Lukeminen kannattaa aina. Ja erityisen antoisaa se on kesälomalla.

Ensi sunnuntaina 10.7. järjestetään valtakunnallinen kesälukumaraton-tapahtuma, joka on avoin kaikille ikään, säätyyn ja lomastatukseen katsomatta.

Osallistu maratonille Rouva Sanan ja lukuisten muiden kesälukijoiden kanssa.

kesäkirjat


Lukumaratonille voi osallistua jokainen riippumatosta, laiturinnokasta, pikniknurmesta tai sohvannurkasta riippumatta. Tärkeintä ei ole se, mitä ja kuinka paljon lukee vaan se, että lukee.

Kesälukumaraton sai alkunsa kolme vuotta sitten Kirsin kirjanurkka -blogista ja se on laajentunut vuosien varrella mittavammaksi kirja- ja kulttuuribloggaajien tapahtumaksi. Tänä vuonna tapahtumaa emännöi Rouva Sanan bloggaajakollega Ja kaikkea muuta -blogista.

Maratonin tavoitteena on innostaa suomalaisia lukemaan. Tulosten raportointi tapahtuu blogissa ja sosiaalisen median kanavissa.

Vaikka idea on lähtöisin kirjablogista ja sen taustalla on nyt tukku innokkaita bloggaajia, kesälukumaraton on avoin kaikille.

Osallistua voi vaikka oman Facebook-profiilin tai Instagram-tilin kautta, mutta edes sekään ei ole pakollista. Pääasia on rakkaus, into ja kaipuu lukemiseen.

Ja näin kesällähän se sopii erityisen hyvin suomalaisille.

Tarkat ilmoittautumisohjeet maratonille löydät täältä.

Rouva Sanalle lukuhaasteita asettaa ensi sunnuntain ajankohta, joka ei ole kaikista kesäviikonlopun päivistä otollisin. Koska olen kuitenkin kotona, päätin heittäytyä maratonille mukaan ainakin muutaman sivun verran.

Olosuhteiden pakosta kisavalmistautuminen ja luettava on kevyttä.

Kirjoiksi olen valinnut kesän to read -listalta (jonka olen jo ehtinyt julkistaa jossain etukäteen) Jens Andersenin kirjoittaman, jo keväällä ilmestyneen Astrid Lindgrenin elämänkerran Tämä päivä, yksi elämä sekä hömppäosastolta Cecilia Ahernin Suoraan sydämestä, joka on jo aloitettu.

Jos kaipaan makupaloja näiden väliin, varaan option johonkin omasta kotikirjahyllystä löytyvään runokirjaan. Se saattaa olla kesän kunniaksi jälleen kerran Saima Harmajaa.

Rouva Sanan blogi ja sen myötä kaikki somekanavat Instagramia lukuun ottamatta jäävät kesälomatauolle ensi viikonlopusta alkaen.

Siksi tämän kesälukumaratonin lähtölaukauksen ja ennakkovalmistautumisen jälkeen  Rouva Sanan varsinaisesta kisakunnosta ja lukumaratontuloksista löydät raporttia viikonvaihteessa vain Instagramin puolelta.

Liity mukaan kesälukumaratonille, tule somekanaville kannustamaan Rouva Sanan ja muiden lukijoiden maratonia - ja ennen kaikkea viihdy sunnuntaina hyvän, mieluisan ja rentouttavan kirjallisuuden parissa. 

Myös maratonin jälkeen.

Tavataan sunnuntaina Instagramissa lukemisen puolesta!