Onko jo jouluvalojen aika?

20 marraskuuta 2014

Joulu tekee tuloaan - ainakin jos on valokoristeiden määrään uskominen.

Jo viime viikonloppuna Rouva Sana teki juoksulenkillään havainnon, että jouluvalojen määrä eri Järvenpään kaupunginosissa on kasvanut. Huomasinpa jo erään omakotitalon ikkunassa punaisia joulutonttujakin!

Viimeistään alkuviikolla asia oli jo ilmeinen. Juoksulenkki halki pimeän Kyrölän vahvisti asian: joulu on tullut. Oli joulukuusta, jouluvaloin koristeltuja pensaita, valokoristeita keskellä pihamaita ja valoja ikkunoissa.

Mutta milloin jouluvalot on aidosti lupa ripustaa puiden ja pensaiden oksaille kiikkumaan? Tätä pohdittiin myös Me Naisten viime viikolla julkaisemassa uutisessa.

Yksi haastateltavista sanoi ripustavansa huushollin täyteen jouluvaloja viimeistään marraskuun puolivälissä, koska hän totesi muutoin tulevansa hulluksi kaamoksen määrästä.

Samaa dilemmaa pohdittiin myös vuosi sitten Facebookissa Rouva Sanan ystävien kesken.

Milloin sinä ripustat jouluvalot?


Rouva Sana itse ei tunnista valo-ongelmaa. Muistan jo vuosi sitten tuohahtaneeni, että miksi kotia ei voisi koristella valoin pimeään aikaan - siis muullonkin kuin juhlaan?

Julistin, että Rouva Sanan huushollissa valoja kutsutaan koristevaloiksi. Siksi niistä osa saa olla esillä ympäri vuoden.

No, okei. Yhdellä myönnytyksellä.

Heinäkuun helteet ja kesäkuukaudet taitetaan ilman valoja päällä :).

On siis sanomattakin selvää, että jos kodin koristautuminen valoin on joulun merkki, on sen odotus myös tässä osoitteessa käynnistynyt jo aikapäiviä sitten.

Valoisaa viikonloppua!PS. Mitä sanot blogin uudistuneesta otsikkoilmeestä? 
Miellyttääkö se sinua? 
Kuvat ovat Tuusulanjärveltä eri vuodenaikoina.

1 comments

  1. Valoa kansalle, joka juuri nyt pimeydessä vaeltaa :)!

    VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram