Silja Symphony toteutti nuorten toiveita

19 toukokuuta 2015

Kuinka elävästi Rouva Sanan mieleen kumpusikaan viime lauantaina vanha bloggaukseni ruotsinlaivoista. Voit lukea sen yhä täältä.

Pohdin siinä paitsi teini-ikäisille lapsille suunnatun kulttuuritarjonnan vähyyttä, myös sitä, miten ruotsinlaivoilla nuorten kohderyhmä on unohtunut täysin.

Bloggauksen aikaan, parhaimpana alkuvuoden matkailusesonkina eli talvilomaviikoilla lapsia ja nuoria muistettiin ruotsin- ja tallinnanlaivoilla muumeilla, ville-pehmoilla ja pallomerellä.

Tarjoapa näitä vaikkapa vain 12-vuotiaalle esiteinille ja kuulet, mitä hän sanoo: yök, ei kiitos!

Ja kun se pelihuonekaan ei jaksa juuri kiinnostaa kuin yhden matkasiivun verran.

Siksi Rouva Sana oli paitsi iloinen saamastaan Silja Linen bloggaajille suunnatusta #siljalineblogtour-kutsusta uudistuneelle Silja Symphonylle, mutta myös yrityksen kuulumisista nuorten laivamatkustajien viihtyvyyden kohentamiseksi.

Siljalla kun on tehty pitkäjänteistä työtä yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa lasten ja nuorten toiveiden kartottamiseksi.

Yllätys sen sijaan on, mitä nuoret, alle täysi-ikäiset toivovat: sushia ja tilan, jossa he saavat "vain hengailla" ilman vanhempien valvovaa silmää.

No, kun toiveita miettii piirun verran pitempään, eivät ne kuulosta teini-ikäisen lapsen ja yhden sitä kovaa vauhtia lähestyvän kuopuksen äidin korvaan sittenkään kovin erikoisilta.

Sillä juuri tuota kai nuoret haluavat tehdä: syödä ja hengailla samanhenkisten kanssa, siinä sivussa pelaten ja tsättäillen - sen perinteisen shoppailun lisäksi.


No, Silja Symphonylla on nyt erittäin viihtyisä ja herkullisen näköisiä sushiannoksia tarjoileva Sushi & co. -ravintola, mutta myös uudistettu, väljä ja tilava (pienten) lastenhuone Silja Land sekä nuorten laivamatkustajien toiveet huomioiden kohennettu kylpyläosasto.

Plussaa täytyy antaa laivan laajasta ruokatarjonnasta muutenkin. Edellä mainittujen sushien ystävien lisäksi Symphonylla muistetaan italialaisherkuista pitäviä Tavolata-ravintolassa. Myös perinteinen buffetravintola on nyt uudistettu.

Ne kaikki lienevät matkustajien makuun ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Toukokuinen Helsinki Silja Symphonyltä ikuistettuna.
Silja Linen #siljalineblogtour-tapahtuma mahdollisti uusien bloggajakollegojen tapaamisen, joista on pakko mainita erityisesti Mukana maku -bloggaaja Dick. Hän kun on sukupuolensa myötä yhä aikamoinen harvinaisuus bloggaajien joukossa.

Erityisen mieluisalta tuntui kuitenkin tuttujen näkeminen kasvokkain Rouva Sanankin edustamasta 40+-blogiyhteisöstä, jonne on muuten tullut uusia jäseniä.

Bloggaaja, erityisesti ruokabloggaaja, ei syö juuri koskaan rauhassa. Kaikki pitää ikuistaa. Yleensä vielä kameralla JA
kännykkäkameralla. Kuvassa ovat Kristallikimaran Minna sekä Outi´s Life -blogista Outi, joka kuvaa ruoka-annosta.Bloggaaja työssään muistuttaa kovasti toimittajaa työssään. Tässä on Paleokeittiön Johannan tunnelmia
iltapäivän kahvitteluhetkeen saavuttaessa: herkkujen lisäksi kamera ja infomateriaalia.


Mukava oli lauantai-iltapäivä siis. Rouva Sana kiittää!


40+-yhteisön jäseniä Silja Linen #siljalineblogtour-tapahtumassa viime lauantaina:
Paleokeittiö (vas. alarivi) ja Rouva Sana sekä Kristallikimara (takana vas.),
Lumo Lifestyle, Outi´s Life, PauMau ja Minäkö keski-ikäinen?EDIT:  Tunnelmia Silja Symphonylta löydät myös muiden 40+-bloggaajien verkkosivuilta. Käyhän kurkkaamassa. Tai lue ainakin tämä 


7 kommenttia

 1. Olipa hieno postaus! Upeasti otit tuon nuorten näkökulman esille, joka on ollut meidänkin nuorilla aikuisilla aikanaan ongelma ja nämä kaksi piiperoa tulevat nyt perässä, onneksi heille on tarjontaa nyt sitten enemmän.

  Upeaa että haastatellaan nuoria itseään, mennään aidosti sinne ruohonjuuritasolle, eikä vaan kuvitella, että tätä ne nuoret tahtoo. Kun ei voi oikeasti aikuinen ymmärtää ja tietää mitä nuoret tahtoo, en minä ainakaan.

  Kivaa oli tavata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3!

   Itse asiassa minuun teki ihan vaikutuksen, kun kuulin, miten mittavasti Silja Linella oli haluttu kuulla paitsi teini-ikäisiä myös nuorempiakin lapsia. Kohderyhmä on sellainen, etä se saattaisi haluttaa sivuuttaa - tai kysellä vain vanhemmilta, mitä heidän lapsensa toivovat.

   Ja tuo onkin minusta juuri se pointti. Jos minulta olisi kysytty, en olisi taatusti osannut kahden teini-ikäisen tai sitä kolkuttelevan lapsen äitinä sanoa, että itse asiassa nuorille riittää hyvä ruoka (kenen vanhemman mieleen tulisi sushi, hei oikeasti...?) ja vanhemmilta vapaa tila hengailla. Myös kylpyläosastoa on uudistettu nuoren käyttäjäryhmän toiveiden mukaan, vaikka emme tällä reissulla siellä käyneetkään.

   Vaikka kaikkea ei voidakaan toteuttaa - eikä kaikkia aina miellyttää - jo ajatus ja toimenpiteiden siirtämäminen edes osittain käytäntöön, on jo tosi iso ja merkityksellinen asia.

   Ja Tiia: <3!

   Poista
 2. Jos meidän esi- ja varsinaisilta teineiltä olisi asiaa kysytty, riittäisi toimiva nettiyhteys ja ruoka jossa ei ole porkkanaa, herneitä eikä maissia :D

  No, tottapuhuen lasten kanssa matkustaessa olen huomannut tuon hengailun olevan matkustamisessa (lasten/nuorten mielestä) se paras juttu. Sekä samanikäisten mutta yllättäen myös meidän vanhempien kanssa. Yhdessäoloa, sitähän se on. Ei siinä niin hurjia ulkopuolisia viihdyttämisvoimia tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ei meilläkään tuskin olisi osattu toivoa sushia ainakaan ;).

   Tuo yhdessäolon ihanuus on kyllä totta. Ja vaikka moni nuori toki haluaa ja toivookin etäisyyttä muuhun perheeseensä, taitaa riittää, että muut ovat vain seinän takana. Sekin on jo usein yhdessäoloa, nuoren vinkkelistä ainakin ;).

   Poista
 3. Olin lokakuun alussa matkalla 3v ja 5v lasten kanssa. He eivät syö sushia eivätkä bloggaa mutta kaipasivat kunnollista lastenhuonetta. Se katosi uudistuksen yhteydessä. Me katosimme Siljalta viikkarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Pahoittelut, kun ehdin vastata vasta näin viiveellä edellisen viikon syysloman vuoksi.

   Tärkeä näkökulma tuokin, jos perinteinen pienten lasten leikkihuone on todella laivalta kadonnut. Jostain syystä minulla on hyvin usvainen ja hämärä mielikuva, että se olisi siirretty uudistusten yhteydessä alakertaan uuteen paikkaan, mutta voin olla väärässä.

   Aikaisemmin ruotsinlaivoilla aidoksi ongelmaksi on kyllä todettu tuo kouluikäisten kohderyhmä, joka ei ole juuri maksullisia pelejä ja istuskelua lukuun ottamatta löytäneet itselleen laivamatkan ajaksi mitään tekemistä. Se on huomattu ja koettu myös meidän perheessä, kun jälkikasvu on varttunut leikkihuoneiästä kouluikään.

   Olen menossa kuukauden päästä Siljan risteilylle, ja sieltä on luvassa tänne blogin puolelle todennäköisesti useampikin tarina. Otanpa samalla tästä lasten leikkihuoneasiastakin selvää ja valotan siitä lisää vielä ennen joulua.

   Pysyhän siis taajuudella!

   Poista
  2. Lokakuussa lupaamani postaus on julkaistu tänään. Suora linkki on myös tässä: http://www.rouvasana.fi/2015/12/teinit-ruotsinlaivalla.html

   Lasten leikkihuonetta ei ole kummaltakaan Silja Linen ruotsinlaivalta poistettu vaan ne löytyvät nyt laivan viidennestä kerroksesta entistä väljemmistä tiloista. Silja Serenaden SiljaLandin uudistamisessa on huomioitu Silja Symphonyltä asiakkailta saatuja kommentteja ja palautetta. Lapsilla (ja nuorillakin) on nyt siis entistä ehommat leikki- ja ajanviettotilat.

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram