Pelastusruoka á la Venny

26 huhtikuuta 2019

                                         Yhteistyössä Kahvila Venny ja Keski-Uudenmaan blogit - KUBLO

Kahvila Venny, Venny, Rouva Sana

Arvaa, mikä on hektistä työarkea elävän yrittäjä-äidin elämässä supertylsä asia?

Se, kun on mietittävä, mitä ihmettä sitä tänään taas oikein syötäisiin.

Ja mikä on masentavinta kello kolme iltapäivällä?

Ehdottomasti se, kun..

..kello käy, työt ovat kesken, illaksi etukäteen varattu käynti jumppasalilla lähestyy tunti tunnilta - ja kun iltaruokaan liittyvä idealamppu vihdoin kaiken kaaoksen keskellä syttyy, ei jääkaapista löydy ainuttakaan ruoan valmistukseen tarvittavaa raaka-ainetta vaan on juostava aluksi kauppaan.

Joskus kauppaan on kiirehdittävä melkein joka päivä.

Maailman tehokkaimmalla tavalla hukkaan heitettyä aikaa.

Argh. Ja piste.

Niin - saarnaa minulle nyt vain, kuinka hektistä työarkea elävä yrittäjä-äiti totta kai suunnittelee viikon ruokalistan etukäteen ja tekee siihen liittyvät ruokaostokset jo edellisenä viikonloppuna.

Tot-ta kai!

Mutta kovasta yrittämisestä huolimatta kaikkeen ei vain joka viikko kykene. Ruokalistan suunnittelu on asioista yksi, joka jää tämän rouvan kohdalla aika usein monen muun tekemisen jalkoihin.

No can do.

Siksi pelastusruokapalvelusta on tullut yksi suurimpia työarkeni ja perhetyytyväisyyden kulmakiviä kuluneen talven aikana.

Ja erityisesti siksi, kun kivenheiton päässä kotoa on todellinen lounasmekka, Kahvila Venny, joka myy ylijäämäruokaa juuri silloin, kun yrittäjä-äidin tarve on kaikkein akuutein.


ResQ eli pelastusruokapalvelu


ResQ eli Reskjuu eli kotoisasti pelastusruokapalvelu on kännykkään ladattavan sovelluksen kautta ravintoloiden ja kahviloiden ylijäämäruokaan myyntiin keskittynyt palvelu.

Sovellus ilmoittaa, kun ResQ:n käyttöön ottaneella kahvilalla tai ravintolalla on jäänyt myyntiin ylijäämäruokaa alennushintaan.

Asiakkaan näkökulmasta sovelluksen käyttäminen on yksinkertaista. Se kertoo, mitä tarjolla on, kuinka paljon, mistä ja mihin hintaan.

Myös varsinainen kaupan teko on simppeliä. Se tapahtuu sovelluksen kautta. Ruoka noudetaan kännykässä olevaa koodia vastaan kahvilasta tai ravintolasta määräaikaan mennessä.

Yksinkertaista, helppoa - ja nopeaa - kuin mikä.

Järvenpäässä ResQ-sovellusta hyödyntää useampi ravintola. Niistä yksi ahkerimmista on ratsastuskeskus Ainon yhteydessä Ainolassa Järvenpäässä toimiva Kahvila Venny.

Vennyn kotiruoka - yrittäjä-äidin pelastus


Kahvila Venny voisi lisätä nimensä perään huoletta myös ravintola-nimen. Maineikkaan ratsastustallikompleksin yhteydessä toimiva Venny on tullut tunnetuksi erityisesti maittavasta ja kohtuuhintaisesta lounaastaan.

Tarjolla on joka arkipäivä aitoa itse tehtyä arkiruokaa: paitsi yksi tuhdimpi lounasruoka myös yksi keitto.

Vennyn vahvuus on nimenomaan rakkaudella omin käsin tehty ruoka. Mitään tukusta ostettua valmista - tai edes puolivalmista - et sieltä löydä. Siksi ruoka myös maistuu.

Juttuun osunut lounas - perunamuusi, pannupihvit ja herkkusienikastike - oli kaikessa kotoisuudessaan täydellinen pelastusruoka nelihenkisen perheen iltaruokailuun.

Vaikka ruoan kulutus on noussut tässä huushollissa lähes maksimimittoihin varttuneen jälkikasvun vuoksi, pelastusruokaa oli annoslaatikoissa riittävästi. Jopa niin riittävästi, että pannupihveistä oli syötäväksi vielä seuraavana päivänä.

Mitä yrittäjä-äiti voisi arjessaan enempää enää arvostaa.

Kahvila Venny, Venny, ResQ, Rouva Sana, lounas

Jokainen vastuullinen kahvila-ravintola pyrkii valmistamaan ruokaa ennakkoon vain sen verran kuin sitä ostetaan.

Totta kai. Niin toimitaan myös Kahvila Vennyssä.

Menekin arvioiminen ei ole kuitenkaan tehtävistä helpoin. Vennyssä lounasruokaa jää yleensä yli vain vähän, joinakin päivinä hiukan enemmän.

ResQ:n kautta ylijäämäruoka on helpompi myydä eteenpäin alennushintaan vielä saman päivän aikana, eikä ruokahävikkiä synny.

Kahvila Vennystä kerrotaan, että ylijäämäruoka-annokset myydään loppuun aina, siis ihan joka ikinen päivä, kun ruokaa on sovelluksen kautta tarjolla. Sovellus siis toimii hyvin.

Ilmasto ja kahvilan työntekijät kiittävät.

Ja myös ainakin yksi kiireinen perheenäiti.

Heppakahvila vertaistaan vailla


Rohkenenko muuten edes mainita Vennyn hulppeista kakuista? Vennyhän on nyt tietysti muutakin kuin pelkkä lounaskeidas.

Kahviherkut ja kakut Vennylle tätä nykyä valmistaa Kellokosken ruukissa sijaitsevan Kinuskilla kahvilan kuuluisista kakuista tutuksi tullut kondiittori.

Lounasta Vennyssä on tarjolla joka arkipäivä iltapäiväkahteen saakka, mutta ihanien kakkujen äärelle kahvilaan pääsee arkisin aina kello 19 asti (EDIT: aukioloajat ovat muuttuneet. Tarkista ajantasaiset aukioloajat verkosta.)  Näin kevät- ja tulevaan kesäaikaan Venny on oiva ulkoiluretkikohde.

Ylös, ulos, raittiiseen ilmaan ja kierroksen jälkeen kahville.

Vennyssä viihtyy myös koko perhe. Kahvilatilan molemmin puolin on suora näkymä kahteen eri heppamaneesiin.

Näin kesää kohti hevosia bongaa maneeseista vähemmän, mutta ihmeteltävää riittää kahvihetken jälkeen myös ulkona.

Hyvällä tuurilla (erityisesti talviaikaan aika usein) pääset aitiopaikalle todistamaan kahvilaherkkujen äärellä heppojen ihanuutta.

Kahvila Venny, Venny, Ainola, Ratsastuskeskus Aino, Rouva Sana,

PS. Tiedetään! Kahvila Vennyä on supervaikea löytää, eikä sen ovi ole selkeimmällä mahdollisella tavalla merkitty. Kun löydät kuvassa olevan kookkaan automerkin tunnuksen, astu sen alta löytyvistä lasiovista rohkeasti sisään. Löydät kahvilan sieltä.

Muista tarkistaa viikonloppujen aukioloajat. Venny on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin vain osittain.

PS. Kahvila Vennyyn ovat muuten tervetulleita myös koira-asiakkaat, vink vink...


Lue lisää kahvila Vennystä

Kahvila Vennystä löydät tarinaa myös seuraavista 
Keski-Uudenmaan blogit -KUBLO -jäsenblogeista:

Juttu on toteutettu yhteistyössä:


2 comments

 1. Hei, kiitos vinkistä tuosta resQ:n palvelusta. Normaalisti en sitä tarvitse, mutta välillä kotiin pistäytyy muutama nälkäinen suu (tytär perheineen), josta en ole ollut tietoinen etukäteen ja näin ollen en ole varautunut mitenkään. Tämähän olisi oiva tapa hoitaa kurnivat vatsat :).
  Kahvila Vennyn tarjoama ylimääräinen bonus, hevoset, on niin kaunista katseltavaa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvila Venny ON mukava paikka :). Erilainen keskiuusmaalaisessa kahvilatarjonnassa. IIIIISO plussa kunnollisesta "äitien tekemästä" lounasruoasta ja kakuista.

   ResQ on muuten oiva oivallus. Siinä ei ole kuin yksi ainut haittapuoli: ylijäämäruoka myydään tätä nykyä tarjolla olevista ravintoloista (siis muualtakin kuin Vennystä) kohtalaisen nopeaan loppuun :D. Jos et ole sormi näppäimillä heti, kun myynti-ilmoitus kilahtaa puhelimeesi, jäät hyvin todennäköisesti ilman ruokaa. Nopeimmat syövät kirjaimellisesti hitaat.

   Soisi, että monet muutkin ravintolat ottaisivat sovelluksen käyttöön.

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram