Korkkarit kattoon - ja ajatuksia ystävyydestä

15 syyskuuta 2015


"Taas me kohdataan kuin päiviä ois mennyt vaan.

Elämälle kiitos, jatketaan siitä, 
mihin jäätiin viimeksi, kun tavattiin.
Meikit naamoilta me naurettiin."

Pling.

Kännykkä kilahtaa maanantaina aamupäivällä WhatsApp-viestin merkiksi.

Ystävä lähettää valokuvan, josta muodostui viime viikonlopun aikana neljän nelikymppisen naisen joukossa klassikko jo syntyessään.

Sillä ei se selfieiden ottaminen aina niin kovin helppoa ole. Kuvalle on ehditty nauraa kolme päivää.

"Että tämä kuva vaan jaksaa naurattaa. Ja työkaverit pitävät mua ihan hulluna, kun hihitän täällä itsekseni...", ystävä viestittää.

No, maanantaina juuri mikään muu ei sitten jaksa hihityttääkään...

Kuvassa neljä naisihmistä seisoo rivissä naama virneessä. Yhteisiä vuosia heillä on takanaan 23. Niihin mahtuu roppakaupalla iloja, mutta myös suruja.

On jaettu yhteisiä opiskeluhetkiä - ja harvinaista kyllä, myös tukku yhteisiä työvuosia.

On heitetty korkkarit kattoon ensimmäisen kerran jo silloin, kun lapset ovat olleet vain etäinen sumupilvi jokaisen naisen takaraivossa.

On avioiduttu, yksi on eronnut ja avioitunut onnellisesti uudestaan. On jaettu sydänsurut ja käyty häissä. On perustettu perheet ja tehty eri tahdissa lapsia: kaikkiaan 10 kappaletta.

On koettu ensimmäiset lasten rippi- ja ylioppilasjuhlat, on oltu myötätuntoinen tuki teini-ikäisten lasten vanhemmuushaasteissa. On juteltu vanhemmista ja vanhemisesta.

Ja on saatettu hautaan yksi äiti ja yksi veli.

Ja on tavattu ja nähty. Jokakinen vuosi.

Jokainen (pikku)lapsiperheellinen tietää, että se ei tänä maailmanaikana ole neljän äidin kesken aina ihan kaikkein helpoin juttu.

ystävä
(Kuva: Pixabay)
Iltalehden julkaisemassa artikkelissa keski-ikäisten naisten ystävyydestä todetaan, kuinka iän ja elämänkokemusten myötä ystävyyden merkitys vain korostuu.  

Sen tietävät myös kuvan neljä naista.

Viikonloppuna otettu "hieman sinne päin onnistunut selfie" on hauska, mutta todellinen muistutus siitä, kuinka yhteiset 23 vuotta näkyvät kuvan jokaisessa keski-ikäisessä naisessa.

Mutta yhteiset hetket ovat ollet retkiä, joilla keneltäkään ei ole vaadittu mitään. On ollut neljä samankaltaista aivan kuten Kaija Koon Supernaiset-biisissä.

Ja juuri siksi kuva on jokaiselle niin tärkeä.

2 comments

 1. Minulla on yksi pitkäaikainen ystävä. Olemme olleet ystäviä yhdeksän vuotiaista lähtien, eli 31 vuotta. Enpä tiedä mitä tekisin, jis en voisi olla hänen ystävänsä. Ollaan kasvettu yhdessä, avioiduttu, saatu lapsia, ollaan yhdessä iloittu ja surtu. Hyvät ystävät ovat elämän suola ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, kun tämä rouvan elämä on ollut viime viikot hankalaailman toimivaa tietokonetta. Mutta -

   Ihanaa Outi. Joku viisas on joskus sanonut, että lopulta ihminen ei tarvitse kuin yhden hyvän ystävän; jo se riittää. Ja pitkäaikainen sellainen on elämän tärkeimpiä asioita. Iso sydän <3!!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram