Parhaat tyypit lähtevät aina ensimmäisenä.

Jotenkin näin todettiin useissa päivityksissä Facebookissa lokakuussa, kun tieto Järvenpään kaupungin kehitysjohtajan Minna Karhusen lähdöstä tavoitti asukkaat. Karhunen valittiin etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajaksi.

Virallisesti Karhunen aloittaa virassaan tammikuun alussa, mutta työhuoneensa Seutulantalolla hän tyhjensi jo eilen. Samalla vietettiin hänen läksiäisiään - pitkän kaavan mukaan.Hyvä kasvaa Järvenpäässä -asukasliikkeen Marja Nousianen ojentaa Minna Karhuselle
Järvenpään kukkatalon Saija Sitolahden sitoman kukkakimpun.
Kukkia edelsi Karhusen kruunaus valkoisella neulekruunulla Hyvä kasvaa -lähettilääksi
paitsi Järvenpäähän, Hyvinkäälle ja Hämeenlinnaan myös koko universumiin.


Pitkään ja hartaasti voi sanoa siksi, että ulkopuolisten hyvästelijöiden jono oli eilen iltapäivällä ruokasalissa pitkä.

Kaupungin työntekijöiden lisäksi tervehdyksensä halusivat jättää lukuisat yhteistyökumppanit, yritysten edustajat ja kaupunkilaiset. Tätä tapahtumaa oli todistamassa myös Rouva Sana.

Jonossa olivat muun muassa Hyvä kasvaa Järvenpäässä -asukasliike Marja Nousiaisen ja Erja Mähösen johdolla, Siskot ja Simot - luovan välittämisen yhteisö Eero Väisäsen johdolla, Grapican toimitusjohtaja Pia Kauppinen sekä neulekahvila Lentävän Lapasen yrittäjät Taina Schildt ja Tarja Jussila.

Lisäksi Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keto toi tanssitervehdyksen rehtorinsa Leila Ketolan ja nuorten tanssijoiden välityksellä. Erityiskoulutusryhmä esitti tanssinopettaja Helena Toivosen käsialaa olevan esityksen Juhlat, joka voitti marraskuussa valtakunnallisen koreografiakilpailun.


Neulekahvila Lentävän Lapasen Tarja Jussila ja Taina Schildt (takana) lahjoittavat
Karhuselle ensimmäiset Aino-lapaset.Vaikka valtaosa kuulijoista allekirjoittaa Spurtin Tuire Rinnan Karhuselle lausumat sanat elämä on liikettä ja rock´n rollia -  eli pysyvää on vain se, että mikään ei ole pysyvää -, mikään ei poista sitä, että moni jää kaipaamaan Karhusta.

Miksi?


Siskot ja Simot jätti hyvästit Karhuselle yhteisökoorinaattorinsa Eero Väisäsen johdolla.


Monestakin syystä. Valoisia persoonia ei ole Järvenpäässä(kään) koskaan liikaa.

Eniten Karhusta lienee kuitenkin kaupunkilaisten keskuudessa arvostettu hänen poikkeuksellisen avoimesta ja rehellisestä tiedotuskulttuuristaan sekä mutkattomasta tavasta hoitaa kaupunkilaisten yhteisiä asioita.

Olipa sitten kyse kaupungin työntekijästä tai asukkaasta, valtaosa pitää Karhusta myös helposti lähestyttävänä ja yksinkertaisesti sydämellisenä ja lämminhenkisenä johtajana.

Sellaisia johtajia ei kasva ihan jokaisessa puussa.


Hyvää matkaa Minna Karhuselle aluehallintovirastoon Hämeenlinnaan 
- ja tervetuloa kolmen vuoden päästä takaisin Järvenpäähän.