Rouva Sana on nyt 40+-blogiyhteisön jäsen

05 toukokuuta 2015

Teistä tarkkasilmäisimmät ovat ehkä noteeranneet uuden bannerin ilmestymisen Rouva Sanan blogin oikeaan reunaan.

Kyllä, olet nähnyt ihan oikein.

Rouva Sana -blogi kasvaa ja kehittyy. Vaikka vain harva vielä vappuna tiesi, Rouva Sana poksautti juhlan aikana kuohuviinin auki myös blogin ja uuden blogiyhteistyömuodon kunniaksi.

Sillä: tsadaa -

Rouva Sana on nyt virallisesti upouuden 40+-blogiyhteisön jäsen.

Moni on vuoden varrella ihmetellyt, miksi en ole hakeutunut mihinkään blogiportaaliin. Se on ollut hyvä kysymys.

Blogi on päässyt hyvään vauhtiin: se on jo reilun vuoden ikäinen, saavuttanut olosuhteet huomioon ottaen mukavan määrän lukijoita, ja se on ammattikirjoittaman ylläpitämä.

Rehellisesti sanottuna, ajatus ei ole tullut kuitenkaan kertaakaan edes mieleenikään. Perustelutkin ovat yksinkertaiset.

Koska en kirjoita muodista, kauneudesta, sisustamisesta enkä edes pikkulapsiperhe-vaiheistakaan (kaikki kunnia heille, jotka kirjoittavat - he vastaavat haasteeseen, johon minusta ei ole koskaan), ja koska lukijanikin ovat +35-vuotiaita naisia JA miehiä, olen kokenut, että Rouva Sana ei solahda minkään olemassa olevan portaalin ja niiden kohderyhmän joukkoon.

Ennen 40+-yhteisöä.

40+-yhteisö on ensimmäinen valtakunnallinen blogiportaali, jonka kohderyhmään ovat kuuluvat aidosti aikuiset lukijat sukupuoleen katsomatta. Käy kurkkaamassa yhteisön sisältöä. Rouva Sana löytyy täältä.

Vaikka muutama viikko startanneen 40+:n kymmenestä tämän hetkisestä bloggarista kaikki ovat naisia, tilanne on tulevaisuudessa toinen. Joukko kasvaa huimaa vauhtia viikottain.

40+-yhteisö luonnehtii itse itseään viihdyttäväksi, elämykselliseksi ja hyödyllistä sisältöä tuottavaksi mediakanavaksi. Se hyödyntää paitsi verkkosivuja, mutta myös yleisimpiä sosiaalisen median kanavia.

40+:n teesejä ovat "Enemmän elämää" ja "Itsekkäästi irti arjesta!". Niiden avulla yhteisö kuvastaa, kuinka se haluaa tarjota lukijoilleen ja seuraajilleen irtiottoja arjesta, inspiraatiota elämään ja positiivista energiaa.

No niin, osui ja upposi. Tässä yhteisössä Rouva Sana on niin omiensa joukossa.

Toivottavasti sinäkin koet niin.

40+:n kaikki sisällöntuottajat ovat maagisen ikävuoden ohittaneita. Osa jo nyt mukana olevista on bloggaamisen valtakunnallisia konkareita. Esimerkiksi Pinkit korkokengät on sisällöntuottamisen grand old lady, joka elää lukijoilleen.

Lyhyestä olemassaolostaan huolimatta 40+ on saanut räjäyttävän hyvän vastaanoton. Suomessa on ollut yhteisön edustaman genren mentävä aukko, jota ylistävät jo myös alle nelikymppiset.

Miten 40+-yhteisön jäsenyys vaikuttaa sitten Rouva Sanaan? Käytännön arkielämässä ei juuri mitenkään. Rouvalla on edelleen itsenäinen oikeus päättää omasta sisällöntuotannostaan - ja yhteistyökuvioistaan.

Rouva itse kuitenkin toivoo, että tulevaisuudessa 40+-yhteisön yhteistyön myötä blogin sisältö muuttuu yhä monipuolisemmaksi - ja että se tarjoaa juuri sinulle enemmän elämää.

Pysythän menossa mukana - nyt siis kahdella kanavalla! Ja tervetuloa kaikki uudet lukijat!


4 comments

 1. Wautsi vaude! Kuulostaa tosi hyvälle ja mieli tekisi tulla mukaan tuohon 40+ ryhmään. Mutta mites se onnistuu/miten helppoa se on.. Toisaalta blogini päivittyy säännöllisen epäsäänöllisesti eikä kulje kovin vilkaasti blogimaailman kaduilla ja kujilla... Laiskuus tässä suhteessa tällä 40+ päivittäjällä ;) Mutta sait ajatukseni heräämään.
  Kevätiloa oikein hurjasti luoksesi sinä ihana!! :)

  VastaaPoista
 2. Tuia, tämä on ihan jo telepatiaa. Mietin juuri eilen blogipäivitystäsi lukiessani, että sinä jos joku sopisit täydellisesti 40+-blogiyhteisön joukkoon. Jaksan aina ihailla kauniita kuviasi ja sisäistä rauhaa, joka huokuu jokaisesta päivityksestäsi <3. Olisit siellä oikeassa joukossa!

  40+-yhteisöllä on joukko kriteerejä, joiden perusteella bloggaajat valitaan. Hakijoita on valtaisa määrä. Kriteerejä ovat muun muassa minimissään blogin yhden vuoden ikä sekä säännöllinen viikottainen päivitystiheys - ja no, se bloggaajan oma 40+ ikä ;).

  Olisipa huimaa, jos olisit vielä joskus joukossa mukana. Ihanaista kevättä Tuia sinullekin, työn iloa ja voimaa ja levollisia toukokuun päiviä <3!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikesta tuesta ja vinkeistä... Kastotaan ja laitetaan mietintämyssyyn :) ja myös harkintaan josko blogini vilkastuminen postauksien muodossa tuntuisi luonnistuvan ;) Mutta mutta, se on toukokuu ja tänään sade kasteli kaiken vähintäänkin nupulle <3 love it!!!

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram