Kiitos Janne - sinulla oli hienot syntymäpäiväjuhlat

17 elokuuta 2015

Säveltäjämestari Jean Sibelius kääntyi kuluneen viikonlopun aikana Ainolassa haudassaan. Monta kertaa.


Yksinomaan silkasta ilosta ja onnesta.

Näin sen täytyi Rouva Sanan mielestä mennä.

Harvoin pääsee aistimaan jotain niin kollektiivisen ainutlaatuista, iloista, positiivista ja hyvässä hengessä toteutettua ja juhlittua kaupunkijuhlaa kuin säveltäjämestarin kotikaupungissa Järvenpäässä viime viikonloppuna koettiin. 

Ja kaikki tämä säveltäjämestarin 150-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

Aino Sibelius (Marika Sampio-Utriainen) kertoo elämästään miehensä Jannen rinnalla. Virallisesti Jean Sibeliuksen syntymäpäivää vietetään vasta vuoden lopussa. Hän syntyi 8. joulukuuta vuonna 1865.

Suomalaisittain vuodenaika on kuitenkin sellainen, että se ei juuri houkuttele ulkoilmajuhlien pitämiseen. Siksi suuren kaupunkijuhlan ajankohta elokuussa kesälomien jälkeen, nelisen kuukautta etuajassa, oli enemmän kuin oivallinen.

Viikonlopusta otettiinkin sitten Sibeliuksen kotikaupungissa Järvenpäässä koko ilo irti. 

Kirjaimellisesti. Kutsun suureen, kaikille avoimeen kaupunkijuhlaan olivat saaneet kaikki alueen asukkaat (musiikin)ystävineen.

Jean (Sakari Aaltonen) ja Aino (Elina Mustonen) Sibelius viime lauantaina.

Todennäköisesti  yhden viikonlopun ajan Suomen kuvatuin metsä.

Hyvä kasvoi myös Jannen piknikillä lauantaina.

Kämp ja Symposium kuuluisine kaveruksineen muutti päiväksi Järvenpäähän.

Basisti ja säveltäjä Lauri Porra on Sibeliuksen jälkeläinen neljännessä polvessa. Toisin kuin sukulaismiehensä,
Porra tunnetaan paremmin raskaammasta musiikista muun muassa Stratovarius-kokoonpanossa.
Jannen synttäreillä Porra esiintyi Varusmiessoittokunnan viihdekokoonpanon kanssa,
ja he esittivät pääosin miehen omia kappaleita.

Ja mikäpä sitä oli juhliessa, kun myös ilmojen herrat olivat kerrankin sitä mieltä, että juhlikaahan te Sibeliuksen ystävät vain. Koko rahan edestä. 

Kyllä Janne ja Aino ansaitsevat sen.

The End. Aino Sibelius (Marika Sampio-Utriainen). 

10 comments

 1. Kyllä, kyllä kyllä! Upeat juhlat ja miten hienosti, yhdessä järjestetty. Kaikki olivat hyvillä mielin ja kaikkien kavereita. Miten tämmöinen voisi jatkua! Sitä ennen mahti kiitokset järjestäjille. Hyviä kuvia, kiitos rouva Sana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eikö vain :). Harvoin saa kokea yhtä lämminhenkistä tapahtumaa, jonka henki ja tunnelma kantoi kaksi päivää. Kyllä Janne sai hienot juhlat!

   Poista
 2. Onpa ollut kunnon bileet Jannella :) Ihania nuo vanhat asutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikalliset teatterilaiset olivat lähteneet sankoin joukoin mukaan tapahtumaan. He esittivät jo keväällä Sibbe-vappu-esityksen, ja vaatteet ja muu rekvisiitta pohjautui paljolti siihen. Ja mikäpä siinä, esityshän oli upea. Kyllä Janne olisi ollut juhlistaan ylpeä <3.

   Poista
 3. Mahtavat bileet ollut, mä jätin Jannen juhlat väliin, perjantai meni kaikenlaisen häppeningin merkeissä ja pakko on aina välillä noita muksujakin kotioloissa paimentaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaikkeen ehdi. Sanoinkin jo viime viikolla, että viikonlopussa oli valtakunnallisesti jonkinlaista kummallista lopunajanmenininkiä: tuntui, että kaikki kesän viimeiset tapahtumat piti järjestää samaan aikaan. Oli siis rsuoranainen runsauden pula ohjelmasta. Ja jälkikasvu on kyllä aina numero yksi <3.

   Poista
 4. Onpas ollut hienot juhlat kertakaikkiaan! Ja tuo "metsä" on todellakin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämellinen, lämminhenkinen tunnelma viikonloppuna Jannen synttärijuhlissa kyllä oli. Oli jotenkin poikkeuksellista, että kaikille avoimessa kaupunkijuhlassa viihtyivät silmin nähden kaikki eläkeläisistä pieniin lapsiin ja kaikki siltä väliltä. Eikä mikään maksanut mitään.

   Metsä on pystytetty laajalle hiekkakentälle, joka toimii muun muassa erilaisten happeningien tapahtumapaikkana. Metsä seisoo sijoillaan vielä parisen viikkoa. Sen kauneus korostuu paremmin livenä. Kuviin saa napattua vain pienen osan sen tunnelmasta. Metsä taitaa löytyä muuten viime viikonlopun ajalta aika monen selfien taustalta... ;).

   Poista
 5. Kyllä sai Janne arvoisensa juhlan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin sai, todellakin <3. Vastaavanlaisia pirskeitä sopii haarukoida isolla haravalla.

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram