Kesän 2018 blogikirjoituskoulu ilmaiseksi - tule!

23 toukokuuta 2018

Oletko pohtinut blogin perustamista, mutta et ole edennyt ajatuksessasi puusta pitkään?


Tai oletko ehkä perustanut blogin joskus ammoisina aikoina – tai aivan hiljan -, mutta et tiedä, miten edetä? Että siis miten sitä noin niinku sitten oikein blogataan? 

Sisältötoimisto Rouva Sana


Tai oletko konkarikirjoittaja? Pidätkö yrityksesi verkkosivuilla blogia, tuotko ammattitaitoasi esiin omaa nimeäsi kantavassa blogissa tai oletko pitkään blogannut harrastajakirjoittaja?

Edellisistä blogimuodoista riippumatta yhteistä kollegojesi kanssa sinulla ehkä on, että olet juuttunut raiteillesi, huomaat kirjoittaessasi toistavasi itseäsi, olet kadottanut blogisi ja blogiaiheidesi punaisen langan - tai uups, olet ehkä huomannut, että lankaa ei ole koskaan ollutkaan?

Tämän kesän jälkeen on. 

Ensi viikon perjantaina 1.6. käynnistyvä Sisältötoimisto Rouva Sanan Kesän 2018 blogikirjoituskoulu on juuri sinua varten.

Blogikirjoituskoulu on uusi, kaikille avoin, ilmainen ja verkossa tapahtuva blogikirjoittamisen kurssi. 

Bloggasitpa miten vain, blogikirjoituskoulun näkökulmana on tavoitteellinen bloggaaminen. Tarkoituksena on keskittyä siihen, miten saat bloggaamisestasi parhaalla mahdollisella tavalla irti markkinointi- ja brändäämishyödyn. 

Kuten omissa koulutuksissani aina hoen: vaikka rakastankin kirjoittamista yli kaiken, bloggaamisen sijaan voisin tehdä monta muutakin mielenkiintoista ja palkitsevaa asiaa – kuten vaikka juosta metsässä. 

Kesän 2018 blogikirjoituskoulussa keskitymme siihen, miten blogi täyttää ennalta määrittelemäsi tavoitteet ja aikaa jäisi ensi syksynä muuhunkin kuin blogikirjoitustesi hiomiseen.

Uutta blogikirjoituskoulussa muihin kursseihin verrattuna on se, että kun se ei maksa, sinun ei tarvitse kirjautuakaan mihinkään. Riittää, että saavut Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuille oikeana päivänä ja etsit etusivulta linkin kirjoituskoulun materiaaliin.

Materiaali on vapaassa käytössäsi julkaisupäivän jälkeen niin pitkään kuin haluat, ja löydät kaiken verkosta myös kirjoituskoulun päättymisen jälkeen. 100 prosenttisella toimitustakuulla. 

Voit halutessasi jättää väliin kirjoituskoulun osia, jotka ovat sinulle entuudestaan tuttuja ja poimia vain parhaat palat päältä tai käydä koko koulun. Päätös on sinun!

Sisältötoimisto Rouva Sanan Kesän 2018 blogikirjoituskoulu ei katso aikaa eikä paikkaa. Voit käydä aineistoja läpi alkukesän ajan työn ohessa, jatkaa niitä kotona riippukeinussa ja saattaa ne päätökseen kesälomalla laiturin nokassa. 

Kesän 2018 kirjoitustreenien avainsanoja ovat helppous ja yksinkertaisuus. Kesän 2018 blogikirjoituskoulu on huiman 12 viikon mittainen. Se kestää kirjaimellisesti koko kesän. 

Blogikirjoituskoulu starttaa perjantaina 1.6. ja jatkuu aina perjantaihin 17.8. saakka. 

Yhden viikon aikana on käsiteltävänä yksi aihekokonaisuus, ja jokainen viikko päättyy tehtävään: helppoon tai hieman aikaa ja vaivaa vaativaan. Kaiva siis esille oma blogikirjoitustreenivihkosi jo nyt.

Kesän 2018 blogikirjoituskoulun aiheet ovat:


pe 1.6. Miksi perustaisit blogin? Miksi blogin ylläpitäminen ja siihen käytetty aika kannattaa?

pe 8.6. Pohjatyö kaiken bloggaamisen aa ja oo. Näitä kaikkia seikkoja sinun ei kannata blogia perustaessasi ohittaa.

pe 15.6. Mitä sinun tulee ottaa huomioon blogin perustamisessa? Miten blogi perustetaan? Tarkistuslista.

to 21.6. Älä bloggaa ilman suunnitelmaa. Sisältösuunnitelma on kaiken bloggaamisen ydin.

pe 29.6. Mistä löydät blogiaiheet? Miten blogiaiheita ideoidaan?

pe 6.7. Visuaalisuus on pop. Millä kaikilla keinoin blogia on mahdollisuus kuvittaa?

pe 13.7. Kirjoittaminen on luovaa työtä. Bloggaaja ei ole kone vaan ihminen, joka uupuu ja jumittaa luovuuslukoissa.

pe 20.7.
Blogikirjoituksen viisi työvaihetta. Näin blogikirjoitus syntyy.

pe 27.7. Hyvän blogikirjoituksen elementit. Vinkkilista: sillä blogikirjoitushan ei oikeasti ole vain hetken istumatyössä syntynyttä tajunnanvirtaa.

pe 3.8. Millainen on hyvä blogijuttu? Kun kirjoitat kohdeyleisöäsi kiinnostavia tarinoita, jopa Facebook tykkää sinusta.

pe 10.8.
Bloggaaja kehittyy vain saamalla palautetta – ja lukemalla: blogista riippumatta.

pe 17.8. Arki alkoi ja kello käy: vinkit bloggaajan ajankäyttöön.

Huomaa! Juhannusviikolla blogikirjoituskoulun aineisto ilmestyy poikkeuksellisesti torstaina 21.6. Muiden kesäviikkojen aikana aineiston ilmestymispäivä on aina perjantai. 

Sisältötoimisto Rouva Sana


Kesän 2018 blogikirjoituskoulu
antaa sinulle hyvän pohjan blogin perustamiseen, ja saat uutta ajateltavaa ja huomioitavaa olemassa olevan blogisi kehittämiseen.

Klikkaa itsesi Kesän 2018 blogikirjoituskoulun opiskelijaksi Facebookissa, ja varmistat tiedon jokaisen uuden materiaalin julkaisusta. 

Liity vaikka heti myös Sisältötoimisto Rouva Sanan ylläpitämään Minustako bloggajaksi? – Näin markkinoin sisällöillä verkossa – Facebook-ryhmään, joka toimii vertaistukena ja verkostonasi myös kirjoituskoulun päättymisen jälkeen.

***
Kesän 2018 blogikirjoituskoulun sinulle toteuttaa Sisältötoimisto Rouva Sana. Sisältötoimisto Rouva Sana on digitaaliseen markkinointiviestintään erikoistunut yhden rouvan mittainen sisältötalo.

Rouva Sana on blogin kummitäti, parin kymmenvuotisen työuran journalismin parissa tehnyt ammattisisällöntuottaja, jolta löytyy kokemusta niin erilaisten juttujen kirjoittamisesta kuin julkaisujen tuottamisestakin eri alustoille eri työtehtävissä. Hän omaa valmiuden myös kirjoittamisen ohjaamiseen.

Rouva Sana ylläpitää itse viikottain kahta eri blogia ja kirjoittaa asiakkailleen erilaisia tarinoita kolumneista, uutiskirjeistä ja esiteteksteistä aina blogikirjoituksiin asti.

***

Kesä on kirjoittamistreenien kulta-aikaa! Tule mukaan blogikirjoituskouluun 1.6. täällä!


0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram