Note to ourselves: työelämäsloganeita

08 syyskuuta 2016

Tämän päiväinen Rouva Sanan postaus ei ole maksettu bloggaus, ei kaupallinen yhteistyö minkään valtakunnan tahon kanssa, eikä epäsuora mainoskaan.

Mutta minkäs tällainen keski-ikäinen, lukemisesta ja kirjoittamisesta kiinnostunut rouvashenkilö tekee, kun hän törmää (toistamiseen) sellaiseen aikakauslehteen, että sen sisältöä on pakko alleviivata.

ranta

Juu-u. Luit ihan oikein.

Alleviivata.

Päätönhän tilanne oikeasti on, jos sitä tarkemmin ajattelee.

Mutta nyt ei ajatella vaan nautitaan lehteen haastateltujen viisaista sanoista - eli koska jossain vaiheessa onnistun kuitenkin tuhoamaan Trendi-lehden viimeisimmän numeron (6/2016), kirjaan oheen itselleni  - ja ehkä myös sinunkin iloksesi - aviisista muutaman mielenkiintoisen ajatuksen.

Note to ourselves: työelämäsloganeita


"Harva pärjää työelämässä pelkällä osaamisella, sillä tässä maassa on paljon ihmisiä, jotka ovat hyviä samoissa asioissa. Siksi on tärkeää, millaisen jäljen jättää itsestään muiden mieleen."

- Elina Ussa, Panimoliiton toimitusjohtaja

"Oivalsin, että vain minä olen vastuussa työmäärästäni."

"Pyydän sivuhommista käypää palkkaa. Kyse on paitsi minun toimeentulostani myös siitä, etten halua edistää ilmaista työtä."

- Meri-Anna Hintsala, kirkkohallituksen viestintäsuunnittelija

"Kukaan muu ei pelasta ihmistä liialta työltä kuin ihminen itse. - Puutarhanhoito ja oleilu ovat tärkeitä myös aikaan saamisen kannalta, sillä alitajunta tekee silloin töitä. Kiireen sijaan kannattaa opetella kehuskelemaan vapaapäivillä."

- Heidi Hautala, europarlamentaarikko

"Isoin riski on se, jos kaikki on turvallista ja varmaa. Siinä ei kehity."

- Linda Liukas, lastenkirjailija, kuvittaja, koodaaja

"Todella monen nykytyöelämän taidon pystyy ottamaan haltuun neuvokkalla googlauksella. - Asiakkaat haluavat antaa rahansa tyypeille, jotka ainakin näyttävät siltä, että he luottavat itseensä. Itsevarmuudella voi feikata sen, ettei tiedä ihan kaikkea."

- Maria Ruuska, tutkimusviestinnän tekijä

"Verkostoituminen tarkoittaa uteliaisuutta, vastavuoroisuutta, ja ihmisten liittämistä yhteen - ei vain sitä, että kerää ihmisiä itsensä ympärille."

- Milla Halme ja Maria Teikari, naisia työelämässä tsemppaavan Facebook-ryhmän Ompeluseuran perustajat

käpy

Pehmeää laskua viikonloppuun 
sekä joutilasta ja rentouttavaa viikonloppua! 
Muistahan ladata akkujasi maanantaita varten.


Postauksen kursiivilla olevat lainaukset ovat 
Trendi-lehden (6/2016) jutusta "20 oivallusta työstä",
toim. Laura Kangasluoma ja Kati Toivanen.

8 kommenttia


 1. "Harva pärjää työelämässä pelkällä osaamisella, sillä tässä maassa on paljon ihmisiä, jotka ovat hyviä samoissa asioissa. Siksi on tärkeää, millaisen jäljen jättää itsestään muiden mieleen."
  Tämä pitää niin paikkansa. Vaikka ei työelämästä ollutkaan kyse, niin eilen tämän vaikutuksen huomasin.
  Ihanaa torstaita Rouvalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, mutta minuun teki kaikista lehden viisaista sanoista suurimman vaikutuksen niin ikään tuo sama lausahdus.

   Ehkä me molemmat olemme todenneet asian todellakin oikeaksi myös käytännössä Outi.

   Ihanaa viikonloppua sinulle <3!

   Poista
 2. Tärkeitä ajatuksia! Juurikin tämä päivä taas mennyt pohtiessa, mitkä ovat minun vahvuuksiani ja mitä minulla on annettavaa työnantajalle. Ja Linda Liukkaan kanssa täsmälleen samaa mieltä, on tullut valitettavasti kokeiltua kantapään kautta sitä liian turvallista olemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin minua aina henkisesti voimistaa, kun joku sanoo ääneen, miten asiat oikeasti ovat. Linda Liukkaan sanomassa piilee vinha totuus.

   Turvallinen arki ja elämä on... no, turvallista - mutta eii siinä paljon mitään muuta sitten olekaan. Rentouttavaa viikonloppua Marika <3!

   Poista
 3. Kylläpä tulikin liuta viisauksia - ja samoin kuin Outi, minuun kolahti tuo Elina Ussan slogan.
  Ja hyvää oivallusta löytyi jokaisesta valitsemastasi - kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin; ja ohessa vain murto-osa jutun haastateltavien lausahduksista. Mielenkiintoinen juttu mielenkiintoisista ihmisistä.

   Ihanaa viikkoa Lady <3!

   Poista
 4. Tosi hyvä ja ajatuksia herättävä postaus. Mun mieleen jäi erityisesti "Harva pärjää työelämässä pelkällä osaamisella, sillä tässä maassa on paljon ihmisiä, jotka ovat hyviä samoissa asioissa. Siksi on tärkeää, millaisen jäljen jättää itsestään muiden mieleen." Kyllä on tosi vaikea erottua työmarkkinoilla ja tuntuu, että aina on joko liikaa kokemusta tai liian vähän. Blaah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että meistä neljänkympin ohittaneista naisista todella iso osa tunnistaa tuon Ussan lausahduksen, ja tietää, mitä se tarkoittaa käytännössä.

   Ja kun tuo lausahdus on vielä totta: meistä erittäin harva tekee niin ainutlaatuista työtä, että joku muu ei pystyisi sitä korvaamaan. Siksi meidän ansiomme täytyy olla jossain muussa kuin konkreettisessa työssä.

   Hmmm.. tätähän täytyy itsekin yhä haudutella :).

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram