Kaikessa soi nyt Puistoblues

28 kesäkuuta 2018

                                                                                       Kaupallinen yhteistyö: Puistoblues, Keski-Uudenmaan blogit


Bluesrytmit erottuvat jo kaukaa kerrostalojen takaa. Niiden tömisevät aallot voi lähes nähdä.

Sointu saapuu toriaukiolta talojen välistä, matkaa tien yli, osuu vastapäisen talon seinään ja jatkaa eteenpäin rytmistä matkaansa.


Rouva Sana

On keskiviikkoiltapäivä, ja kaikessa soi blues.

Blueskadun päälavan eteen on asettautunut useampi satapäinen yleisö. Aurinko paahtaa ihmisten niskaan.

Osa kuulijoista viettää jo ansaittua kesälomaa, mutta toistan vielä kerran: on tavallinen arkipäivä. Ei tällaista ihmismassaa Järvenpään toriaukiolla muina keskiviikkopäivinä näy - ei edes iltaisin.

Mistä tässä kaikessa on oikein kyse?

- "Noo, se on se bluestunnelma".

- "Bluestunnelma."

- "Kyllä se on bluestunnelma."

Aika yksimielistä väkeä, jos yleisöltä kysyy: mikä saa sinut saapumaan Puistobluesiin? Mikä tekee tapahtumasta vuosi toisensa jälkeen käymisen arvoisen?

No, se bluestunnelma.

Ja kun seisoo keskellä Blueskatua aurinkoisena kesäkuun iltapäivänä, kääntyy ihmismeren keskellä hiljalleen 360 astetta, katselee ympärilleen, seuraa blueskansan ilmeitä ja kehonliikkeitä, haistelee ilmaa ja tuntee kehossaan talojen välistä kimpoilevat rytmit, on helppo yhtyä satunnaisten ohikulkijoiden kommentteihin.

Tottahan toki se on juuri se bluestunnelma.

Kaikessa soi kesäkuun viimeisen viikon ajan blues, Puistoblues.

Rouva Sana
The Wyman Family oli keskiviikkoiltapäivänä Puistobluesin Blueskadun toinen esiintyjä.

Rouva Sana

Blues saapui Järvenpäähän ensi kerran vuonna 1978, eikä tuon maagisen hetken jälkeen ole yhtään vuotta jäänyt väliin. Ensi lauantaina Järvenpään Vanhankylännimessä soi blues järjestyksessä 41. kerran.

Kun pääkonsertin lisäksi tapahtuma täyttää kaupungin kaikkiaan viiden päivän ajaksi, ei ole kyse ihan mistään pienestä ja vähäpätöisestä festarista.

Puistoblues kuuluu keskisen Uudenmaan suurimpiin kesätapahtumiin, ja valtakunnallisestikin se on festareiden joukossa merkittävä.

Niin merkittävä, että keravalainen koruseppä Anu Ek on tuonut yrityksensä Anu Ek Designin lähes joka vuosi Blueskadulle koko olemassaolonsa ajan.

- Yli 10 kertaa, Ek miettii ja summaa.

Ekin syy saapua Blueskadulle myymään omia, käsin valmistettuja hopeisia ja alumiinisia koruja on tarinan tässä vaiheessa sinulle ja minulle ihan tuttu: sehän on se bluestunnelma.

Mutta on Puistobluesissa muutakin. Paitsi liiketoiminnallisesti erityisesti markkinoinnillisesti läsnäolo Blueskadulla on Ekille tärkeää.

- Ihan parasta palautetta on, kun asiakkaat kaukaa muualta päin Suomea saapuvat tänne, ja etsivät varta vasten minut käsiinsä.

Puistoblues 2018
Anu Ek on yrityksensä kera konkarimyyjä Blueskadulla. Hän on ollut mukana lähes koko yrityksensä olemassaoloajan.

Rouva Sanan kolme vinkkiä blues-ensikertalaiselle

1. Antaudu bluestunnelmaan

Puistobluesissa soi kaikessa blues. Silti artistinimet eivät ole tämän festarin juttu. Se on se.... no, sinä tiedät: tun-nel-ma. 

Eniten Puistobluesista irti saat, kun heittäydyt ilman ennakkoajatuksia sen ilmapiiriin, aistit ja nautit itsellesi ennakkoon parhaimpia makupaloja viikon aikana Blueskadulta ja Bluesklubeilta, pakkaat lauantaiaamuna itsellesi maistuvan piknikkorin, kutsut ystävät mukaasi, levität viltin Vanhankylänniemen nurmikolle ja antaudut hyvälle fiilikselle.

Sillä se on näillä festareilla taattu, olivatpa artistit ketä tahansa. Ei ole parempaa tapaa viettää kesäistä lauantaipäivää kuin hyvässä joukossa, hyvässä moodissa.

2. Saavu koko perheen kera

Puistoblues on monista muista valtakunnallista musiikkifestareista poiketen koko perheen tapahtuma.

Se ei ole pelkkä korulause. Lapsiperheellisiä muistetaan koko tapahtuman ajan Kakarabluesissa eli kera ilmaisten lastenkonserttien ja muun oheistapahtuman Blueskadulla. Pääkonsertissa Kakarablues jatkuu omalla tapahtuma-alueellaan.

Puistobluesin pääkonsertti on tunnettu myös hyvin käyttäytyvistä ja lapsia kunnioittavista festarikävijöistään. Pääkonserttiin on helppo tulla ja turvallista liikkua myös pienten lasten kanssa.

Ja alle 13-vuotiaat pääsevät pääkonserttiin ilmaiseksi.

3. Nappaa viikosta kaikki palat

Puistoblues on pääkonsertin ja Kakarabluesin lisäksi myös ilmainen Blueskatu-tapahtuma, pääsymaksulliset neljä Bluesklubi-iltaa sekä sunnuntain yksi Silliklubi.

Jos et taltuta Puistobluesissa musiikkinälkääsi, se ei ole ainakaan järjestäjien vika. Talkoolaiset ovat tehneet kirjaimellisesti parhaansa.

Rouva Sana

Rouva Sana

Puistoblues soi Järvenpään keskusta-alueella perjantaihin 29.6. asti klo 13 alkaen iltamyöhään 
Kaikille avoin ja ilmainen Blueskatu kojuineen avautuu jo aamusella.
Silliklubi on sunnuntaina 1.7.

Pääkonsertti on lauantaina 30.6. alkaen klo 12 Vanhankylänniemessä,
noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Alueelle on bussikuljetus.

Kurkkaa Puistobluesin tarkka ohjelma www.puistoblues.fi.2 kommenttia

 1. Tuolla varmasti tosiaan viihtyy koko perhe. Aloin miettimään ensimmmäisen kuvan lausahdusta. Miltä näyttäisi minun blues? Siinä olisi kitara ja nuotteja ilmassa, ehkäpä kitara voisi nojata koivunrunkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii, sinä inspiroiduit samasta kysymyksestä! Minäkin olen miettinyt mielessäni, miltä oma bluesini näyttää. Ainakin siinä on paljon sinun tapaasi paljon nuotteja, saksofoni sekä nurmikolla oleva viltti, jonne mahtuu suuri joukko hymyileviä ystäviä. Tästä siis lähdetään ;).

   Ja Puistoblues on aidosti lapsiystävällinen festari. Siksi tapahtuman 40 ikävuoteen mahtuu kävijöitä jo useassa sukupolvessa.

   Iloista bluesviikkoa sinulle sinne Outi <3!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram