Parasta juuri nyt: toukokuu

14 toukokuuta 2018

Vaikka saisin korvilleni kyytiä, teen kaiken uhalla yhden paljastuksen: paras aika vuodesta on JUURI NYT!

Rouva Sanan mielestä vuoden upein aika alkaa toukokuussa: kun puiden silmut puhkeavat vaivihkaa hennon vihreään lehteen, ja ensimmäiset ruohonkorret pilkistävät harmaan maan keskeltä.

Rouva Sana

Kun kielojen varret työntyvät maasta rullalla kuin torvet, voikukat peittävät kaikki pientareet, ja tuomi tuoksuu niin, että jokaiseen aistiin sattuu.

Parasta juuri nyt:


Valo - Valon määrän lisääntyminen on joka vuosi yhtä suuri ihme. Viikko viikolta on valoisampaa nukkumaan mennessä, ja on valoisampaa aamulla herätessä. Kammetkaa vain muunmaalaiset pimennysverhoja ikkunoidenne eteen, tätä rouvaa valo vain hoivaa!

Lintujen laulu - Kun tälläät itsesi riippukeinuun ja suljet silmäsi, erotat sen parhaiten: juuri nyt konsertien kakofonia ympärilläsi on tajunnanräjäyttävä. Kun maltat mielesi, käy kuin tälle rouvalle: mieli rentoutuu ja nukahdat keskelle parhaimpia lauluesityksiä.

Rouva Sana


Väriloisto - Se vaaleanvihreä maailma, joka on täydessä harmoniassa kaikissa maailmankaikkeuden väreissä ennen kuin se muuttuu tummanvihreäksi... ja vanhaksi.

Tyyneys - Tyyni järvenpinta kesäpäivänä tai -iltana kotijärvellä, joka on unohtanut hetkeksi myrskyiset pauhunsa ja tuskansa vuodenaikojen vaihtumisesta - ja kun maiseman myötä tunnet, että kaikki on hyvin juuri tässä ja nyt.

Rouva Sana


Juoksulenkit - Lintujen laulussa ja vaateparsien lyhentyneissä lahkeissa ja hihoissa askel on kevympi, keuhkot täynnä raitista ilmaa ja mieli aurinkoinen.

Voimabiisit - Lempimusiikkisi, joka saa hiuksesi sekaisin, jalkasi vippaamaan uudenlaiseen tahtiin ja käyttäytymään ennalta-arvaamattomasti auringon loisteessa. Saatat yllättää ehkä itsesikin ja vaivihkaa huomata laulavasi ja johtavasi kuoroa juoksulenkilläsi. (Sekös sinua itseäsi vain naurattaa, mutta muita ei ehkä niinkään...)


Rouva Sana


Paljaat varpaat - Se tunne, kun upotat paljaat varpaasi ensimmäisen kerran pitkän talven jälkeen vihreään nurmikkoon. No, sinä tiedät..

Lukeminen - Lukeminen pihakeinussa, riippumatossa tai terassin aurinkotuolilla on ihan eri asia kuin villasukkiin ja peittoon kääriytyneenä. Voi aurinko, kuinka sinua kaivattiinkaan.

Aamukahvi - Lintujen laulussa kaikki asiat yksinkertaisesti vain näyttävät - ja maistuvat - paremmalta.

Rouva Sana
Rouva Sana


Ihanaa toukokuun viikkoa!


2 kommenttia

 1. Minä rakastan kevättä ja kesää. Keväässä on parasta ruohon vihreys, se että sen vihreys melkein sattuu silmiin. Kukat tuoksuvat ihanilta ja kaunistavat maisemaa. Lämpö ja valo...ai että mä nautin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin minun suustani Outi <3 :D.

   Ainoa huoleni enää on, että parhain aika vuodesta menee nyt liian pian ohi. Kaksi päivää sitten ikuistetut maisemat ovat jo tänään erilaiset. Kesä pitää tänä vuonna ihan päätä huimaavaa vauhtia. Vanha vihreys koittaa tätä menoa jo ennen juhannusta. Täytyy nauttia, kun vielä ehtii!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram