Puistoblues ja KUBLO yhteistyöhön - bluessisältöjä tuottavat paikalliset bloggaajat

28 toukokuuta 2018

                                                                           Kaupallinen yhteistyö: Puistoblues ja Keski-Uudenmaan blogit

Tähän kohtaan tarvitaan nyt rumpujen pärinää.

Tat-ta-da dat-ta-da daa!

Juhannuksen jälkeisellä viikolla kesäkuussa Järvenpäässä vietetään perinteisiä valtakunnallisia Puistoblues-festareita järjestyksessä 41 kerran ja -


Rouva Sana

Keski-Uudenmaan blogit KUBLO on yksi Puistobluesin virallisista yhteistyökumppaneista.

Tat-da-daa todellakin!

Sillä pitkä matka on kuljettu ja paljon vettä on virrannut siitä talvisesta hetkestä tammikuussa 2017, kun Rouva Sana päätti polkaista käyntiin yhdessä sisällöntuottajakollegansa, Pullo hunajaa -blogia ylläpitävän Sari Laihon kanssa keskiuusmaalaisen sisällöntuottajayhteisön KUBLOn.

Työ on kannattanut, sillä tuleva yhteistyö Puistobluesin kanssa on KUBLOn tähän astisen historian näyttävin ja suurin.

Se työllistää peräti kuusi yhteisön bloggaajaa ja tubettajaa vajaan viikon ajan, ja mahdollistaa Puistobluesille ammattitaitoisten ja laadukkaiden (ja ennen kaikkea erilaisten) sisältöjen virran kesäkuun lopussa.

Puistoblues


Onko KUBLO sinulle entuudestaan jo tuttu? Esittelen sen sinulle lyhyesti.

Keski-Uudenmaan blogit - KUBLO on keskisellä Uudellamaalla vaikuttava vapaamuotoinen sisällöntuottajayhteisö. Se kokoaa yhteen paitsi Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa myös Nurmijärvellä, Hyvinkäällä, Mäntsälässä, Pornaisissa ja Sipoossa asuvat sisällöntuottajat.

Yhteisön joukossa reilut 30 paikallista bloggaajaa ja tubettajaa.

Yhteistä kaikille sisällöntuottajille on se, että he asuvat ja vaikuttavat arjessaan KUBLOn toimialueella. Omasta kotipaikkakunnastaan käsin he tuottavat sisältöjä haluamistaan aiheista.

Oletko kiinnostunut matkailusta, ruoanlaitosta ja resepteistä tai vinkeistä kättentöihin? Oletko lapsiperheellinen ja kaipaatko vertaistukea?

Treenaatko ja liikutko? Luetko kirjoja, kaipaatko paikallisia kulttuurivinkkejä tai haluatko muuten vain fiilistellä mukavien juttujen ja tarinoiden äärellä?

Tätä kaikkea tarjoaa sinulle ilmaiseksi KUBLO.

KUBLOn missiona on toimia paitsi alueella asuvien, keskiuusmaalaisten sisällöntuottajien "kotipesänä" ja vertaistukena, mutta yhtä sille tärkeää on toimia linkkinä vaikuttajamarkkinoinnista kiinnostuneille paikallisille yrityksille ja yhteisöille.

Vaikuttajamarkkinointi on eräs tehokkaimmista markkinoinnin muodoista tällä hetkellä. Puhutaan "human to human"- H2H, ihmiseltä ihmiselle -markkinoinnista. Sitä leimaa ulkopuolisen kokijan ja kertojan kokemukset, havainnot ja tarinat.

On vissi ero sillä, kuinka paljon kehut ja markkinoit hyväksi tuntemaasi tuotettasi tai palveluasi vai tekeekö saman asian puolestasi ulkopuolinen, omat kanavat ja valmiin seuraajakunnan omaava sisällöntuottaja.

Kaupan päälle saat aina ammattitaidon sisältöjen tuottamiseen, jos se ei ole oma vahvuutesi.

Vaikuttajamarkkinointiyhteistyössä yhteistyökumppanilla on mahdollisuus päästä ammattitaidolla ja uusista näkökulmista tuotettujen sisältöjen äärelle, mutta se ei ole ainoa merkittävä hyöty.

Yhteistyön myötä kumppani pääsee osaksi uusia kanavia sekä sellaisia seuraaja- ja asiakasvirtoja, joita heidän ei ole mahdollisuus tavoittaa omalla viestinnällään - ehkä koskaan.

Seuraajien ja lukijoiden puolestaan ei tarvitse olla huolissaan sisältöjen kaupallistumisesta. Oman seuraajakunnan tunteva sisällöntuottaja ei valitse yhteistöitä, jotka ovat ristiriidassa hänen oman arvomaailmansa ja ennen kaikkea seuraajakunnan kiinnostuksen kohteiden kanssa.

Sisällöntuottaja on aina vastuussa sisällöistään ensi sijaisesti seuraajilleen. Siksi he tuottavat kaupallisia sisältöjä sellaisista aiheista, joista he voisivat tuottaa niitä muutenkin.

KUBLOsta Puistoblues-yhteistyöhön osallistuu kaikkiaan kuusi sisällöntuottajaa, joista Rouva Sanan rooli on paitsi tuottaa tarinoita omille kanavilleen myös toimia yhteisön vetäjänä linkkinä KUBLOn ja Puistobluesin välillä.

Rouva Sana
Puistoblues on ennen kaikkea koko perheen piknikfestivaali. Puistobluesiin ei oikeastaan ole edes lupa tulla ilman
nurmikentälle levitettävää vilttiä, omaa eväskoria, perhettä ja iloista seuraa.
Kuvassa on Rouva Sanan bluestunnelmia vuodelta 2017.
Rouva Sanan yhteistyö Puistobluesin kanssa on luontevaa. Olen kirjoittanut tapahtumasta vuosien varrella lukuisia kertoja: aluksi toimittajana paikalliseen lehteen ja sittemmin omaan blogiini - siis ilman minkäänlaista yhteistyötäkin.

Puistoblues on yksi tärkeimmistä (ellei tärkein?) kotipaikkakuntani kesätapahtumista.

Muut Pustobluesiin osallistuvat kublolaiset löydät täältä:

Himomatkaajan turinoita - keskiuusmaalaisia matkailu- ja kulttuurivinkkejä
Mieletön unelma - järvenpääläistä treeni- ja liikuntafilosofiaa
Saippuakuplia olohuoneessa - lapsiperhearjen arkirealismia
PauMau - nojatuolimatkoja erilaisiin tapahtumiin ja viipyileviin hetkiin valokuvin
Naisellisia yksinpuheluita - elämänmyönteistä vertaistukea keski-ikäistyville naisille.

Pysy mukana taajuuksilla.

Omien kanavien lisäksi löydät alkukesän ajan kublolaiset myös Puistobluesin some-kanavista. Muista lisäksi Puistobluesin verkkosivut, tapahtuman Fb-sivu ja Instagram. Tule mukaan!

Ja hymyillään, kun Puistobluesissa tavataan! Tule juttelemaan meidät nähdessäsi.

Rouva Sana
Keski-Uudenmaan blogit - KUBLO ja Puistoblues tekevät yhteistyötä vuoden 2018 tapahtuman ajan. 
Rouva Sana osallistuu yhteistyöhön KUBLOn vetäjän roolissa sekä yhteistyöbloggaajana.

Kuvat on poimittu Rouva Sanan arkistoista vuosien varrelta Puistobluesin vuoden 2018 logoa lukuun ottamatta.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram