Kun rouva silmälasien sovittamisen ilon löysi

30 toukokuuta 2018

                                                                                                                               Yhteistyössä Instrumentarium

Tämä rouva on kulkenut silmälasit päässä lähes niin kauan kuin aatokset jaksavat kantaa.

En nimittäin muista, milloin rillit jäivät päähäni pysyvästi. Elettiin muistini mukaan vahvasti alakouluaikaa. Siis kauan aikaa sitten.

On sanomattakin selvää, että tuossa ajassa silmälaseista on tullut osa identiteettiäni.

Semminkin, kun en ole löytänyt vielä ainoitakaan silmilleni sopivia piilolaseja, joita pystyisin käyttämään kokonaisen päivän huomaamatta niiden olemassaoloa.

Silmälasit ovat osa persoonaani siinä missä kaulaani juurtunut huivi, risaiset farkut, tennarit tahi ne mustat maiharit.

silmälasit
Rouva Sanan kanssa aurinkolasikehyksiä Inspiration Blog Awards -tapahtumassa sovittamassa oli
ihana bloggaajakollega Saaran lautasella. (Kuva: Instrumentarium/Jere Viinikainen)


Siihen nähden on oikeastaan hämmästyttävää, miten vähän silmälasit jaksavat kiinnostaa minua ja miten harvoin vaihdan niitä.

Edellisen optikkokäynnin yhteydessä yhdessä totesimme, että useammin ehkä kannattaisi.

Kun runsaaseen likinäköisyyteen yhdistää pahenevan ikänäön, käy niin kuin tälle rouva ässälle, joka ei hetkeen nähnyt hyvin oikeastaan mihinkään muuhun kuin 20 senttimetrin päähän eteensä - ja silloinkin vain ilman silmälaseja.

Ei ihme, että otsarypyt saivat hyvää vahvistusta.

Kaikkeen tähän kiemurteluun on kuitenkin yksi ainoa syy ja se tulee tässä: vihaan silmälasien sovittamista.

Hei aikuisten oikeasti, kysynpä alkuun toisin päin: onko jossain joku ikänäköä poteva vahvasti likinäköinen ihminen, joka rakastaa silmälasien sovitusta?

Edustan vahvasti näkökantaa, jonka mukaan jokaisen rouvan kaapissa pitäisi olla silmälaseja aina sen verran, että niitä saisi vaihdettua kuin paitaa.. Tai no, farkkuja ainakin.

Ja kun jopa tällaisella antipukeutujallakin on kuitenkin farkkuja enemmän kuin kahdet.

Mutta minkäs teet, jos silmälasien sovittaminen ei vain maistu.

On sama minkälaiset kaunokaiset asetat päähäsi, lämpimien valaisimien alla sovitusruuhkassa toisen asiakkaan selän takaa kaikki kehykset näyttävät tuikisamanlaisilta.

Ja vain, koska ei näe yhtään mitään.

Rouva Sana
Rouva Sanan omat silmälasit on päivitetty tuoreeltaan Instrun valikoimasta,
ja ne olivat käytössä ensi kertaa Inspiration Blog Awards -tapahtumassa.
Siksi olin kuin satumaassa sisällöntuottajille suunnatussa huhtikuisessa Inspiration Blog Awards -tapahtumassa, jossa Instrumentarium esitteli uusia kehysmallistojaan.

Taustalla soi inspiroiva musiikki, ympärillä oli tukku minut tuntevia bloggaajakollegoita, ja lähellä oli Instrumentariumin henkilökuntaa samalla aaltopituudella kanssani valmiina kertomaan oma mielipiteensä.

Älä ymmärrä väärin. Toki optikkoliikkeissä palvellaan aina. Kyse ei ole siitä.

Inspiration Blog Awards -tapahtuman jälkeen kuitenkin ymmärsin, että silmälasien ostotapahtuma ei ole vain samanlainen kuin ostaisit farkut: sovita parista mallista, valitse niistä parhaat, maksa ja lähde ulos kaupasta.

Silmälasien hankinta vie aikaa. Sen tulisi muistuttaa enemmän elämystä.

Sellaista kuin vaikka jokin hyvää oloa tuottavaa kasvohoito, jonne saavutaan rauhassa ajan kanssa, jonka aikana on aikaa puhua muustakin kuin siitä, kuinka näkö rapistuu, ja josta lähtisi kotiin voimaantuneena jo, vaikka itse pääasia eli tässä tapauksessa silmälasit jäisivät odottamaan lopullista valmistumistaan.

Tätä kaikkea tarjosi Instrumentarium sisällöntuottajille huhtikuussa, ja sekös innosti tämän rouvan testailemaan.

Jopa siinä määrin, että palasin pisteelle henkilökunnan hämmästykseksi vielä toistamiseen. Se, että tämä rouva sanoo uusien kehysmallien sovittamisen olevan kivaa, on paljon se.

Kaikkien vuosien (=vuosikymmenten) jälkeen löysin rillien sovittamisen ilon. Kuka toteuttaa ensimmäisen elämyksellisen silmäkehysliikkeen inspiroivalla house-musiikilla, kahvikupillisella ja upottavilla nojatuolilla suurentavien peilien ääressä?

Olen jonossa heti.

Huhtikuisen sovitustyön lopputuloksen näet alla. Mustaa ja kookasta? Vai väritöntä ja lähes huomaamatonta? Tai kenties sittenkin päheät aurinkolasit peileillä?

Kevään ja kesän uutuuksissa on lähes taivas rajana. Jokaiselle jotakin.

Mihin lopulta päädyin, se selviää tulevan kesän aikana. Seuraa Instagramia tunnuksella @rouvasana.
4 kommenttia

 1. Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi! Silmälasien/aurinkolasien ostamisessa on hyvällä palvelulla ja ammattitaioisella henkilökunnalla todella iso merkitys. Kärsivällinen myyjä jaksaa ehdottaa ja myös kuuntelee. Hän myös osaa sanoa "diplomaattisesti" minkä malliset lasit eivät ole ehkä ihan parhaat sinun kasvojesi muotoon. Arvostan!

  Rouvalle sopivat kaikki kuvien mallit. Noita samoja aurinkolaseja kuolasin itsekin tapahtumassa ja polttelevat... Ehkä silmälasin suhteen peukutan enemmän Rouvan värittömille toki tummat antavat enemmän ilmettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii, mieletöntä, jos komppaat! En oikeastaan ole koskaan ajatellut rillien ostotapahtumaa sen paremmin ennen IBA-tapahtumaa. Instrun pisteellä ymmärsin, että kyllä kehysten sovittaminen voi olla kivaakin.

   No, oli IBA:ssakin toki paikoin ahdasta, mutta kyse oli pikemminkin muusta. Tajusin, että farkut tai maitopurkin ostaminen poikkeaa silmälasien ostamisesta.

   Kun silmälasit maksavat tällaisellekin rillipäälle jo maltaita, sitä haluaa, että investoinnin saa tehdä ajan kanssa, rauhassa ja samalla aaltopituudella olevan asiantuntijan kanssa. Liian usein ostopäätöksestä jää tunne, että se tuli tehtyä liian äkkiä.

   Jos minulla olisi valta, voima ja mahti, muuttaisin silmälasiliikkeitä elämyksellisempään suuntaan, jossa saisi viipyillä ja hengailla ajan kanssa. Jotka kutsuisivat jo ulkoisestikin siihen.

   Silloin meikeläinenkin vaihtaisi omiaan useamminkin kuin sen pakollisen, jonka lääkäri määrää :).

   Poista
 2. Oi oi olisipa varaa ostaa niin silmä- kuin aurikolaseja muutamat ylimääräiset. Niitä olisi sitten kiva vaihdella muun asusteen ja oman fiiliksen mukaan.
  Laseja ostaessa olen aina ottanut oman makutuomarin mukaan ja vieläpä näppäissyt kuvan kännykällä, jotta olen sitten voinut itsekin päättää sen mieleisen mallin.
  Kaikki kuvissa olevat kehykset kyllä sopivat sinulle, mutta kiva nähdä sitten mihin laseihin päädyit.
  Aurinkoista viikonloppua sinulle ihan Rouva Sana <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tuokin totta, että jos on yhtään yhtä huononäköinen kuin tämä rouva, ei prilliostoksista selviä ihan kovin kevyellä kukkarolla.

   Mutta investointipäätös olisi taatusti helpompi tehdä, jos ostotapahtuma olisi jouhevampi. Nyt meni edellisten rillien kanssa paaaljon pitempään kuin kukaan lääkäri määräsi vain, koska sovitustyö tympäisi jo etukäteen.

   Ehkä seuraavien prillien ostaminen sujuu toisin ;). Aurinkoa viikonloppuusi, sinä ihana rillien sovituskaverini Saaran lautasella <3.

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram