Viisi vinkkiä hyvään arkeen

02 syyskuuta 2015

Syksy on monelle kuin uusi vuosi.


Syksy tuo kesän jälkeen mukanaan uutta virtaa, energiaa ja ideoita. Joillekin se mahdollistaa uuden aloittamisen.

Entä jos tänä vuonna syksy aloitettaisiinkin yhdessä satsaamalla omaan itseen: omaan hyvinvointiin, arkiseen tyytyväisyyteen, ehkä tällä kertaa omaan onnellisuuteenkin? 

Siis ihan omaanomaan, ei lasten, perheenjäsenten eikä muidenkaan. Ja katsotaan, mitä siitä seuraa. 

Siispä ohessa sinulle viisi vinkkiä hyvään arkeen, ole hyvä.

1. Kiinnitä huomiosi hyvään

Oletko miettinyt, miten helppoa on uida negatiivisuuden virrassa? Miten usein silmäsi ja mielesi tarttuvat arjessa ja työssä oleviin epäkohtiin, rempaallaan oleviin asioihin, ihmissuhteisiin ja jopa ihmisiin?

Oletko huomannut, miten vaikea tästä virrasta on päästä rannalle? 

Meillä kaikilla on arjessamme jotain hyvää. Meissä kaikissa on jotain hyvää. Kiinnitä huomiosi niihin. 

Etsi päivästäsi ja arjestasi hyviä asioita ja keskity niihin. Anna huonojen asioiden olla - tai älä ainakaan käytä energiaasi niihin enempää kuin ne ansaitsevat.

Narinatarinasi eivät vie elämääsi eteenpäin, hyvät asiat vievät. Älä valita vaan poista ääkirjaimen pisteet ja ala valita.

Ja jaa valintasi lähipiirillesi, perheellesi ja ystävillesi. Kerro ja kommunikoi hyvistä asioistasi.

2. Löydä itsestäsi hyvää

Jos emme arvosta ja rakasta itseämme niin kuka sitten?

Ole sellainen kuin aidosti olet. Ole sinut itsesi kanssa. Löydä itsestäsi hyvät ja aidot puolet. Arvosta, vaali ja rakasta niitä. Kannusta itseäsi.

Kun olet itse itsellesi tärkein ihminen, se loistaa ulospäin. Olet kuin valo huoneessa, ja muut näkevät sinut.

Erota kuitenkin itsesi rakastaminen itsekkyydestä. Emme ole täällä yksin. Hyvän löytämisen tiellä muista neljän koon sääntö: kunnioita, kuuntele, kannusta ja kysy.

3. Ajattele ja puhu siitä, mitä haluat

Mitä sinä haluat, mitä sinä toivot elämältäsi? Ajattele ja puhu siitä.

On usein helpompi puhua kaikesta siitä, mikä on pielessä, rempallaan tai muutoin vain huonosti, mutta se ei vie eteenpäin.

Keskitä ajatuksesi, tekosi ja puheesi siihen, mitä haluat rempallaan olevien asioiden tilalle. Keskity myönteiseen.

Muista: se, mihin keskityt, lisääntyy. Olisihan se mukava, jos ne olisivat silloin myönteisiä asioita vai mitä?

4. Päästä irti menneestä

Meillä jokaisella on oman historiaamme, joka kulkee mukanamme. Se kasvattaa, opettaa ja jopa muokkaa meitä.

Menneisyyden ei tarvitse kuitenkaan olla painolasti - varsinkaan, jos se ei ole sisältänyt pelkkää hyvää. Viivähdä hetki historiasi parissa, anna anteeksi ja päästä irti.

Ja tarpeen vaatiessa palaa takaisin kohtaan kolme.

5. Tunne kiitollisuutta

Ihminen on kummallinen olento. Huomaamme hyvät asiat yleensä vasta, kun olemme menettäneet ne (uuh, tästä ei voi Rouva Sana olla mitään muuta kuin samaa mieltä; miksi: lue enemmän tämän linkin takaa). 

Etsi päivästäsi kiitollisuuden aiheita. Niitä on tukuttain, kun keskityt miettimään. 

Tunne kaikesta hyvästä kiitollisuutta ja onnellisuutta, kun ne ovat arjessasi ja elämässäsi juuri nyt. Ole niistä onnellinen tänään - älä vasta silloin, kun olet menettänyt ne.

Kiitollisuus lisää lukuisten tutkimustenkin mukaan positiivisuutta, ja kiitollisuus on onnellisuuden paras potenssilääke.

Itseensä tyytyväinen ja onnellinen ihminen on... no, ihan vain onnellinen ihminen - ja hänet myös huomataan.

Onnellinen ihminen huomataan.
(Kuva: Pixabay)


Viisi vinkkiä hyvään arkeen on osa elämäntaidonvalmentajan Sari Hämäläisen luentoa, 
joka tiivistetty Namaste Oy:n lokakuun alussa käynnistyvän 
elämäntaidonvalmennuskoulutuksen sisällöstä. 

Koulutus sopii kaikille, ja se on mahdollista suorittaa työn ohessa.
Koulutus on paitsi elämän-, mutta myös kommunikointitaitoja lisäävä ja rikastuttava, 
ja sen aikana jokainen voi halutessaan suorittaa 
ammatillisen MB Elämäntaidon valmentaja -diplomin.

Katso lisää tietoja koulutuksesta, sen sisällöstä ja ajankohdasta Namaste Oy:n verkkosivuilta
Sivuilta löydät myös koulutuksen käyneiden kommetteja muun muassa siitä, 
miten lisääntyneet vuorovaikutustaidot auttoivat heitä työssään ja myynnin parantamisessa.

12 comments

 1. Loistavia ohjeita <3 Negatiivisuuden kierteestä on muuten todella vaikeaa päästää irti eli se on sellainen asia josta irtiotto luonnistuu tahdolla.

  Upeaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Kun hiukankaan hiljentyy kuuntelemaan itseään ja toisia ympärillään, on helppo huomata, kuinka negatiivisissa asioissa on yleensä jotenkin mukava velloa. Niistä irti päästäminen ei ole ihan maailman helpoin juttu. Siksi, kuten sanoit, sitä kannattaakin treenata :).

   Poista
 2. Kuulostaa hyviltä neuvoilta! Äitinä ja vaimona sitä tulee kyllä asetettua aina muut ennen itseään, jokohan nyt olisi myös minun vuoroni olla ykkönen :)
  Mukavaa syyskuun alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti Outi! Pienten lasten äideillä oikeastaan kaikki muut menevät aina edelle. Hassua, miten usein kuitenkin unohtuu, että kas, lapset kasvavat ;). Jossain vaiheessa ne(kin) pärjäävät arjessa hetken aikaa omillaan. Kaikki äidit! Ottakaa edes nämä hetket haltuunne ;)!

   Poista
 3. Viisaita sanoja. Suomalaisten pitäisi useammin miettiä näitä asioita. Nykyinen itsekkyyden ja negatiivisuuden kulttuuri, joka täällä on ilmoilla, ei ole sellainen Suomi, jossa minä olen kasvanut tai jossa haluaisin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut niin asiaa Kati. Yllä olevat teesit ovat kyllä ajankohtaisia laajemminkin ymmärrettynä.

   Miten paljon mukavampaa tämä meidän suomalaisten arki juuri nyt olisikaan, jos kaikista ikävistä asioista huolimatta muistaisimme joskus lausua ääneen hyviäkin huomioita. Niitäkin valtaosalla meistä on. Kaikesta huolimatta.

   Poista
 4. Olipa hyviä ohjeita! Minä yritän ainakin omalta osaltani toteuttaa ainakin osan näistä. Jäin vuodeksi erityisopettajan työstäni vuorotteluvapaalle ja nyt nautin tästä kiireettömyydestä. Nautin siitä, että en mene aikataulun velvoittaman konemaisesti eteenpäin, vaan saan rauhassa tehdä asioita. Kyllä kiire ja itsensä unohtaminen ovat niitä pahimpia juttuja, mitä ihminen itselleen voi tehdä. Ihanaa edes välillä hengähtää...ja hengittää!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten viisaita sanoja Satu, kiitos <3. Olkoon kiire ja itsensä unohtaminen teemoja, joita vastustamme syksyn aikana viimeiseen saakka yhdessä! Jes!

   Poista
 5. Hyvä postaus. Vinkit onkin hyvä pitää mielessä arjen keskellä. Aina se ei ole ihan helppoa. Onneksi voi aina yrittää uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit :)! Minustakin niissä on vinha taika. Ja lohdullista on, että jopa vinkit antaneen elämäntaidonvalmentajan mukaan taitojen harjoittamiseen on aikaa ihmiselämä... Hitaasti hyvä tulee.

   Poista
 6. Olet kirjoitanut ylös sen mitä yritän lapsilleni toitottaa, kun vihdoin sen itsekin tajusin; Kun maailma mättää, käännä katseesi toiseen suuntaan ja näe mikä on hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäntaidonvalmentaja Sari Hämäläisen teesit ovat yksinkertaisia ja viisaita. Kun ne kaikki muistaisi aina arjessa... Huoh.

   Maailmassa on aina niin järjettömän paljon hyviä asioita. Siksi me kaikki onnekkaita olemmekin. Ne pitää muistaa myös huomata <3.

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram