaa kiireisempäänkin vauhtiin. Jatketaan surautteluja Pirkko!

      Poista
  8. Ihana kirja! Mietin jos tulee joku hyvä smoothie mieleen. Vai saako osallistua sellasella, joka on ollut omassa blogissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti Yrtteilijä saat osallistua millä vinkauksella vain. Jos olet julkaissut sen, jaa suora linkkikin vielä täällä <3.

      Poista
  9. Kiva, kiitos! Vaniljainen minttu-nokkossmoothie on terveellinen JA herkullinen juoma vaikka aamu- tai välipalaksi.

    Tämä smoothie on alun perin ollut McDonald’sin Shamrock Shake, mutta se on muuttanut muotoaan matkan varrella.

    Vaniljainen minttu-nokkossmoothie:


    1/2 dl kaurahiutaleita, nokkosta n. 2 dl löyhästi mitta-astiaan pakattuna, 4 dl maustamatonta mantelimaitoa, 1/2 tl vaniljasokeria, 1/2 avokado, 1 jäinen banaani, tuoreita mintun lehtiä n. 10 kpl, (1 tl hunajaa), ripaus suolaa

    Illalla: Mittaa kaurahiutaleet blenderin astiaan. Lisää vaniljasokeri ja 2 dl mantelimaitoa. Sekoita lyhyesti blenderissä tai sauvasekoittimella. Laita astiaan kansi päälle ja anna pohjan tekeytyä yön yli. Laita banaani jäätymään pakkaseen. Banaani kannattaa kuoria valmiiksi. Tällöin se on helpompi käyttää jäisenä.

    Aamulla: Lisää smoothiepohjaan avokado, nokkonen, jäinen banaani, minttu,(hunaja) ja ripaus suolaa. Lisää mantelimaitoa sen verran, että saat smoothiesta itsellesi sopivan paksua. Sekoita blenderissä ja nauti!

    Resepti ja lisää tarinaa smoothiesta löytyy täältä:

    https://yrtteily.wordpress.com/2016/05/08/vaniljainen-minttu-nokkossmoothie/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, nyt tuli topakka ja terveellinen smoothie <3! Kiitos!!

      Poista
  10. Kauden marjoja, banaania ja vesimelonia, se on siinä! Joskus liotettuja manteleita, pakastettua banaania, vettä ja mausteeksi carobjauhetta tai tahinia, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvälle ja eksoottiselle: carobjauhe on meikeläiselle kokonaan uusi tuttavuus ja tahiniakaan en ole smoothiessa maistanut. Kiitos <3!

      Poista
  11. Omena, päärynä, vesimeloni sekoitus on raikas.

    VastaaPoista
  12. Olen vielä aloittelija, mutta olen kokeillut: banaani, mustikka, mansikka ja piimä smoothie, sekä hedelmiä ja avokadoa tuoremehu-kivennäisvedellä. Hyviä olivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado tuoremehulla ja kivennäisvedellä houkuttelee, ehdottomasti <3!

      Poista
  13. Vinkit hakusessa täällä, itsekin niitä kaipaan :D Mansikkaa, banaania ja maitoa on meidän bravuurismoothie 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samassa veneessä siis ollaan; pysyhän taajuudella ja poimi ensivinkit tehojuomiin täältä. PS. Mansikka, banaani ja maito (+jäätelö...) ovat ikisuosikkeja, nam :).

      Poista
  14. Kiitos Rouva Sana, täällä kohtalon toverisi. Ei mikään kokki, varsinkaan epämääräisillä ohjeilla pärjäävä ja moneltakin osin ruokarajoitteinen. Smoothiet ovat kyllä tulleet osaksi arkea tämän upean kirjan myötä. Ei mulla mitään omia ohjeita ole, näillä muiden loistavilla ideoilla pärjään niin loistavasti ♥
    Kauniit sivut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, huippua, että nykyisten ruokabloggaajien, gourmetkokkien ja oman keittiönsä sankareiden joukosta löytyy myös lisäkseni heitä, jotka eivät hallitse juuri kaurapuuron keittämistä (ja sekin siis 40 ikävuoden jälkeen edelleen aina paketin kyljestä luntattuna) vaativampaa kokkaamista. Vertaistukea ja hengenheimolaisterapiaa parhaimmillaan, sitä tämä rouva tarvitsee, kiitos Kati :D <3!

      Smoothieissa parhautta on (ja siksi varmasti sopii tämän rouvan tyyliin), että ainekset laitetaan kuppiin ja surrur vaan. Hyvää tulee. Ja nopeasti.

      Omia ohjeita ei vaadita - varsinkaan hengenheimolaisilta ;)..

      PS. Kiitos jälkimmäisestä <3.

      Poista
  15. Arvontaan en osallistu kun itseltä löytyy tämä loistava kirja joka on täynnä herkkuja :)
    Blogin uusi ulkonäkö näyttää todella hyvälle luurin kautta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä herkkukirja on löytänyt jo sinun hyllyysi, mahtia <3!

      Kiitos blogipalautteesta; se, että sivut toimivat myös kännykän ja muiden päätelaitteiden kautta luettuna, on tänä päivänä ihan must-juttu.

      Poista
  16. Minulla on jo tuo kirja, mutta menen smoothienkin kanssa vapaalla linjalla; blenderiin lennähtää sitä mitä sattuu käsillä olemaan. Ja yleensä tulee ihan hyvää.

    Tyylikäs blogiuudistus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus minäkin opin varmasti tuon saman tyylin; luovasti surrur vaan ;).

      Kiitos jälkimmäisestä Lumo <3!

      Poista
  17. Suosikkini: nuoren sileän voikukan lehdet sekä kukkia + mitä tahansa hedelmiä tai marjoja esim. mustikka, mansikka, omena, ehkä myös porkkana = superaurinkoinen juoma! :) / Tsui-Shan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsui-Shan: kiitos! Ihan mielettömän eksoottinen ja yhtä kaikki trendikäs smoothievinkki. Villiyrtit ovat nyt nii-iin pop, ja sinä teet niistä tehojuomiakin. Vau! Kiitos <3!

      Poista
  18. Olen aika aloittelija smoothien kanssa, joten olis kiva voittaa kirja avuksi :) Puhtia päivään tuo mansikka-mustikka-banaani-puolukka, rahka smoothie.
    texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa smoothievasta-alkajien joukkoon; olet nyt täysin oikeassa paikassa ;) <3! Rahka kuulostaa superhyvälle smoothiessa. Kiitos vinkistä Terhi!!

      Poista
  19. Minä olen kuin tuhkimo, kello lyö kohta 24.00 ja haaste vastaamatta. En tiedä, kuinka terveellinen on smoothieni, mutta se on kuin jäätelöä.

    kaksi pakastettua banaania (palasina)
    kaksi rkl kaakaojauhetta
    ja maitoa yli tai alle desin (juoksevampaa tai paksumpaa smoothieta)

    Ehdin! Hyvää alkavaa viikkoa!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeintä on oikea ajoitus; todellakin ehdit Tuula ;) <3!

      Tämä pakastettujen banaanien vinkkitulva on tälle rouvalle ihan uusi juttu ja tuttavuus, joka täytyy laittaa ehdottomasti testiin. Ja smoothiesi kuulostaa siltä, että se uppoaisi ilman minkäänlaista suostuttelua myös jälkikasvuun ;)..

      Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram