Rouva Sana ihan nyt vain kysyy: voiko joulunalusaikaa olla ilman joulumyyjäisiä?

No tosiaan ei.

Monet käynnistävät joulukuun Halosenniemestä, ja se onnistuu jälleen - niin Halosenniemessä kuin Erkkolassakin järjestetään huomenna lauantaina jälleen perinteiset joulumyyjäiset.Ohjelma on yhtä perinteikäs kuin aikaisempinakin vuosina: on kättentaitajien töitä, Tuomalan koulun oppilaiden myyntituotteita (joista ainakin aikaisempina vuosina Halosenniemeä kuvaava piparkakkutalo on osoittautunut todelliseksi hitiksi) sekä Martta Wendelin Seuran myyntituotteita. Katso tarkemmat tiedot kuvaa edeltävän linkin takaa.

Samalla on erinomainen tilaisuus tutustua Halosenniemen Yö ja päivä -näyttelyyn, joka on avoinna enää tulevan viikonlopun ajan. Näyttely päättyy sunnuntaina. Joulumyyjäisten aikaan yleisöopastuksia järjestetään kaksi: kello 13 ja 15.


Yö ja päivä kuvaa nimensä mukaisesti valon ja varjon vaihteluja kolmen eri sukupolven edustamien taiteilijoiden avustuksella, Teoksista vanhimmat ovat 1700-1800-lukujen taitteesta. Joukossa on myös todellisia merkkihelmiä kuten Helene Schjerfbeckin teos.

Teokset on ripustettu teemoittain. Valoa tarjoavat aurinkoiset kesäpäivät, kauniit suvi-illat ja jopa -yöt. Varjoja löytyy mustanpuhuvista yökuvista, pimeistä talvipäivistä ja kuutamotunnelmista.

Valoon ja varjoon tarjoavat erilaisia näkemyksiä myös useat muotokuvat, joista esimerkiksi Hugo Simbergin nokikolaria kuvaava teos oli Rouva Sanan mielestä puhutteleva.
Lisää paikallisia joululahjoja tulevan viikonlopun aikana keskiseltä Uudeltamaalta Halosenniemen ja Erkkolan joulumyyjäisten lisäksi löydät ainakin täältä:


Jos jokin oivallisista lahjojen hankintapaikoista jäi Rouva Sanalta unohduksiin, jatka listaa kommenttiosiossa. Laitetaan hyvät vinkit kaikille kiertoon.


Ja sunnuntaina soi sitten jo Hoosianna. 

Hyvää, jouluista tunnelmaa viikonloppuusi!