Pyhäinpäivä ei kaipaa mitään muuta

30 lokakuuta 2015Syksyn päivät

Syksyn päivät ovat läpikuultavia
ja metsän kultaa vasten maalattuja.
Syksyn päivät hymyilevät koko maailmalle.

---

Syksyn päivä ei kaipaa enää mitään.
Sen sormet ovat järkkymättömän viileät.
Unissaan se näkee miten kaikkialle
sataa loputtomiin valkoisia hiutaleita.

- Edith SödergranNiin, Rouva Sana taisi kerran tunnustaa, että Edith Södergranin runot ovat paikoin sellaista luopumisen tuskaa täynnä, että ne sopivat parhaiten syksyyn ja loppuvuoteen.

Eli millä muulla tässa pyhäinpäivän aaattona voisi sitten fiilistellä kuin klassikkorunoilijan aatoksilla...?

Olipa tulevana viikonloppuna sinulla sitten halloween tai pyhäinpäivä, 
levollista oloa ja rauhaa 
viikonlopun viettomuotoon katsomatta!


17 kommenttia

 1. Aivan ihanaa viikonloppua Rouvalle ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja ihanaista pyhäinpäivää Outi <3!!

   Poista
 2. Upeita kuvia, hyvin harmonisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maiju <3. Iso halaus ja levollista pyhäinpäivää sinulle!

   Poista
 3. Sopii täydellisesti syksyn teemaan, luonnon kuolemaan.

  Tänne halusin vielä tulla kiittämään ja suukottaa moiskauttamaan, oot niin ihana, ihan super. <3 Tiedät kyllä mistä, no siitä lämpöisestä sydämestä joka tykyttää siellä sinun sisällä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia ihana, nyt ihan häkellyn. Tällaisina hetkinä sitä tuntee olevansa maailman onnekkain <3 <3 <3. Ihanaa ja levollista pyhäinpäivää sinulle! Halataan, kun tavataan!

   Poista
 4. "Syksyn päivät hymyilevät koko maailmalle". Takerruin runossa tähän lauseeseen. Nyt on ollut niin hieno lokakuu, että se ansaitsee nuo sanat. Kaunis runo. Edith Södergranin runokieli on kuvailevaa, syksy on kuitenkin luopumista.
  Kiitos hienosta postauksesta. Hypähdin tänne katsomaan, kun muutaman kerran olen nimesi joissakin viesteissä huomannut. Hienon blogin löysin ja lukijaksi aion jäädä. Instagramissakin käväisin.
  Hyvää Pyhäinpäivää t. Tuula Turusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä sinun blogger-lukijasi ovat? En löydä lukijalistaa, johon kirjoittautuisin.

   Poista
  2. Voi Tuula, ihan mahtavaa, että olet löytänyt Turusta asti (suosikkikaupunkejani) tiesi tänne ja tehnyt matkallasi jo noin kattavan seikkailun. Muilla somekanavilla ja erityisesti Instagramissa julkaisen paljon sellaista, mikä ei päädy minnekään muualle.

   Kiitos myös kauniista sanoistasi. Ne lämmittävät pitkään <3. Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin.

   Södergran, kuten Saima Harmajakin, kirjoittivat todella paljon luopumisesta ja siksi heidän tuotantonsa kumpuaa aina mieleeni näin syksyisin, ja heidän runoteoksensa on kaivettava aina esiin. Erityisesti Södergran on minusta ehdoton syysprosaisti. Kuten Södergran kirjoitti syksyn päivät eivät todellakaan kaipaa enää mitään ja viime päivinä syksyn sormet ovat olleet todellakin järkkymättömän viileät... ;).

   Totta. Tuo Blogger-lukijalista todellakin puuttuu tältä rouvalta. Se on puuttunut alusta saakka, tietoisesti, oikeastaan useastakin syystä. Julkaisen uusista blogipäivityksista tiedon aina Facebookiin ja Google+:aan sekä satunnaisesti muille somekanaville. Lisäksi Rouva Sanaa voi seurata tällä hetkellä myös Bloglovinin kautta.

   Jos lukijalista on useimmille lukijoille paras väylä seurata Bloggerin alla olevia suosikkiblogeja, toki harkitsen ilman muuta listan luomista. Kiitos, kun annoit palautetta!

   Levollista, hyvää pyhäinpäivää sinulle Tuula, terveisiä Turkuun ja tavataan täällä vastakin <3!

   Poista
 5. Levollisen ihana viikonloppu tämä onkin ollut, vaikka välillä on myös töitä tehty. Nyt hyvin levänneenä kohti uuden kuun haasteita.

  Mitä upeinta loppuvuotta Rouva Sanan erittäin nautinnollisella tavalla kielikiekuroita kutkuttavaan blogiin, juttujasi ja sanailujasi lukee kyllä innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että viikonloppusi oli levollinen. Niin se oli rouvallakin ;). Tervetuloa marraskuu!

   Ja kiitos kauniista sanoistasi Heli-Hannele, jotka otan hyvin nöyrin ja kiitollisin mielin vastaan. Ihanaa, kun poikkesit täällä <3. Upeaa loppuvuotta sinullekin <3!

   Poista
 6. Oikein mukavaa sunnuntaita Rouva Sana! Edith Södergranin herkät runot ja niiden lempeä yhteys luontoon puhuttelevat minua. Kuvasi marraskuisesta luonnosta ovat kauniita - hetkien vangitsemista luonnon vääjäämättömästä muutoksesta ja lähestyvästä kylmästä ajasta. Talventörröttäjät seisovat vielä uhmakkaina pystyssä vasten kuulasta auringonvaloa. Syksyinen luontokin voi olla kaunista ... ilman väriloistoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi elämä, kuinka kauniisti puit ajatuksesi marraskuun saapumisesta. Aivan kuin ne olisi omista aatoksistani kummunneet <3. Taidat olla rouvan hengenheimolaisia runorakkautta myöten ;)... Olen täsmälleen samaa mieltä, että kaikessa rujoudessaan syksy todellakin voi olla kaunis ilman väriloistoakin.

   Ihanaa, kun poikkesit kylässä. Upeaa marraskuuta sinulle Marjo <3!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram