Jos huushollin rouva sattuu olemaan lähtökohtaisesti keittiörakkinevastainen, jokainen ruoanlaiton valmistamista helpottava laite on iso ja merkittävä asia.

Jo pelkkä vedenkeitin jokunen vuosi sitten oli pitkällisen harkinnan ja suuren myönnytyksen tulos. Sitä ei olisi tullut ilman Rouva Sanan jälkikasvua.

Pitkällistä harkintaa vaati myös tehosekoittimen hankinta.

Mutta voi elämä, millainen maailma yhden blenderin ja sen inspiroimana testatun Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -teoksen takaa lopulta avautui.

smoothie


Rouva Sana rehellisesti ja suoraan sanottuna häpeilemättä ihailee ruokabloggaajia.

Ei ole mikään salaisuus, että keitän edelleen päivittäin kaurapuuroni paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Ei onnistu ulkomuistista ei, eikä soveltamalla.

Rouvalle ruoka on arkinen asia. Ruoan tekemiseen tai sen syömiseen ei liity - no, ehkä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta - elämää suurempaa nautintoa (toisin kuin vaikkapa kirjaan, elokuvaan, luontokokemukseen tai hyvään musiikkiin).

Siksi hankittuani tehosekoittimen peräänkuulutin välittömästi Facebookissa ohjeita siitä, miten keittiövärkkiä lopulta käytetään: mitä sille pitää oikein syöttää.

Sain vastaukseksi epämääräistä mutinaa ja toteamuksen, että "laita nyt hyvä ihminen siihen sekoittimeesi oikeastaan mitä vain - kaikki käy".

Mutta tällepä rouvalle ei tuollainen epämääräisyys ruoanlaittoon istu (vai onko blenderillä surauttelu edes ruoanlaittamista...?). Hieman tarkempia ohjeita pliis.

Siksi Hellapoliisi Kati Jaakosen ja Pinkit korkokengät -bloginkin takaa löytyvän Maiju Kauppilan Supersmoothiet - mangosta mustikkaan (Readme.fi, 2016) ilmestyi keväällä kuin kreivin aikaan. 

Tehosekoittimeen liittyviin kysymyksiini vihdoin vastattiin.

Ja vielä millä tavoin: Supersmoothiet - mangosta mustikkaan on huikean kaunis ja inspiroiva kirja. 

Ja sen aika on ehdottomasti juuri n-y-t: kesällä.

Rouva Sana


kesä
Kippis kesälle - terveellisesti!

Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjan takaa löytyvä parivaljakko on tehnyt yhteistyötä aikaisemminkin. 

Jaakonen ja Kauppila ovat innokkaita - superinnokkaita - smoothieiden surauttelijoita, ja heidän mielestään herkku ansaitsi suomalaisen ohjekirjan.

Eksoottisesta ulkoasustaan huolimatta kirja on kokonaan kotimaista alkuperää.

Suuri osa teoksen ohjeista on tehty ja ikuistettu Indonesiassa ja Balilla. Jokainen ohje on kuitenkin sovellettu suomalaisiin oloihin.

Jos jotain ei löydy tutusta lähimarketista (kuten vaikkapa sitruunaruohon tyviosaa tai litsiä), se on lupa jättää pois.

Kirja päättyy kotimaisiin marjasmoothieherkkuihin, ja lopussa on vielä muutamia mehuohjeita.

smoothie


Supersmoothiet - mangosta mustikkaan - teoksen valtteja on huikaisevan suuren smoothieohjerepertuaarin lisäksi sen ulkoasu. Kirja on todella, todella kaunis ja värikäs.

Vaikka lukijan silmä tarttuu Kaukoidän trooppisiin kuviin, myös kotoisat järvi- ja maalaismaisemat smoothieden taustalla ovat superkauniita.

No, itsekin erilaisia julkaisuja tehneenä olisin valikoinut teokseen toisen, hieman helpommin luettavan kirjasimen, mutta ei nykyinenkään huono ole. Kirjaa lukee ja silmäilee ilokseen - vaikka ei tehojuoman tarpeessa olisikaan.

Hauska lisä teoksessa on Jaakosen perheen matkakertomus Kaukoidästä.

Supersmoothiet - mangosta mustikkaan on oiva täydennys kesäkeittiöön ja erinomainen lahjakirja. Eli vink vink, hei.

smoothie


Alkaneen juhannusviikon kunniaksi Rouva Sana polkaisee käyntiin pitkästä, pitkästä aikaa kirja-arvonnan. Arvonta järjestetään vain täällä blogin puolella.

Kerro ja jaa alla, blogin kommenttikentässä oma supersmoothievinkkisi. Vinkki saa olla yksinkertainen ja superhelppo. Tai vain kerran testattu, mutta hyväksi havaittu. 

Jos vastauksia tulee runsaasti, Rouva Sana koostaa niistä kesän aikana oman postauksensa ja testisurauttaa osan kuviin asti.

Kerro, millainen tehojuoma saa sinuun virtaa. Kaikkien vastanneiden kesken Rouva Sana arpoo yhdelle onnekkalle oman Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjan. 

Vastausaikaa on kuluvan viikon loppuun eli sunnuntaihin 26.6. asti. Voittaja julkistetaan ensi viikolla täällä blogin puolella sekä Facebookissa.

Tsempposta!

kesä
Ei ole tehojuoman voittanutta.

Yhteistyössä Readme.fi.
Kirja on saatu arvostelukappaleena, ja arvontapalkinnon lahjoittaa Readme.fi.
Osa bloggauksen kuvista on teoksesta Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjasta.