Kolkyt ja risat -naisten ikoni - Bridget Jones

22 syyskuuta 2016

Bridget Jones on 2000-luvun kolkyt ja risat -naisten ikoni.

Kuningatar ja comedy queen.

Roolimalli, joka on koko 2000-luvun alkupuolen muistuttanut maailman naisia, että vaikka elämä kaataa suurella saavilla sontaa niskaan, ei muuta kuin korkkarit jalkaan vain ja menoksi.

Bridget Jones´s Baby
(Kuva: Filmikamari/Finnkino)


Jonesin haihattelu miesten perään, ikuinen huoli naimisiin pääsystä, jatkuva taistelu liikakilojen kanssa sekä muutoinkin lievästi sekoileva elämäntyyli on piirtynyt syvälle nyt jo keski-ikäistyneiden naisten mielikuvia ja tuntoja.

Niin syvälle, että ainakin Rouva Sanaa alkoi jo ihan hirvittää. Ettäkö Bridget Jonesille suotaisiin kaikkien näiden vuosien ja sekoilujen jälkeen vauva?

Yhtäkkiä, 12 vuotta viimeisen elokuvan jälkeen. Mitä siitä nyt oikein tulee? Ehkä ikoni olisi pitänyt jättää rauhaan, ja antaa meidän pitää mielikuvamme kolmikymppisestä Bridgetistä?

Bridget Jonesin elämä nousi parrasvaloihin 2000-luvun alussa, kun englantilaisen kirjailijan Helen Fieldingin 90-luvulla kirjoittamat, alunperin pakinoiksi luomat tarinat ja niistä myöhemmin syntyneet kirjat tuotiin valkokankaalle.

Loppu onkin historiaa.

Rouva Sana on monen muun nelikymppisen, sittemmin rouvashenkilöksi muuttuneen naisen lailla lukenut ja katsonut omat bridgetinsä vuosien aikana playbackinä alusta loppuun ja lopusta alkuun.

Bridgetistä on ehtinyt muodostua lähes reliikki, ja siihen koskeminen tuntuu kaikkien vuosien jälkeen pyhäinhäväistykseltä.

Mutta huoli pois. Elokuvasarjan kolmas osa, Bridget Jones´s Baby on kaikilla tavoin loistavaa katsottavaa.

Vaikka meitä keski-ikäisiä naisia on hemmoteltu elokuvatarjonnalla monin tavoin (niistä enemmän klikkaamalla vaikkapa blogin elokuva-tunnistetta), uusin Bridget Jones on itse asiassa koko alkusyksyn ehdottomasti riemukkainta antia.

(Ja siksi eräs rouva tietää jo, mitä se veivaa tulevina vuosina alusta loppuun ja lopusta alkuun yhtä suurella innokkuudella kuin aikaisemmin...).

Elokuvan tarina on lyhykäisyydessä tämä:

Bridget Jones (Renee Zellweger) on edelleen, 43-vuotiaana, sinkku. Elämä ei ole siis mennyt ihan niin kuin hän sitä päiväkirjoissaan kolmikymppisenä suunnitteli.

Bridget ei olisi kuitenkaan Bridget, jos hän jäisi asiaa murehtimaan, ja hän päättää ottaa oman syntymäpäivänsä kunniaksi ilon irti tulevista hetkistä.

Ja hyvin hän sen tekeekin, sillä pian Bridget huomaa olevansa raskaana, ja isäehdokkaita on kaksi: jenkkimiljonääri Jack (Patrick Dempsey) ja vanha tuttu Mark (Colin Firth).

Elokuvan lopussa syntyy Jones Jr., ja tarina saa onnellisen lopun.

The End. Se siitä.

Mutta hei näinkin yksinkertaisista ja helpoista aineksista voi leipoa hauskan ja viihdyttävän komedian, kun sen osaa tehdä.

Bridget Jones´s Baby -elokuvassa on monta asiaa kohdallaan, ja Rouva Sanan makuun yksi on ylitse muiden: elokuvassa on mukana kaikki, siis ihan kaikki vanhat tutut näyttelijät.

Ketään avainroolissa olevaa ei ole korvattu uudella näyttelijällä niin kuin aika usein tällaisissa tilanteissa ruukataan tehdä (tai no, yksi on joukosta poissa, mutta sillekin on elokuvassa selitys...).

Ja rouvan sydän ihan hyrisee onnesta.

Elämä on heitellyt roolihenkilöitä Bridgetin lailla 12 vuoden aikana, ja heidän elämäntilanteensa ovat muuttuneet - niin kuin reilussa 10 vuodessa pitää. Kuluneet vuodet näkyvät ihmisten kasvoilla, olkapäillä ja miehillä varsinkin hiuksissa (Mark...).

Ja juuri tämä kaikki tekee elokuvasta niin elämänmakuisen. Vuodet vierivät, mutta ihmiset ovat ja pysyvät - ilonaiheineen ja murheineen, tuttuinen piirteineen kaikkineen.

Bridget Jones´s Baby on edelleen taattua bridgetkamaa. Sen supliikki on sanavalmista ja nokkelaa - niin kuin aina.

Elokuva on soljuu jouhevasti eteenpäin - niin kuin aina.

Ja se on yksinkertaisesti vain hauska ja hulvaton parituntinen.

No - ihan niin kuin aina.Bridget Jones´s Baby -elokuvaa esitetään parhaillaan ympäri Suomen.
Keskisellä Uudellamaalla elokuva kuuluu Studio 123:n ohjelmistoon.

Juttu on toteutettu yhteistyössä Studio 123:n kanssa.

8 comments

 1. Huh...kiitos Rouva Sana, että annoit elokuvan lopulle synninpäästön toisin kuin tuo Hesarin juttu. Vielä en ole ehtinyt upottaa itseäni elokuvateatterin pehmeään penkkiin sukeltaakseni katsomaan vähän vanhempaa Bridgetiä ja hänen toilailujaan näiden kahden miehen kanssa. Kaksi ensimmäistä leffaa ovat olleet todella tärkeitä oman elämän peilaajia ja kyllähän tämä tarina pitää ehdottomasti saattaa päätökseen. Vaikka tuo Hesarin juttu vähän spoilasi nyt leffan juonen ja elokuva ei tuo sitä tunnetta "miten tämä nyt tulee päättymään" niin ehdottomasti on "must to see" listalla myös Marjon matkassa bloggaajalla. Bridget edustaa jotain ikonista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, jos sinäkin Marjo koet Bridget Jonesin eräällä tavalla ikoniseksi tyypiksi meille keski-ikäistyville naisihmisille.

   Et uskokaan, miten jännitin, millaiseksi meidän kaikkien yhteinen Bridgetimme on muutettu 12 vuodessa ja kuinka mielikuva sekoboltsi-ikisinkusta, joka selviää draamasta kuin draamasta aina jaloilleen, on onnistuttu säilyttämään - ja että onko Bridgetistä väännetty väen väkisin kopio hänen kolmikymppisestä minästään.

   Mutta ei huolta. Ainakin minun mielikuvalleni Bridgetistä elokuva oli suuri helpotus - ja sitä paitsi leffa on vielä ihan älyhauska :D. Paras komediapläjäys sitten alkusyksyn.

   Hesarin Nyt-lehden juttua ei kannata mennä lukemaan ennen kuin on nähnyt leffan, jos haluaa säilyttää jännityksen juonen osalta (onneksi jutussa kerrotaan alussa, että se paljastaa juonen).

   Itse vaalin bloggaajana aina katsojan oikeutta nauttia leffasta loppuun asti, eikä siksi tässäkään bloggauksessa kerrota tarkkaan loppua.

   Rentouttava leffa. Enkä yhtään ihmettelisi, vaikka näkisimme vieläkin Bridgetin joskus..

   Poista
 2. Tämä elokuva on ehdottomasti nähtävä. Olen ihan Bridget fani, olen katsonut edelliset leffan puhki. Itsehän menin naimisiin jo kaksikymmentävuotiaana, mutta olen muutaman kaverin sinkkuelämää seurannut ja ajatellut, että vähän kuin Bridget :D
  Ihanaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii, täälläkin on veivattu vuosien aikana kaksi edellistä leffaa mennen tullen ja takaisin. Sama koskee kirjoja.

   Minusta Bridget Jonesin pointti ei olekaan sinkkuudessa vaan hänen tyylissään, tavassaan ja ennen kaikkea asenteessaan käsitellä eteen tulevia asioita naisen elämässä: "Olisi kiva, että olisi mies ja olisi kiva, jos olisi muutaman kilon kevyempi. Mutta kun ei ole - ja oikeastaan so what. Kohti elämää vain."

   Siksi ilmeisesti mekin, jotka olemme eläneet jo... hmm no, aika pitkään parisuhteessa, löydämme oman tartuntapintamme Bridgetiin :D.

   Poista
 3. Niin tykkäsin ja kahdesti jo katsastin. Myönnän Colin Firthillä oli lusikkansa pelissä. ;) Mutta joo on taito olla hauska ja Bridget on hauska. Tarinaa ei pilannut edes Reneen otsa, kaikki oli mallillaan ja onneksi miehillä oli rypyt ym.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just näin Tiia <3.

   ... Ehkä tämäkin rouva käy katsomassa leffan vielä uudestaan ;)...

   Poista
 4. Bridget Jones leffat on hyviä.

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram