Kera-vanttuut ovat Keravan omat nimikkolapaset

26 marraskuuta 2014

Harvemmin Rouva Sana pääsee keskellä arki-iltaa niin lämminhenkiseen ja iloiseen kutsujuhlaan kuin eilen Keravalla.


Keravan käsintaitajat julkisti eilen tiistaina Galleria Allissa kutsuvierastilaisuudessa Keravan nimikkolapasia etsineen kilpailun tulokset.

Jo ennen tulosten julkistamista oli selvää, että nyt ollaan neulojien valtakunnassa: käytäväkeskustelut liittyvät lähes poikkeuksetta erilaisiin kättentöihin.  

Kerava juhlii koko kuluvan vuoden 90-vuotisjuhlavuottaan. Siksi myös omaan nimikkolapaseen liittyvä kilpailu julistettiin avoimeksi juuri nyt, tänä vuonna.
Mitä Keravaa ilmentäviä yksityiskohtia sinä löydät näistä lapasista?


Yhdistyksen puheenjohtajan Kati Heikkilän mukaan aluksi ei ollut lainkaan itsestään selvää, että kilpailutyön kohteena olisi juuri lapanen. Hän myöntää, että idea ei ole kovin omaperäinen: monet kaupungit ovat jo oman nimikkolapasensa nimenneet.

Muun muassa naapurikaupungissa Järvenpäässä on Jäpänen, ja sen valmiita tuotepaketteja on myynnissä neulekahvila Lentävässä Lapasessa.

- Kun kaupungin juhlavuoden aiheena on kuitenkin kohtaamiset, pohdimme, että juuri mikään muu kuin lapanen ei ole yhtä sopiva teemaan, Heikkilä perustelee.


Karvanopista Kerava tunnetaan - nyt myös lapasissa.

Lapaskilpailu julistettiin avoimeksi Kerava-päivänä kesäkuussa ja aikaa valmiiden töiden jättämiseen oli lokakuun loppuun asti. Kilpailuehdotuksia yhdistys sai kaikkiaan 25, joista kaksi lapasparia olivat toistensa vastakohdat - tai parit.

Heikkilä ylistää kilpailun tasoa. Jokainen työ täytti hänen mukaansa työlle etukäteen asetetut kriteerit ja osa oli erittäin taidokkaasti valmistettu. 

Voittajaksi raati valikoi keravalaisen Kirsti Tossavaisen Kera-vanttuut. Heikkilän mukaan lapaset ovat todella teknisesti taitavan neulojan käsialaa, miellyttävät ja täynnä pieniä yksityiskohtia Keravalta.

Toisen sijan nappasi Eva Roos-Rautakorpi Kotona-lapasilla. Lapasia pidettiin laadukkaina, värimaailmaltaan harmonisina ja valmiiksi hyvin konseptoituina. Arviosta jälkimnäinen ei ole sattumaa, sillä järvenpääläinen Roos-Rautakorpi on myös järvenpääläisten Jäpästen suunnittelija.


Voitokas kaksikko: Kirsti Tossavainen (oik.) ja Kera-vanttuut sekä Eva Roos-Rautakorpi ja Kotona-lapaset.


Kaikki kilpailuun osallistuneet lapaset ovat esillä Keravan käsintaitajien joulumyyntinäyttelyssä Galleria Allissa 19.12. asti. Samalla yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan.

Lapaset ovat ensi vuoden alussa esillä myös Tyykipuodissa kävelykadulla sekä kirjaston ikkunassa.

Myöhemmin keväällä 16.-29.3. jokainen kilpailuun osallistunut lapaspari lukuun ottamatta palkittuja myydään hiljaisessa huutokaupassa. Tuotto lahjoitetaan myöhemmin nimettävään keravalaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen yhteistyössä Hyvä kasvaa Keravalla -asukasliikkeen eli HykKen avulla.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram