Liity mukaan kesälukumaratonille!

07 heinäkuuta 2016

Lukeminen kannattaa aina. Ja erityisen antoisaa se on kesälomalla.

Ensi sunnuntaina 10.7. järjestetään valtakunnallinen kesälukumaraton-tapahtuma, joka on avoin kaikille ikään, säätyyn ja lomastatukseen katsomatta.

Osallistu maratonille Rouva Sanan ja lukuisten muiden kesälukijoiden kanssa.

kesäkirjat


Lukumaratonille voi osallistua jokainen riippumatosta, laiturinnokasta, pikniknurmesta tai sohvannurkasta riippumatta. Tärkeintä ei ole se, mitä ja kuinka paljon lukee vaan se, että lukee.

Kesälukumaraton sai alkunsa kolme vuotta sitten Kirsin kirjanurkka -blogista ja se on laajentunut vuosien varrella mittavammaksi kirja- ja kulttuuribloggaajien tapahtumaksi. Tänä vuonna tapahtumaa emännöi Rouva Sanan bloggaajakollega Ja kaikkea muuta -blogista.

Maratonin tavoitteena on innostaa suomalaisia lukemaan. Tulosten raportointi tapahtuu blogissa ja sosiaalisen median kanavissa.

Vaikka idea on lähtöisin kirjablogista ja sen taustalla on nyt tukku innokkaita bloggaajia, kesälukumaraton on avoin kaikille.

Osallistua voi vaikka oman Facebook-profiilin tai Instagram-tilin kautta, mutta edes sekään ei ole pakollista. Pääasia on rakkaus, into ja kaipuu lukemiseen.

Ja näin kesällähän se sopii erityisen hyvin suomalaisille.

Tarkat ilmoittautumisohjeet maratonille löydät täältä.

Rouva Sanalle lukuhaasteita asettaa ensi sunnuntain ajankohta, joka ei ole kaikista kesäviikonlopun päivistä otollisin. Koska olen kuitenkin kotona, päätin heittäytyä maratonille mukaan ainakin muutaman sivun verran.

Olosuhteiden pakosta kisavalmistautuminen ja luettava on kevyttä.

Kirjoiksi olen valinnut kesän to read -listalta (jonka olen jo ehtinyt julkistaa jossain etukäteen) Jens Andersenin kirjoittaman, jo keväällä ilmestyneen Astrid Lindgrenin elämänkerran Tämä päivä, yksi elämä sekä hömppäosastolta Cecilia Ahernin Suoraan sydämestä, joka on jo aloitettu.

Jos kaipaan makupaloja näiden väliin, varaan option johonkin omasta kotikirjahyllystä löytyvään runokirjaan. Se saattaa olla kesän kunniaksi jälleen kerran Saima Harmajaa.

Rouva Sanan blogi ja sen myötä kaikki somekanavat Instagramia lukuun ottamatta jäävät kesälomatauolle ensi viikonlopusta alkaen.

Siksi tämän kesälukumaratonin lähtölaukauksen ja ennakkovalmistautumisen jälkeen  Rouva Sanan varsinaisesta kisakunnosta ja lukumaratontuloksista löydät raporttia viikonvaihteessa vain Instagramin puolelta.

Liity mukaan kesälukumaratonille, tule somekanaville kannustamaan Rouva Sanan ja muiden lukijoiden maratonia - ja ennen kaikkea viihdy sunnuntaina hyvän, mieluisan ja rentouttavan kirjallisuuden parissa. 

Myös maratonin jälkeen.

Tavataan sunnuntaina Instagramissa lukemisen puolesta!

4 comments

 1. Juu, heti, ensi vuonna :-) Ainakin vielä uskon, että ensi kesänä minulla on aikaa kaikelle, myös lukemiselle. Juhannuksena ehdin sentään yhden kirjan lukemaan, uusimman Mma Ramotswen, eli Alexander McCall Smithin: The Woman Who Walked in Sunshine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi vuosikin on hyvä vuosi osallistua - kunhan muistaa lukea välissä edes vähän muuten.

   Tämän rouvan lukemista säätelee pitkälle arki. Nyrkkisääntönä on, että talvi ja kesäloma ovat lukemisen kulta-aikaa. Siinä välissä luetaan se, mitä töiltä ehditään; välillä enemmän, välillä ihan liian vähän.

   Vuodenaika ja työt säätelevät myös luettavien kirjojen laadun. Talvella paino on tietokirjallisuudessa, mutta jos meno yltyy liian raskaaksi, on tuuletettava ajatuksia kevyemmän kirjallisuuden voimin. Kesällä otetaan aina hetki hieman rennommin.

   Poista
 2. Tervetuloa mukaan! Ihana lukulista sinulla sunnuntaiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Aika lennosta valikoidut teokset kesän to read -listalta ;)... Hiukan jännittää, kuinka rouvan käy. Sunnuntaina palataan Instassa!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram