Vuosi 2021 Tuusulanjärvellä tekee kunniaa kulttuuriympäristölle

16 lokakuuta 2020

Se on täällä jälleen!

Vuosi 2021 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on ilmestynyt. Seinäkalenteri tekee kunniaa Uudenmaan maakuntajärvelle Tuusulanjärvelle ja sen kulttuuriselle lähiympäristölle.

Vuosi 2021 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on tuttu edellisiltä vuosilta. Se kuvaa yhden kokonaisen vuodenkierron Tuusulanjärvellä.

Maisemakuvien keskiössä ovat paitsi Uudenmaan maakuntajärvi eri vuodenaikoina myös keskiuusmaalainen kulttuuri. 

Kuvat ja niiden tunnelmat ovat tuttuja täältä blogista ja some-kanavista. Osa kalenterin kuvista on aikaisemmin julkaisemattomia.

Millainen sinun Tuusulanjärvesi on?


Mitä Tuusulanjärvi merkitsee sinulle? Mitä sinulle tulee mieleen Tuusulanjärvestä?

Vuodenaikojen mukaan vaihtuvat tunnelmat, uusmaalaisten virkistyskeidas niin kesäisin kuin talvisinkin? Rantatien ympäristöstä reilut sata vuotta sitten alkunsa saanut taiteilijayhteisö? Pekka Halonen tai Jean Sibelius?

Touché.

Mutta tiesitkö vaikkapa, että Tuusulanjärven maailmanmaineelle alkulaukauksensa antanut kirjailija Juhani Aho täyttää ensi syyskuussa 160 vuotta? 

Vuosi 2021 Tuusulanjärvellä -seinäkalenterin avulla tiedät. 

Seinäkalenteri tekee kunniaa paitsi Tuusulanjärvelle itselleen myös alueen tunnetuksi tehneelle taiteilijayhteisölle ja esittelee, miltä Tuusulanjärvi ympäristöineen näyttää vuonna 2021. 

Kalenterin sivuja kuvittavat maisemakuvat Järvenpäästä ja Tuusulasta Tuusulanjärven rantamaisemista tai sen välittömästä läheisyydestä kuten Järvenpään Rantapuistosta, Teriojalta, Vanhankylänniemestä ja Tuusulan Sarvikalliolta. Kuviin on ikuistettu myös kulttuurikohteita kuten Aleksis Kiven kuolinmökki ja Ainola.

Kalenterissa on huomioitu kaikki valtakunnalliset ja paikalliset kulttuuriin ja luontoon liittyvät liputus- ja merkkipäivät. Uutuutena kalenteriin on nostettu suomalaisen taiteen päivä 9. elokuuta.

100 prosenttisesti keskiuusmaalainen lähituote


Vuosi 2021 Tuusulanjärvellä -kalenteri on 100 prosenttinen keskiuusmaalainen lähituote. 

Kalenterin kuvat ovat Rouva Sanan, ja kalenterin on kustantanut järvenpääläinen Rouva Kustannus. Kalenterin painamisesta vastaa Kirje- ja Lomakepaino Järvenpäästä. 

Vuosi 2021 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on myynnissä paikallisten jälleenmyyjien kautta. Ostamalla kalenterin tuet paikallista työllisyyttä myös heidän kauttaan. 

Vuosi 2021 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on myynnissä Suomalaisen Kirjakaupan Järvenpään ja Keravan myymälöissä sekä Memories Marin Putiikissa Tuusulan Rantatiellä. Kalenterin ovh on 15,90 e.

Juttu on julkaistu muokattuna myös Sisältötoimisto Rouva Sanan verkkosivuilla.

Tuusulanjärvi-kalenteri0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram