Fuerteventura on cool

12 helmikuuta 2016

Jos olet käynyt joskus yhdellä Kanarian seitsemästä pääsaaresta, Rouva Sanan kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa: olet todellakin käynyt vain yhdellä Kanariansaarella.

Yhden vierailun perustella ei voi vetää johtopäätöstä kaikista saarista.

Afrikan edustalla sijaitsevan saariryppään valtteja onkin ehdottomasti niiden omaleimaisuus; jokainen saari on omanlaisensa.

Fuerteventura on sekoitus aurinkoa ja hiekkaa, ehdottomasti kyllä juu, mutta samalla myös merkillisen rentoa joutilaisuutta. Siellä huominen on todellakin vasta huomenna.


Fuerteventuralla kehutaan olevan Kanariansaarten ehdottomasti hulppeimmat rannat. Ja jos rouvalta kysytään niissä ei todellakaan ole moittimista.

Kullankeltaisia, uintiin sopivia rantoja saarella on useita satoja kilometrejä. Se on paljon, kun Fuerteventura itsessäänkin on vain noin 100 kilometrin pituinen.

Uimaparatiisin lisäksi Fuerteventura on tunnettu lähes pomminvarmasta auringostaan. Saarella sanotaan satavan Kanariansaarista kaikkein vähiten.

Se pitää paikkansa.

Kun muun muassa Gran Canarialla rankkasade paiskoi viime syksynä turistialueita, sadan kilometrin päässä sijaitsevalla Fuerteventuralla Rouva Sana todisti, kuinka tuuli yltyi hieman aikaisempaa kovemmaksi ja yöllä taivaalta tipahti pieni sadekuuro.

Siinä kaikki.

Naapurisaaren rankkasateista parhaimpaan loma-aikaan ei Fuerteventuralla ollut tietoakaan.Kun Fuerteventuran hulppeisiin rantoihin ja lähes 24/7-aurinkoon yhdistetään ympäri vuoden puhaltava - mutta ehdottomasti leuto, lämmin ja leppoisa - tuuli, ei ihme, että saari on erityisesti surffaajien maailmankuulu mekka.

Rouva Sana ei suin surminkaan surffaa, mutta himolautailijoiden nostattamalle reippaalle hengelle en laita lainkaan vastaan.

Juuri surffilautojaan kainalossa kantavat rentohenkiset nuoret aikuiset antavat saarelle ja varsinkin sen pohjoisosalle ja Corralejon kaupungille omaleimaisen ja huolettoman sykkeen.

Fuerteventura on jotenkin vain niin cool.
Fuerteventuralle leimallista on maaperän tasaisuus. Saari on saanut alkunsa tulivuoren purkauksesta, ja maisema on kivikkoista ja karua.

Cran Canarian ja Teneriffan kaltaisia vuoristoja saarelta ei löydä, ja metsiä saa hakea. Loputtomilta tuntuvat tiet kulkevat tasaisina autobaanoina halki saaren - sillä erotuksella, että teillä ei todellakaan hurjastella Saksan malliin.

Päätiet ovat erittäin hyvin ylläpidettyjä, ja mikä mielenkiintoisinta, tien vierustoja kiertävät meikeläiset, hyvinhoidetut pyörätiet ikään.

Ei siksi ole ihme, että surffaajien lisäksi saari kiehtoo varsinkin pyöräilystä ja juoksemisesta kiinnostuneita matkailijoita. Fuerteventura onkin profiloitunut viime vuosien aikana yhä voimallisemmin omaa kuntoaan ja hyvinvointiaan vaalivien paratiisiksi.

Rouva Sana luki hiljan, kuinka erityisesti saaren eteläosaan on perustettu useita hotelleja, jotka ovat suunnattu pelkästään omaa kuntoaan kohottaville ja hyvinvoinnista kiinnostuneille matkailijoille. Niissä ei istuta aamusta iltaan rantatuolissa ja lähdetä illalla viihteelle vaan juostaan, jumpataan, joogataan, patikoidaan, pyöräillään, uidaan, golfataan, pelataan tennistä - ja no, mitä kaikkea sitä niissä tarjolla onkaan.

Tällaisia aktiivi- ja treenilomia Fuerteventuralle - ja muuallekin - suomalaisille tarjoaa ainakin Apollomatkat. Ei varmasti mikään huono lomaviikko.

Saari on kuin liikuntaan ja rennon letkeään olemiseen luotu.
Fuerteventuran Corralejon top 5 + 1 

1. Rento, joutilas meininki, joka saa ajatukset Karibialle ja mielen nuortumaan.

2. Hulppeat hiekkarannat: Las Dunasin hiekkadyynalue on kilometrejä pitkä luonnonsuojelualue, mutta jolla on lupa uida ja viettää aikaa.

3. Hyvät mahdollisuudet liikuntaan: erityisesti erilaiseen vesiurheiluun, pyöräilyyn, juoksemiseen.

4. Rennosta elämänrytmistä huolimatta kaupunki rauhallinen: se tarjoaa paljon, mutta iltaelämästä puuttuu diskon jytke.

5. Välimeren turistikohteista poiketen hyvät ostosmahdollisuudet: tukku perinteisiä ketjuliikkeitä ja muita merkkiliikkeitä - nuorisolle myös lukuisia merkkivaatekauppoja.

6. Hyvä, mutta kohtuuedullinen.
Muista Fuerteventuralla myös nämä:

1. Corralejosta on hyvät yhteydet naapurisaarelle Lanzarotelle - saat kaksi saarta samalla lomareissulla.

2. Saaren eteläkärjessä sijaitsee eläinpuisto Oasis Park: kirahveja, krokotiilejä, virtahepoja ja norsuja - muun muassa. Myös vanhemmat tykkäävät taatusti.

Rouva Sana
Se on Fuerteventuralta hei!

28 comments

 1. Oih miten upeita kuvia! Olipa kiva kuulla kokemuksiasi Fuerteventurasta. Me aloitettiin Kanarian matkailu sen jälkeen kun saatiin perheenlisäystä. Ollaan käyty Lanzarotella,Teneriffalla ja Gran Canarialla. Parin viikon päästä suuntaamme Costa Melonerakseen, Maspalomasin kupeeseen. Ehkä seuraavalla reissulla sitten Fuerteventuraan...Kiitos mainiosta vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Teija!

   Olen itse käynyt La Palman, La Gomeran ja El Hierron pikkusaaria lukuun ottamatta kaikilla, ja jotenkin tämä Fuerteventura sykähdytti kovasti. Kannattaa siis ehdottomasti käydä siellä ainakin kerran.

   Pohjois- ja eteläosa poikkeavat ehkä hieman toisistaan ja eteläpuoli erottuu ehkä aavistuksen vehreydellään, mutta on Corralejo silti niin <3.

   Poista
 2. Olipa kiva esittely Fuerteventurasta. Niin upeita rantoja. Ja hienoja kuvia. Meillä tuo Kanariansaarten matkailu on rajoittunut Teneriffan Puerto de la Cruziin, siellä kun on bonusminiän mummola.
  Ehkä joskus Fuerteventuraan!
  Kiitos matkailuvinkistä ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puerto de la Cruz on tuttu paikka!

   Suosittelen testaamaan joskus kaikkia saaria, vaikka tuon mummola-kytköksen hyvin ymmärränkin ;).

   Ihanaa viikonloppua Tuula sinullekin!

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ♡
  Kivasti kesäiset kuvat piristivät ankean loskasäön keskellä.
  Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tänään todellakin mieli ja sydän halajaisi olla ihan jossain muualla kuin täällä.

   Vaan onneksi on perjantai, perjantai, perjantai... Ihanaa viikonloppua Outi <3!!!

   Poista
 4. Ihanan rempseä ja aurinkoinen postaus sateiseen perjantaihin!

  Kanarian saarista vain Lanzarote on tuttu, tulivuorisaari, jossa tuulee kovaa! Meidän matkan ajankohta oli marraskuussa, jolloin oli hieman liian kylmää vilukissalle (lämpö n. 20-22 astetta). Voisinpa hyvinkin lähteä Fuerteventuraan postauksesi perusteella : )

  Mahtavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Heli <3!

   Lanzarote on minusta mukava saari. Se on oikeastaan kaikista kaikkein erilaisin; myös rakennuskannan suhteen.

   Kanarian saarilla ei talviaikaan ole mitenkään kauhean lämmin; meikeläinen kesä siis hyvässä ja pahassa.

   Minusta ehdottomasti paras aika Kanarialle on matkustaa loppusyksystä tai loppukeväästä, ei talvella. Siitäkin on meikeläisellä kokemusta. Silloin riski on todella suuri, että sää ei ole juuri meidän kesää kummempi: shortseissa saattaa tulla kylmä ja uimaan kykenee vain uima-altaassa. Hrrr... Siitä on ilo jo kaukana, jos kesää etsii.

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 5. Ääh, matkakuume vaivaa täällä kun lukee ihania matkajuttuja. Kohta on varmaan pakko tilata reissu. Mahtavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä puhut; piinaan itsekin itseäni lukemalla matkabloggaajien juttuja, ja kohotan matkakuumetta. Kyllä siinä menojalka alkaa kummasti vipata, kun toinen postaa kuvia paahteiselta hiekkarannalta ja vilkkailta lentokentiltä.

   Nämä kuvat on jo viime syksyn reissulta. Talvilomalla on ihan toisenlaiset kujeet ;).

   Poista
 6. Mä olen onnistunut koko ikäni jotenkin välttelemään Kanarian saaria, ehkä siksi, että jos rantalomalle halajan, pitää veden olla vilukissalle mieluiten lähempänä +30 astetta ;)) Kiva lukea kokemuksesi saaresta, ehkäpä joskus tuonnekin päin maailmaa suunnistan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä välttele Kanarian saaria turhaan PauMau; niiltä löytyy paljon mukavia ja omaleimaisia kohteita, vaikka perusmassaturistikohteista ei tykkäisikään. Suosittelen!

   Myös siksi, että Kanarialle ehtii tehdä hyvin viikon reissun. Siitä kauemmaksi matkustettaessa lomapäiviä täytyisi melkein olla enemmän.

   Itsekin haluan varmistaa, että todennäköisyys helteisiin on suurin - meikeläiset kesäsäät eivät siis todellakaan minullekaan kelpaa ;). Kanarialle kannattaa siksi matkustaa joko loppusyksystä tai -keväästä.

   Toteutimme postauksen matkan lokakuussa ja Fuerteventuralla oli joka päivä +28-32 astetta. Sopivasti tämän rouvan makuun ;).

   Harmi muuten vain, että Suomesta kausi Kanarialle alkaa yleensä vasta lokakuun loppupuolella. Sinne voisi lentää ihan hyvin jo aikaisemminkin.

   Poista
 7. Minäkin olen ollut vain yhdellä Kanarian saaarista,eli Tenerifellä,kaksi kertaa ,silloin kun poikani oli vielä aika pieni.Eli lapsen ehdoilla mentiin mutta tykkäsin ja hyvät muistot jäi ja voisin mennä uudestaan.Myös tuolle Fuerteventuralle,kauniilta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fuerteventura ja Teneriffa ovat erilaisia. Suosittelen Jael!

   Mutta on maailmassa niin paljon muitakin ihania lomakohteita toki. Niihin kaikkiin tuskin ehtiikään. Huoh <3.

   Poista
 8. Arvaa vaan alkoiko tämän jälkeen kaipaamaan kesää vieläkin enemmän ;) Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kieltämättä kesää täälläkin odotellaan. Olisin nyt valmis tyytymään ihan siihen supisuomalaiseenkin versioon ;).


   Kiitos Maiju <3!

   Poista
 9. Upeita kuvia ja tunnelmia, nyt tekisi mieli matkalle:) Surffaus on sellainen laji jota haluaisin kokeilla. Tosin tämän huimauksen kanssa, siitä ei todennäköisesti, kovin pitkää uraa tulisi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surffaus saa jäädä osaltani niin ikään muille ja tyydyn laskettelemiseen. Katselen siis vain sujuvasti ;).

   Kiitos Souliina <3!!

   Poista
 10. Fuerteventuna on mielestäni kivoin paikka Canarialla, monessa käynyt. En tiedä hiekkarannat ja juuri se surffimeininki teki siitä jopa hieman eksoottisen. :) Tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olen kyllä täsmälleen samaa mieltä: tykkään eniten Fuerteventurasta, mutta ei Lanzarotekaan hassumpi ole. Ihania pikkusaaria!

   Poista
 11. Minäkin olen käynyt vain yhdellä saarella, olisiko ollut paikan nimi Puerto Rico. Ehkä sitten eläkkeellä voisi tuota seutua "helppona" kohteena koluta vähän lisääkin - juuri nyt tuntuu, että maailmalla on liian paljon kaikkea muutakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset "helpot kohteet" kuten Kanarian saaret ovat hyvä valinta lapsiperheille; monestakin syystä.

   Voisin kuvitella, että jossakin vaiheessa puolison kanssa kahden tulee reissattua ihan jossain muualla kuin Kanarialla; kun se hetki joskus koittaa, jo ihan vaihtelunkin vuoksi.

   Poista
 12. Kanariansaaret on kyllä niin aliarvostettuja, vaikka kaikki saaret on niin erilaisia ja monipuolisia ja omanlaisiaan. Mulla on vielä La Palma ja El Hierro plus ne Lanzan yläpuolella olevat retkeilysaaret näkemättä. Fuertessa ihastutti kyllä ehdottomasti nuo valkoset rannat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, sinä sen todellakin sanoit: aliarvostettuja, niin se todellakin on! Sääli, että kun saa joskus jonkin leiman otsaansa, sitä kantaa loppuun saakka.

   Kanarian saarten kaltaisesta aliarvostuksesta on kärsinyt osin myös Mallorca, joka on oikeasti todella kaunis saari, ja jolla on paljon mielenkiintoista nähtävää.

   Olen haaveillut, että joskus kierrän nuo Kanarian pikkusaaretkin. Saarten välisiä lentoja lennetään lähes taksinomaisesti: lentoja on paljon päivittäin joka suuntaan, eikä maksa turkasesti.

   Fuerteventura vain on <3. Todellakin!

   Poista
 13. Ahmin juttu Fuenteventurasta sillä minä olen vastarannalta Lanzarotesta vain katsellut tätä saarta kiukkuisena tämän vuosituhannen alussa.

  Pakko taas kertoa tarina miksi kutsun Fuenteventuraa "kuvankauniiksi saareksi". Teimme nimittäin ihan älyttömän ylihinnoitellun Millemiun-matkan Lanzarotelle. En tarkkaan muista miten matkakohde tuli valittua. Matka meni valitettavasti säiden puolesta ihan penkin alle. Saapuessamme tulivuorisaarelle aurinko vähän pilkahteli pilvien raosta mutta muuten uudenvuoden aattoon saakka satoi vettä joka ikinen päivä ja rankasti. Lähes kaikki paikat saarella olivat kiinni kun turistit joutuivat pysyttelemään sisätiloissa. Olimme vuokranneet pienen Unon, jolla sitten ajettiin saarta ristiin rastiin. "Hei, tuossa on lintuipuisto - ai se on kiinni!" "Mites olisi kuuman laavan avulla grillattu kanan tuolla yläravintolassa. KIINNI!"

  Pystyimme hotellin parvekkeelta katsomaan "kuvankaunista Fuenteventuran saarta", jossa koko ajan paistoi aurinko siniseltä taivaalta kirkkaasti. En tiedä mikä ihmeellinen pilvimuodostelma roikkui meidän lomasaaren päällä mutta joka aamu aloitettiin lauseella "ja horisontissa kuvankaunis Fuenteventura".

  Kanariansaaret on täysin aliarvostettu lomailupaikka ja vannon pyhästi, että joskus vielä minäkin olen kuvankauniilla Fuenteventuran saarella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että minä niin rakastan näitä sinun tarinoitasi ja kommenttejasi. Uppoudun niihin kuin hyvään kirjaan ikään <3.

   Olen käynyt Fuerteventuralla vain kerran, mutta ei siis ihme, kuinka siellä kaikkialla kuulutetaan saaren olevan vähäsateisin. Sinulla on täydellinen omakohtainen todiste asiasta ;).

   Moni tuttu lomailee parhaillaan Kanarian eri saarilla, ja olen ohimennen hiukan huolestuneena seurannut säätilaa siellä. Kovin meikeläistä suvisäätä sadekuurojen tahdittamana on kaikkialla ollut nyt luvassa..

   Poista
  2. Kiitos Rouva Sana :) Edellinen tarina on vain täynnä kirjoitusvirheitä. Minä + tabletti = ei hyvä yhdistelmä!

   Poista
  3. Ai, että: meikeläinen tekee tätä nykyä niin paljon kirjoitusvirheitä, että osaan lukea niitä jo sujuvasti ;). Miksi kaikkiin härpäkkäisiin ole jo vakiovarusteena suomenkielistä oikolukuohjelmaa?!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram