Kuinka elävästi Rouva Sanan mieleen kumpusikaan viime lauantaina vanha bloggaukseni ruotsinlaivoista. Voit lukea sen yhä täältä.

Pohdin siinä paitsi teini-ikäisille lapsille suunnatun kulttuuritarjonnan vähyyttä, myös sitä, miten ruotsinlaivoilla nuorten kohderyhmä on unohtunut täysin.

Bloggauksen aikaan, parhaimpana alkuvuoden matkailusesonkina eli talvilomaviikoilla lapsia ja nuoria muistettiin ruotsin- ja tallinnanlaivoilla muumeilla, ville-pehmoilla ja pallomerellä.

Tarjoapa näitä vaikkapa vain 12-vuotiaalle esiteinille ja kuulet, mitä hän sanoo: yök, ei kiitos!

Ja kun se pelihuonekaan ei jaksa juuri kiinnostaa kuin yhden matkasiivun verran.

Siksi Rouva Sana oli paitsi iloinen saamastaan Silja Linen bloggaajille suunnatusta #siljalineblogtour-kutsusta uudistuneelle Silja Symphonylle, mutta myös yrityksen kuulumisista nuorten laivamatkustajien viihtyvyyden kohentamiseksi.

Siljalla kun on tehty pitkäjänteistä työtä yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa lasten ja nuorten toiveiden kartottamiseksi.

Yllätys sen sijaan on, mitä nuoret, alle täysi-ikäiset toivovat: sushia ja tilan, jossa he saavat "vain hengailla" ilman vanhempien valvovaa silmää.

No, kun toiveita miettii piirun verran pitempään, eivät ne kuulosta teini-ikäisen lapsen ja yhden sitä kovaa vauhtia lähestyvän kuopuksen äidin korvaan sittenkään kovin erikoisilta.

Sillä juuri tuota kai nuoret haluavat tehdä: syödä ja hengailla samanhenkisten kanssa, siinä sivussa pelaten ja tsättäillen - sen perinteisen shoppailun lisäksi.


No, Silja Symphonylla on nyt erittäin viihtyisä ja herkullisen näköisiä sushiannoksia tarjoileva Sushi & co. -ravintola, mutta myös uudistettu, väljä ja tilava (pienten) lastenhuone Silja Land sekä nuorten laivamatkustajien toiveet huomioiden kohennettu kylpyläosasto.

Plussaa täytyy antaa laivan laajasta ruokatarjonnasta muutenkin. Edellä mainittujen sushien ystävien lisäksi Symphonylla muistetaan italialaisherkuista pitäviä Tavolata-ravintolassa. Myös perinteinen buffetravintola on nyt uudistettu.

Ne kaikki lienevät matkustajien makuun ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Toukokuinen Helsinki Silja Symphonyltä ikuistettuna.
Silja Linen #siljalineblogtour-tapahtuma mahdollisti uusien bloggajakollegojen tapaamisen, joista on pakko mainita erityisesti Mukana maku -bloggaaja Dick. Hän kun on sukupuolensa myötä yhä aikamoinen harvinaisuus bloggaajien joukossa.

Erityisen mieluisalta tuntui kuitenkin tuttujen näkeminen kasvokkain Rouva Sanankin edustamasta 40+-blogiyhteisöstä, jonne on muuten tullut uusia jäseniä.

Bloggaaja, erityisesti ruokabloggaaja, ei syö juuri koskaan rauhassa. Kaikki pitää ikuistaa. Yleensä vielä kameralla JA
kännykkäkameralla. Kuvassa ovat Kristallikimaran Minna sekä Outi´s Life -blogista Outi, joka kuvaa ruoka-annosta.Bloggaaja työssään muistuttaa kovasti toimittajaa työssään. Tässä on Paleokeittiön Johannan tunnelmia
iltapäivän kahvitteluhetkeen saavuttaessa: herkkujen lisäksi kamera ja infomateriaalia.


Mukava oli lauantai-iltapäivä siis. Rouva Sana kiittää!


40+-yhteisön jäseniä Silja Linen #siljalineblogtour-tapahtumassa viime lauantaina:
Paleokeittiö (vas. alarivi) ja Rouva Sana sekä Kristallikimara (takana vas.),
Lumo Lifestyle, Outi´s Life, PauMau ja Minäkö keski-ikäinen?EDIT:  Tunnelmia Silja Symphonylta löydät myös muiden 40+-bloggaajien verkkosivuilta. Käyhän kurkkaamassa. Tai lue ainakin tämä