Ihan maksuton etätyötila - Etälä

10 joulukuuta 2018

Yrittäjyyteni eräitä parhaita puolia on, että saan tehdä töitä silloin, kun haluan - erityisesti, kun yritykselläni ei ole käytännössä virallisia aukioloaikoja.

Työpäiväni noudattavat samaa kaavaa. Herään joka aamu aika tarkkaan kello 6.30.

Luen pikaisesti sähköpostit, katson, mitä maailmalla on yön aikana tapahtunut, keitän kahvit, avaan läppärin - ja ryhdyn hommiin.

Lähes poikkeuksetta vielä joka aamu yöpuvussa. Kello on tuolloin korkeintaan seitsemän.

On nautinnollista huomata tehneensä töitä jo pari tuntia ennen kuin muu Suomi herää vasta vähitellen eloon. Aamulla ehtii paljon, kun valtaosa asiakaskäynneistä ajoittuu aikaisintaan aamukymmeneen.

Olen sosiaalinen erakko. Vaikka elän vuorovaikutuksesta ja ihmisistä, rakastan tehdä töitä omassa yksinäisyydessäni. Olen silloin usein myös tehokkaampi.

Oli minulla yrittäjyyden alkutaipaleella yhteisöllinen työtilakin. Huomasin omien työrutiinieni sopivan minulle kuitenkin niin hyvin, että luovuin työhuoneestani aika pian.

Turha maksaa turhasta.


Toisin kuin monet muut tietotyöläiset en juuri kaipaa kodin ulkopuolista rauhaa, en draivikkaampaa tekemisen meininkiä kollegojen kanssa yhteisöllisen työpöydän ääressä, enkä edes monen sisällöntuottajan ylistämää kahviloiden tuomaa sykettä.

Viihdyn ja saan parhaiten aikaan tässä ja nyt: kotitoimiston työpöydän ääressä (varsinkin, kun minulla on vihdoin lähes kolmen vuoden yrittäjätaipaleen jälkeen ihkaoma työsoppi... mutta siitä lisää joskus myöhemmin).

Etälä, yhteisöllinen työtila, Järvenpää, Keski-Uudenmaan Osuuspankki
Siksi omat kokemukseni keskisen Uudenmaan omasta yhteisöllisestä työtilasta ovat jääneet testitasolle.

Mutta hei vau, mikä työtila meille onkaan tarjolla!

Onko Etälä sinulle entuudestaan tuttu?

Pääkaupunkiseudulle nousee tätä nykyä yhteisöllisiä työtiloja kuin sieniä sateella, mutta harva keskiuusmaalainen edelleenkään tietää, että samanlainen tila löytyy myös omilta kotinurkilta Järvenpäästä.

Keski-Uudenmaan blogit - KUBLO sai mahdollisuuden pitää oman jäseniltansa Järvenpään keskustassa sijaitsevan Etälän kokoustiloissa. Tilaisuutta isännöi Keski-Uudenmaan Osuuspankki ja sen paikallinen konttori.

Etälä on Keski-Uudenmaan Osuuspankin tiloissa sijaitseva yhteisöllinen työtila kaikille kodin tai työpaikan ulkopuolista työpöytää kaipaaville.

Etälä on leimautunut vahvasti yrittäjien yksinoikeudeksi, mutta sitä se ei oikeasti ole.

Pankinjohtaja Jukka Vainio ja markkinointiasiantuntija Laura Tuurala korostavat, että Etälä on avoin ihan kaikille:

  • yrittäjien lisäksi palkkasuhteessa oleville työntekijöille, jotka haluavat tehdä satunnaisesti tai hieman tiiviimmin etätöitä lähellä omaa kotiaan, 
  • opiskelijoille, jotka kaipaavat kodin ja koulun ulkopuolista rauhallista työtilaa tai vaikka 
  • yhdistyksen edustajille, joiden on muuten hankala työskennellä tai kokoustaa.
Etälä, yhteisöllinen työtila, Järvenpää, Keski-Uudenmaan Osuuspankki

Etälä sai alkunsa usean eri tahon yhteistyönä nyt jo puskutraktorin alle joutuneessa Perhelän korttelissa. Kun talo meni aikanaan nurin, Etälä oli hetken aikaa kattoa vaille, kunnes uudet tilat löytyivät kivenheiton päästä paikallisen Osuuspankin tiloista.

Nykyisellään Etälästä löytyy kymmenkunta työpistettä, yhteinen oleskelutila, keittiö kahvinkeittomahdolllisuuksineen ja jääkaappeineen, wc sekä kaksi kokoushuonetta, joista toinen on molemmat on nyt varustettu teknisin apuvälinein.

Etälässä on myös ilmainen verkkoyhteys.

Työpöytien jako toimii periaatteella "nopeimmat syövät hitaat". Toistaiseksi ongelmaa paikkojen riittävyydestä ei ole ollut.

Kokoustilojen varaaminen puolestaan tapahtuu perinteisellä paperisella varauskirjamenetelmällä (tai Facebookin välityksellä, jonka kautta Tuuralan Laura vie tilavarauksen varauskirjaan).

Etälä, yhteisöllinen työtila, Järvenpää, Keski-Uudenmaan Osuuspankki

Mikä parasta, ihan kaikki tämä on tarjolla käyttäjilleen täysin ilmaiseksi.

Etälän työtilan mahdollistavat Keski-Uudenmaan Osuuspankin lisäksi tukku paikallisia yhteistyökumppaneita kuten Järvenpään seudun nuorkauppakamari, DataSky ja Järvenpään Yrittäjät.

Etälä sijaitsee suljettujen ovien takana, ja siksi sen hyödyntäminen vaatii etukäteen tehtävän rekisteröinnin.

Etälän varsinainen käyttäminen toimii älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Rekisteröinnin jälkeen jokainen käyttäjä saa puhelimeensa koodin, joka toimii Etälän avaimena.

Simppeliä kuin mikä! Ja hei sanoinko jo: siis ihan, täysin maksutonta.

Kirjaudu ja poimi Etälä hyödyksesi. Saatat löytää sieltä vaikka paikallisen yhteistyökumppanin.

Etälä (Mannilantie 34 B)
avoinna arkisin klo 9-21.
Lisätiedot ja kirjautuminen Etälä.

Etälä, yhteisöllinen työtila, Järvenpää, Keski-Uudenmaan Osuuspankki, Rouva Sana

Juttu on toteutettu keskiuusmaalaisen sisällöntuottajayhteisön,
 Keski-Uudenmaan blogit - KUBLOn jäsentapaamisen pohjalta.0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram