Täytätkö tyhjiä hetkiäsi (siis silloin kun niitä on...) neulomalla, värittämällä kuvia tai vaikkapa suttaamalla paperille ympyrää samalla, kun mietit niitä näitä?

Jos aivotutkija, professori Minna Huotilaiselta kysytään, toimit aivan juuri niin kuin pitää ja kannattaa.

neulominen
(Kuva: Pixabay)

Et-lehden tuoreessa haastattelussa  Huotilainen toteaa, että käsillä näprääminen sekä toistuva, ja kyllä myös yksitoikkoinen tekeminen vapauttaa kongnitiivisia - siis tiedolliseen havainnointiin liittyviä - resursseja.

Pää lepää ja ottaa näprätessä huilitauon.

Samanlaisen tauon arkeen sinulle tarjoaa myös neulekahvila Lentävän Lapasen sekä työyhteisö- ja elämäntaidonvalmennukseen erikoistuneen Masari Oy:n yhteistyönä lokakuun lopussa toteuttama WOW-neuleretriitti.

Retriitit sinänsä ovat suomalaisille jo aika tuttu juttu. Niistä on tullut viimeisen vuoden aikana paikoin jopa hitti.

Kun lepotauon ottamiseen ei ole mahdollisuutta kotona, arkea pakoon vetäydytään kodin ulkopuolelle retriitteihin. Samalla retriitti usein pakottaa pakkolomalle kaikista teknisistä härpäkkeistä.

Mitä ihanaa arjen luksusta!

Neulomalla toteuttavia retriittejä on järjestetty toistaiseksi vain vähän. Ja WOW-neuleretriitti on paljon muuta kuin pelkkä retriitti tai päivä aikaa neulomiselle.

Toisin kuin retriiteissä yleensä, WOW-neuleretriitissä hiljennytään ja rauhoitutaan kyllä juu, mutta ei olla tyystin hiljaa - eikä vain neulota.

Päivää tahdittaa neulominen tai vaihtoehtoisesti kenen käsissä puikot eivät pysy, aivotutkija Huotilaisenkin komppaama värittäminen.

neulominen

WOW-neuleretriitin ohjelman vetää työyhteisö- ja elämäntaidonvalmentaja, yrittäjä Sari Hämäläinen. Hän mahduttaa päivään paitsi joukon lyhyitä luentoja myös konkreettisia rentoutusmenetelmiä, joilla on toimintatakuu.

Neuleretriitti joko neuloen tai muuten vain ollen rauhoittaa mielen, kehon ja sydämen, ja virkeys lähtee ihan lapasesta. WOWin jälkeen jaksat ottaa syksyn arjen harmauden paremmin vastaan.

Siis mistä sana WOW? No, sillä on kolmen sanan mittainen tarina.

Woimaa. Onnistumisia. Wirkeyttä.

Sillä mitä muuta sitä ihminen arkeensa enää kaipaa?

Varsinkaan talven kynnyksellä.


WOW -Neuleretriitti järjestetään Tuusulanjärven rannalla sijaitsevassa 
ateljeekoti Villa Kokkosessa la 29.10. klo 10-16. 
Retriittiin on vielä muutama paikka vapaana.
Katso tapahtuman lisätiedot täältä.

neulelanka


WOW - Neuleretriitin järjestävät yhteistyössä neulekahvila Lentävä Lapanen ja Masari Oy.
Tapahtuman sisältömarkkinoinnin sparraajana toimii Sisältötoimisto Rouva Sana.