Juhannus on suven joutilainta aikaa (sekä erään smoothiekirjan voittaja)

27 kesäkuuta 2016

Laiska hei ja tervehdys joutilaan ja rentouttavan juhannuksen jälkeen!

Fagervik


Rouva Sanan aivonystyrät ovat viimeisen reilun 12 tunnin aikana raksuttaneet ja miettineet, mistä stressittömyys ja joutilaisuuden tunne lopulta syntyy.

Tietämättä ja löytämättä tarkkaa vastausta.

Fagervik

Inkoo


Miksi juhannusaaton kevyt vesisade ei pullistanut pienintäkään verisuonta rouvan päässä tai miksi juhannuspaluumatkan loputtomalta tuntuva autoletka ei saanut sydäntä sykkimään epätahtiin?

Joskus olisi ehkä voinut. Jollakin, aika monella, olisi ehkä saattanut.

Mutta tällä rouvalla ei.

juhannus


Nautin aattopäivän sateen rapinasta ikkunoita vasten, ja sen jälkeen kuin lekalla päähän lyödystä, tajunnan räjäyttävästä luonnon muhkeasta tuoksusta.

Kimalaisten ja muiden siivekkäiden uskomattomasta pörinästä vadelmapusikossa juhannusaattotiltana vielä iltakymmenen jälkeen.

Yöttömästä yöstä, joka oli aattoiltana mystisen usvainen ja utuinen, ja juhannuspäivänä kuulas, kirkas ja huumaavan lämmin pitkälle yöhön asti.

Merielämästä ja lapsuusmuistojen verestelystä. Auringosta, lämmöstä ja yhdessäolosta. Vetelehtimisestä yöpuvussa puoleen päivään saakka, ja paljain varpain ulkona juoksemisesta.

Peipposten korvia huumaavasta laulelosta ja käen kukunnasta. Ne tiesivät: oli juhannus.

Melkein jopa sunnuntain autoletkasta, vaikka se oli merkki erään tarinan päättymisestä ja päätymisestä muistojen joukkoon.

Inkoo

Ihmisen onni koostuu pienistä asioista.

Inkoo

Tänään rouvan ryhti etsii vielä hieman paikkaansa. Loppuviikosta se on jo suorempi.

Ehkä.

Toivottavasti. Katsotaan, kuinka rouvan käy.

Rouva Sana

InkooPS. Lämmin kiitos kaikille viime viikolla oman smoothiereseptinsä jättäneille (tai muutoin postaukseen kommentoineille). Ihania olette!

Rouva Sana sai ansiostanne tukun uusia, loistavia tehojuomavinkkejä, ja niistä vielä lisää ennen kesälomia.

Rouva Sanan Onnetar on hoitanut vastuullisen tehtävänsä, ja kaikista vastanneista superkauniin, innostavan ja inspiroivan Supersmoothiet - mangosta mustikkaan -kirjan (Readme.fi; 2016) itselleen saa Emma Karppinen. 

Onnea Emma! Laitahan yhteystietosi sähköpostitse.

12 kommenttia

 1. Samoilla ajatuksilla täällä. <3 Juhannuspäivä oli täydellinen ja se pyyhki heti pois eilisen kissanpissan hajuisen kotimatkan ja kamojen purkamisen tuskan. Kovaa hommaa on mökkeily, mutta se aivolepo, nollaus, harmonia, tyhjyys, mutta hyvällä tavalla, ne kaikki tekee hommasta vaivan arvoisia.

  Nyt jaksetaan taas viikonlopun voimin tovi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinomaan tämä bloggaaminen jo vaatii aaika ajoin aivolepoa ja ajatusten nollaamista - työelämästä puhumattakaan ;). Reipasta viikkoa Tiia!

   Poista
 2. Ihania juhannustunnelmia.

  Meilläkin oli täydellisen rento juhannus sukulaisten ja ystävien kanssa, syötiin hyvin, istuskeltiin juttelemassa ja otettiin rauhallisesti, ei olut kiire mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan täydelliseltä juhannukselta Lumo. Kiire ei mihinkään on aika toimiva resepti <3.

   Poista
 3. Ihania kuvia <3

  Täällä myös takana ihana juhannus, yksi parhaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, myös siellä on vietetty juhannus huipputunnelmissa ja rentoutuen <3!

   Poista
 4. Täällä ei olla ihan päästy irtautumaan arkirytmistä - loma odottelee vasta heinäkuun loppupuolella - mutta toisaalta olen oppinut ottamaan arkeakin rennommin jo tähän ikään mennessä, ja harjoittelun avulla. Otsasuoni ei tykytä ollenkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, samassa veneessä ollaan; harjoitus tekee mestarin. Otsasuoni ei tykytä, eikä purentalihakset kiristä, kun höllää hieman kesälippistä ;)..

   Poista
 5. Heh, pakko palata kommentomaan vielä myöhemmin omaa kommenttia. :D Mietin että tuliko tuosta ihan kauhea hikipingottajakommentti. Siis todella loma on kiikarissa ja tarpeen. Olen vaan ollut ihan superstressaaja aiemmin, joten kun on pikkasen osannut löysätä pipoa, niin arkikin on alkanut mennä kivemmin. :) Muikeaa kesäkuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... Eli et siis todellakaan jättänyt mitään hikipingottajakommenttia Yrttelijä, päinvastoin. Onnellista, että vaikka loma on vasta tuloillaan, voi todeta, että elämä on sittenkin aika ihanaa, jo nyt.

   PS. Täälläkin vasta odotellaan lomaa - ja vielä tiukan loppupuristuksen jälkeen eli ryhtiä on ollut pakko korjata suoremmaksi - vauhdilla ;).

   Poista
 6. Nyt on aivan upeat kuvat täällä Rouvan blogissa. Ihanat juhannuskuvat.
  Ihanaa loppuviikkoa ihanalle (ryhdikkäälle) rouvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, iso kiitos Outi!

   Ryhti on jo tätä vastausta kirjoitettaessa parempi: on ollut pakko suorista selkä ja tarttua arkeen ;). Aurinkoa ja lämpöä sinulle!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram