Sitä kokemusta en unohda - #Blogiperjantai21

01 kesäkuuta 2021
Silmäilin ja skrollailin eräänä joutilaana iltana omaa puhelintani. Silmiini osui Facebookissa vanha valokuva.

Oli kulunut tasan neljä vuotta siitä, kun kuvan muistot, keskiuusmaalaisen sisällöntuottajayhteisön jalkautuminen omalle alueelleen paikalliseen tapahtumaan ja paikallisten ihmisten keskelle, oli ikuistettu.

Sisälläni läikähti lämpimästi.

Muistan sen jäsenten valmistautumisen (ja säätämisen!) määrän. Muistan, miten mietimme ja suunnittelimme yhdessä, miten sisällöntuottajayhteisöä tehdään tunnetuksi. 

Mitä sisältöjä tarjoamme tapahtumassa kävijöille. Kuka vastaa tapahtuman rekvisiitasta. Kenen vastuulla paikan päällä on valokuvaaminen ja somettaminen, ja miten todennamme yhteisömme tärkeän hetken.

Kun H-hetki koitti, valehtelisin, jos en toteaisi, kuinka ilmassa oli kuin suuren juhlan tuntua. Olimme tapahtumaan mennessä kokoontuneet vain vapaamuotoisesti. Esiinnyimme nyt julkisesti ensi kertaa.

Kuvaa katsellessa muistan sen kiitollisen tunteen sisällöntuottajayhteisön elämääni mukanaan tuomien ystävien määrästä ja heidän energisestä asenteestaan. Olen kaikesta kokemastani suunnattoman kiitollinen. 

Kuvan tapahtumaa ja sen jälkeen seuranneita monia muita sisällöntuottajayhteisömme yhteisiä hetkiä en unohda koskaan.

KUBLO sai alkunsa ystävyydestä


Tarinan alueellinen sisällöntuottajayhteisö oli Keski-Uudenmaan blogit – KUBLO

KUBLO sai alkunsa vuoden 2017 alussa minun ja sisällöntuottajaystäväni Sari Laihon yhteisestä kahvihetkestä ja sen aikana virinneestä pähkähullusta ideasta.

Meidän mielestämme keskinen Uusimaa tarvitsi yhteisön, joka paitsi yhdistää alueelliset sisällöntuottajat, mutta tekee myös tutuksi alueellista vaikuttajamarkkinointia.

Yhteisen idean siemen oli istutettu jo vuosi aikaisemmin PING Helsinki -tapahtumassa, missä ajauduimme toinen toisillemme entuudestaan tuntemattomina bloggaajina samaan pöytään. Löysimme heti yhteisen sävelen, ja tutustuimme. 

Sitäkään kokemusta en koskaan unohda.

Vaikka luotsi vaihtui, muistot jäävät


KUBLO koki perustamisensa jälkeen lentävän lähdön. Yhteisössä oli parhaimmillaan mukana nelisenkymmentä bloggaajaa, instaajaa ja tubettajaa, ja sen toiminta oli vauhdikasta ja näkyvää. 

Tutustuimme, verkostoiduimme ja teimme turuilla ja toreilla näkyväksi olemassaoloamme.

Nyt KUBLOn vetovastuu on uusissa osaavissa käsissä. KUBLOa luotsaa Luomulaakso-blogin Maria. Minä ja Sari vetäydyimme kipparin paikalta takavasemmalle vuoden 2020 lopussa. 

Kolmen Kublo-vuoden ajalta mukanani kulkee valtava määrä uusia ystäviä ja sisällöntuottajakollegoita, joihin en olisi tuskin koskaan tutustunut ilman KUBLOa.

Ja onpahan kiikkustuolissa joskus muisteltavana, että tulipahan perustettua yksi sisällöntuottajayhteisö.

Osallistu #Blogiperjantai21-tapahtumaan -
Mitä kokemusta et unohda?  


Mitä bloggaamiseen liittyvää tai bloggaamista sivuavaa tapahtumaa sinä et unohda koskaan? 

Kerro ja jaa kokemuksesi omassa blogissasi. Osallistut samalla valtakunnallisen #Blogiperjantai21-päivän viettämiseen.

Perjantaina 4.6.2021 vietetään järjestyksessä neljättä valtakunnallista blogin ja bloggaamisen teemapäivää, virtuaalista #Blogiperjantaita. Tänä vuonna aiheena on "Sitä kokemusta en unohda".

Kokemus voi olla suuri tai pieni. Pääasia, että se on sinulle merkityksellinen. Haasta mukaan ystäväsikin!

Osallistu #Blogiperjantai21-päivän viettoon näin:

Pue kokemuksesi sanoiksi omaan blogiisi, jaa blogikirjoitus omissa some-kanavissasi aihetunnisteella #blogiperjantai21, ja linkkaa blogikirjoituksesi teemapäivän Facebook-tapahtumaan. Voit osallistua vaikka heti.

Kaikki viimeistään lauantaihin 5.6. mennessä #Blogiperjantai21-Facebook-tapahtumassa oman blogikirjoituksensa julkaisseet ovat mukana arvonnassa, jonka kaikki palkinnot liittyvät bloggaamiseen.

Lue ja tutustu palkintoihin, arvonnan sääntöihin ja itse tapahtumaan Facebookissa - ja lue muiden bloggaajien kokemuksia heidän unohtumattomista bloggaamisen hetkistään.

Valtakunnallisen #Blogiperjantain tarkoituksena on nostaa esiin blogin ja bloggaamisen hyötyjä sekä kiinnittää huomiota kirjallisen ilmaisutaidon merkitykseen. 

Blogi on sosiaalisen median kanavien viidakossa tehokas ja merkityksellinen käyttöliittymä. Blogi on erinomainen keino markkinoida, brändätä ja viestiä. Bloggaaminen kehittää kirjallista ilmaisutaitoa, jota tarvitsevat kaikki omasta ammatista ja toimialasta riippumatta.

#Blogiperjantai21-teemapäivän järjestävät perjantaina 4.6. yhteistyössä Sisältötoimisto Rouva Sana ja Bloggaajan käsikirja. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Juttu on julkaistu poikkeuksellisesti myös Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuilla
4 kommenttia

 1. Voi miten monta ihanaa blogikokemusta olenkin päässyt kokemaan. Muistatko vielä kun me tapasimme livenä ensimmäistä kertaa? Vitsit, että meillä synkkasi hyvin jutut yhteen ja naureskelulle ei meinannut tulla loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan tämän #Blogiperjanta21-päivän teema on ihan liian haasteellinen. Miten kukaan bloggaaja VOI valita kaikista ihanista kokemuksistaan juuri SEN kokemuksen, jota ei unohda? Jos kerran valtaosa kokemuksista on sellaisia, jotka haluaisi elää uudelleen <3?

   Kyllä, todellakin muistan meidän tapaamisemme <3. Miten levelimme kohtasivatkaan heti ja olimme samalla aaltopituudella nauramisesta alkaen. Monta kertaa olen miettinyt, kuinka mekään emme olisi koskaan tavanneet eivätkä tiemme olisi kohdanneet ilman blogejamme. Myös tästä olisi voinut kirjoittaa <3.

   Blogi on ylivoimainen - ja näin #Blogiperjanta21-teemapäivän alla ja sen kunniaksi saa kai sanoa IHANA - käyttöliittymä :D <3.

   Ja ihanaa, että olet Outi siellä <3.

   Poista
 2. Se on totta, on varsin vaikea valita yksi. Minä en itse asiassa odottanut, että bloggaajan elämä on niin täynnä huikeita hetkiä.

  Yksi kokemus, jota en uskaltanut sinne listaan laittaa (vaikka se oli minulle tosi merkityksellinen), oli kun kehuit blogiani Instassa kerran. Menin oikein sanattomaksi riemusta. Pelkästään se fakta, että tiedotat olemassaoloani bloggaajana, on minulle kuin palkinto 😊. Kun Rouva Sana on blogimaailmassa kovan luokan tekijä ja malliesimerkki. Silloin, kun tarvitsen inspiraatiota bloggaamiseen tai kirjoittamiseen, ei tarvitse kuin käväistä lukemassa tekstiäsi 🌞.

  Aurinkoista #blogiperjantaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, nyt ihan häkellyn kauniista, ihan huikean kauniista sanoistasi <3. Et ehkä edes itse käsitä, miten kauniisti nyt kirjoitat. APUA <3! Kiitos Nadine <3! Piilotan sanasi sisälleni, kaivan ne sieltä tasaisin väliajoin esiin ja kannattelen niiden avulla itseäni. KIITOS <3.

   Luulen, että aika moni bloggaaja jakaa kanssasi samat ajatukset muistojen runsaudesta. On tainnut olla meille kaikille lähes yhtä suuri yllätys, miten runsaasti hyvää blogi on tuonut meidän kaikkien elämään. Yhteisöllisyyden voima on uskomaton.

   Ja juuri siksi blogi ansaitsee oman teemapäivän. Vaikka bloggaaminen on suurimman osan ajasta aika raastavaa työtä, riippa ja todellinen kivimyökky kengässä, pieniä (ja usein aika suuria) hetkiä on niin paljon, että blogi ansaitsee paikkansa kaikkien muiden luovan ilmaisun keinoin toteutettavien kanavien rinnalla.

   Inspiroivaa #Blogiperjantaita!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram