Viisi vinkkiä Matkamessuille

19 tammikuuta 2018

Suomalaiset ovat reissuhullua kansaa.

Sellainen johtopäätös lienee lupa tehdä Matkamessujen uunituoreen, vuoden 2018 matkailututkimuksen perusteella.

Tutkimuksen mukaan yli 80 prosenttia suomalaisista on matkustanut kuluneen vuoden aikana: valtaosa kotimaassa, mutta yli puolet vastanneista myös ulkomailla.

Reissuun meidät vie paitsi kiinnostus ruokaa ja juomaa, mutta myös kulttuuria, museoita ja arkkitehtuuria kohtaan sekä uuden oppimisen palo.


Rouva Sana

Parin kuluneen kesän jälkeen ei liene kenellekään suuri ihmetyksen aihe, että eräs merkittävä motiivi suomalaisten matkaan lähdölle on myös sää.

Pistää vain miettimään, millä tolalla kotimaan matkailu oikein olisi, jos Suomen kesistä (ja talvista) jäisi muitakin muistoja kuin jatkuva vesisade.

Matkamessut laittavat parasta aikaa parastaan suomalaisille ja aika suurelle määrälle myös ulkomaisia matkailijoita. Messuilla on mukana  reilut 80 maata ja uskoo ken haluaa, muun muassa lähes 900 lentoyhtiötä!

On siis mistä poimia parhaat vinkit koko kuluvan vuoden tuleville reissuille.

Rouva Sana tutustui Matkamessujen tarjontaan ennakkoon, ja tarjoilee tapahtuman täysin subjektiiviset must-tärpit.

Viisi vinkkiä Matkamessuille


Matkamessut

1. Hyvinkään Sveitsi

Miksi lähteä omalta kotiseudulta merta edemmäs kalaan? 

Hyvinkään Sveitsi on keskisen Uudenmaan historiallista matkailualuetta, jossa käytiin virkistäytymässä ja rentoutumassa jo 1800-luvulla.

Seutu elää monen vuoden hiljaiselon jälkeen uutta tulemistaan, kun Spahotel Sveitsi ja sen kokonaisuuteen linkittyvät oheispalvelut avattiin näyttävin menoin lokakuun lopussa.

Hyvinkään kaupunki ja sen tärkeimmät matkailuvaltit luonto- ja kulttuurikohteineen esittäytyvät Matkamessuilla tänä vuonna ison ja näyttävän osaston avulla.

2. Visit Tuusulanjärvi

Kotiseutumatkailua parhaimmillaan edustaa myös Tuusulanjärvi ja sen ympäristössä sijaitsevat lukuisat kulttuuri- ja matkailukohteet.

Visit Tuusulanjärvi on tuottanut erityisen Tuusulanjärven matkailukartan, jonka avulla seudun asukaskin tutustuu kulttuurimaisemiin ihan uudella tavalla. 

Oletko sinä poikennut esimerkiksi Sarvikalliolla? Jos et, lämpimästi suosittelen.

Poikkea messuosastolla ja hae itsellesi oma kartta ympärivuotiseen käyttöön.

Matkamessut


3. Tallinna ja Menoinfo

Rouva Sanaa säännöllisesti seuraaville ei liene jäänyt epäselväksi, että tästä rouvasta on kuluneiden vuosien aikana muotoutunut Tallinna-fani.

Olen alkanut harmitella jo viron kielen osaamattomuuttani. Se nimittäin hieman jarruttaa paikallisten blogien seuraamista..

Tallinna ja Viro näyttäytyy Matkamessuilla lukuisten osastojen kautta. Suuntaa tänä vuonna ehdottomasti ainakin Eckerö Linen messuständille. Sieltä saat tuhdin paketin Tallinna-infoa saman tiskin ääreltä.

Laivayhtiön lisäksi pöydän takaa löytyy myös Visit Tallinnan markkinointipäällikkö, erinomaisesti suomea puhuva Mall Oja sekä Tallinna24-verkkolehden päätoimittaja, Tallinnassa vakituisesti asuva suomalainen Thea Ekholm.

Mitä ikinä Tallinnasta haluat kysyäkin, tältä kaksikolta saat taatusti vastauksen.

Tallinna24-verkkolehti kannattaa laittaa seurantaa myös Matkamessujen jälkeen, sillä se tarjoaa suomalaisille vahvalla journalistisella otteella Tallinnan tuoreimmat kuulumiset - ehdalla suomen kielellä.

Ajantasaiset menovinkit Tallinnaan ja koko Viroon jatkossa bongaat parhaiten Menoinfo-tapahtumakalenterista. Menoinfo on mediatalo Keskisuomalaisen omistama palvelu, joka on laajentunut nyt myös meidän naapurimaamme puolelle.

Menoinfo-kalenterista löydät jatkossa jopa vinkit laivamatkasi ajaksi, kun Tallinnaan matkaavat laivayhtiöt päivittävät palveluun laivojen ohjelmalistaukset.

Rouva Sana


4. Puola

Puola on Matkamessuilla mukana ison messuosaston siivittämänä, ja aiheesta. Puolaan on Suomesta lyhyt lentomatka, ja se on helposti tavoitettavissa myös auto- ja vaikka moottoripyörämatkailijoillekin.

Puola tarjoa lukuisia kulttuuri- ja jopa rantaelämyksiä maailmaakin kiertäneille suomalaismatkailijoille.

Puolan messuosastolla tutustut muun muassa kauniiseen Gdanskiin, Puola Rivieraksi kutsuttuun, kilometrien mittaisista hiekkarannoistaan kuuluisaksi tulleeseen Sopotiin tai vaikka Krakovaan.

Suomen saaristo

5. Saaristolaismaalaispuoti

Suomen saaristo -messualueen reunassa on tämän rouvan kotipuolesta kovin tutulta tuntuvan oloinen maalaispuoti, jonka kyljissä lukee ytimekkäästi "Kauppa" "Butik".

Kookas maalaispuoti kätkee sisälleen kotiin ostettavia saaristolaisherkkuja sekä pienen valikoiman kättentöitä.

Ainakin tälle rouvalle tuli antiin tutustuessa kovin kotoinen olo. Käy kurkkaamassa, miten sinun käy.

Italia


Matkamessut sunnuntaihin 21.1. asti
Helsingin Messukeskuksessa.


Yhteistyössä Matkamessut.
Rouva Sana on Matkamessujen messubloggaaja.2 kommenttia

 1. Tuolla messuilla olisi varmasti ollut paljon nähtävää. Minä kuitenkin menen Suomen namuisimpaan paikkaan eli Karkkilaan viikonlopuksi. Sielläkin on toki paljon kaunista nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkilassa(kin) on mahtava olla <3. Eikös siellä ole muuten yksi idyllisistä ruukkialueistakin?

   Ihanaa viikonloppua Outi <3!!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram