Eivätkö ne kilot ikinä lähde!

01 joulukuuta 2014

Aurinkoista maanantaita sinulle! Toivottavasti ensimmäinen adventti oli osaltasi levollinen.

Rouva Sana sai eilen kutsun Pilates Studio Hyvän olon painonpudotus-infotilaisuuteen. Pilatesohjaaja Minja Tuominen sanoo, että häneltä tiedustellaan usein vinkkejä painonhallintaan.

- Vinkkejä tänä päivänä kyllä on, mutta painon pudottaminen on monelle haastavaa kiireisen arjen keskellä.

Tuomisen mukaan painonhallinnasta 90 prosenttia koostuu ruoasta, ja lopulta liikunnan osuus on vain 10 prosenttia. Siksi avainasemassa on, mitä ja milloin ruokaa suuhunsa laittaa. Tuominen korostaa ruoan laadussa valtakunnallisten suositusten mukaista lautasmallia.

Nasta fiilis -messuilla syyskuussa vierailleen ravintotieteilijän Patrik Borgin teesejä myötäillen myös Tuominen puhuu erityisesti ateriarytmin merkityksestä. Jokaisen tulisi syödä viisi kertaa päivässä, säännöllisesti 3-4 tunnin välein.

- Vain harva kuitenkaan ehtii tai jaksaa syödä tarvittavan usein. Kun esimerkiksi aamupala ja lounas jäävät helposti monelta väliin, ruokailusta tulee usein epäterveellistä napostelemista.

Tuominen sanoo, että kun hänet lokakuussa haastettiin mukaan Suomessa täysin uuteen Body by Vi Challenge -painonhallintaohjelmaan, hän halusi itse nähdä, millainen muutamassa vuodessa yli kolme miljoonaa amerikkalaista laihduttanut ohjelma lopulta on.

Henkilökohtaiset tulokset ovat myönteisiä.

- Reilussa vajaassa kahdessa kuukaudessa painoni on pudonnut viitisen kiloa, toteaa Tuominen.

Tuomisen mukaan uuden painonhallintaohjelman tulokset perustuvat yksinkertaisiin asioihin: järkevän kokoisiin laihdutustavoitteisiin eli viiteen kiloon kerrallaan, verkoston tukeen, säännölliseen ateriarytmiin ja niille, jotka eivät ehdi valmistaa itselleen päivittäin täyspainoisia aterioita, terveellisiin ateriankorvikkeisiin.

No, ei ehkä mitään kovinkaan uutta sinun mielestäsi. Ei Rouva Sanankaan.

Tiedotustilaisuuden perusteella kuitenkin tuntuu, että ohjelmaan osallistuvien verkostoista on muodostumassa todellisia tsemppiryhmiä. Ken sellaisesta haaveilee, saa sen nyt siis kuin vaivihkaa.

Rouva Sana sai mahdollisuuden kokeilla yhtä ateriakorviketta. Se oli hyvänmakuinen ja aika makeakin. Korvikkeet ovat jauheita, joista maitoon tai veteen sekottamalla saadaan erilaisia shakeja, pirtelöitä.

Yhden makutestin perusteella on vaikea arvioida ateriankorvikkeiden tehoa. Niitä jo muutkin käyttäneet - kuin siis Tuominen itse - kehuvat kuitenkin tuloksia.

Eräs infotilaisuuteen osallistunut, liikuntatunteja vetävä vieras sanoo selättäneensä ateriankorvikkeen avulla nälkänsä koko pitkän aamupäivän ajaksi.

Body by Vi Challenge tekee vasta tuloaan Pohjoismaihin. Suomessa sen virallisia avajaisia vietetään 15. tammikuuta.Viimeistään kuukauden kuluttua tämä on jälleen monien huulilla:
uudenvuodenlupaus ja painon pudottaminen edes muutamalla kilolla.

0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram