Sopivasti somessa -kurssi

30 elokuuta 2016

Alussa oli tekstinkäsittelyohjelma, hyllymetreittäin tietosanakirjoja ja erilaista kirjallista lähdeaineistoa, ja se nostalginen lankapuhelin.


Niillä pärjättiin hyvin.

Nyt on Google, maailmanlaajuinen tietoverkko, jonka kaikkia ulottuvuksia ei valtaosa oikein edes ymmärräkään, taskuun mahtuva kännykkä ja sen mukana kulkeva langaton netti sekä sosiaalinen media ja sen tähtitieteellisen monta erilaista kanavaa. 

Sopivasti somessa
Ovatko sosiaalisen median taitosi yhä kuvan tasoa? Saatat ehkä kaivata pientä tietojesi päivittämistä.
(Kuva: Pixabay)


Kuka tästä kaikesta ottaa enää mitään selvää?

Miten tässä pitäisi oikein elää ja tehdä töitä?

Tuntuuko sinusta, että sosiaalisen median taitosi ovat jämähtäneet kivikaudelle? Ymmärrätkö, että siellä somessa pitäisi olla jotenkin mukana - kai -, mutta et oikein tiedä, miten?

Tarvitsetko Facebookia ja Instagramia töissä, kotona tai vapaa-aikanasi harrastuksissasi, mutta et tiedä, miten kanavia hyödynnetään? Mietitkö, miten saisit kanavista sopivat tehot irti?

Rouva Sana järjestää kaikille sopivan Sopivasti somessa -kurssin, yleisön pyynnöstä.

Yrityksiä olen sparrannut somen saloihin some-personal trainerina vajaan vuoden ajan. Olen saanut tuona aikana toistuvasti pyyntöjä ja kyselyitä, miksi samanlaista treeniä ei ole tarjolla taviksille, yksittäisille ihmisille, jotka kaipaavat apua sometaitojensa hiontaan.

No nyt on.

Sopivasti somessa -kurssin aikana tutustut Facebookiin ja Instagramiin sosiaalisen median kanavina, opit mitä niissä voi tehdä ja ennen kaikkea vakuutut, miksi läsnäolo sosiaalisessa mediassa on tärkeää.

Lisäksi opit, mitä tarkoittavat sisältömarkkinointi ja sisällöntuotanto, ja miten näitä pääpiirteissään harjoitetaan.

Sosiaalisessa mediassa lähes taivas on tänä päivänä rajana. Kanavia on niin paljon, että niihin on helppo hurahtaa vaikka koko päiväksi ilman, että se on minkäänlainen ongelma.

Sopivasti somessa -kurssin pointtina on, että ei ole pakko, jos ei tahdo: sopiva määrä somea riittää.

Kurssin aikana käydään siksi läpi, mitkä perusasiat jokaisen on hyvä tietää läsnäolosta somessa, ja miten somen peruskanavista Facebookia ja Instagramia hyödynnetään työ- tai harrastuskäytössä.

Sopivasti somessa –kurssi sopii kaikille; työntekijälle, joka kaipaa perustietoja Facebookin ja Instagramin käytöstä; työnhakijalle, joka ei tunne Facebookin sielunelämää; yhteisön tai yhdistyksen aktiiville, jonka vastuualueeksi on muotoutunut somekanavien päivitys. 

Tai voit olla ihan muutoin vain somekanavien mahdollisuuksista kiinnostunut. Kaikkia kurssille osallistuvia yhdistää halu päivittää omat somen perustietonsa vuodelle 2016.

Kurssin aikana käydään läpi tiiviissä paketissa yhden illan aikana Facebookiin ja Instagramiin liittyvät perusasiat. Illan lopussa on aikaa kysymyksille ja vapaalle keskustelulle. Kysymyksiä on lupa esittää myös etukäteen.

Ohjelma keskiviikkona 26.10.:

klo 18-20.30 Sopivasti somessa –kurssi
klo 20.30-21 aikaa kysymyksille ja keskustelulle

Hinta 49 e (sis. alv) sisältää kurssimateriaalin sähköisesti.

Kurssipaikkana on Järvenpään rautatieaseman välittömässä läheisyydessa kulttuuri-, kokous- ja kongressikeskus Järvenpää-talo ja sen viihtyisä Aino-kabinetti.

Kurssipaikka on saavutettavissa hyvin niin junalla pohjoisesta kuin etelästäkin kuin omalla autolla liikkuville.

Yksi tiiviskurssi ei todellakaan tee vielä somemestaria, mutta se on ensimmäinen askel kanavien sujuvampaan käyttöön. 

Muista, että jouhevin vuorovaikutus, markkinointi ja tietojen välitys niin yksityisten kuin yritystenkin välillä käydään nyt somessa. 

Viisautta on tietää, mistä vuonna 2016 puhutaan.

Lisää tietoa siitä, kuka Rouva Sanaa on löydät täältä ja yhteystiedot kurssi-ilmoittautumista varten löydät täältä.

Tietoa sisältötoimiston muista palveluista voit kurkata suoraan täältä.8 comments

 1. Sinä jos kuka osaat neuvoa näissä someasioissa.

  VastaaPoista
 2. Someguru!

  Joitain vuosia sitten luin tokaisun, jossa todettiin kalkuttalaisella katukauppiaalla olevan kahdenkympin puhelimensa kautta moninkertaisesti enemmän tietoa käytettävissään kuin Bill Clintonilla oli presidenttikaudellaan... Eivtä taida nykylapset edes tietää mitä ovat tietosanakirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otteita elävästä elämästä; niistä tämä rouva tykkää, iso kiitos Lumo <3.

   Ja hei tottahan tuo muuten on: puhelimen syövereissä on melkein (mutta onneksi edelleen vain melkein) kaikki, mitä nykyihminen tarvitsee. Eivät tod. nykylapset ymmärrä, mitä olivat aikanaan tietosanakirjat - tai lankapuhelin.

   Ei ole hetkeen muuten tämäkään rouva etsinyt enää tietoa tietosanakirjoista, vaikka pengon taustatietoa lähes päivittäin. Se netti, se netti..

   Poista
 3. Kuulostaapa oikein hyvältä kurssilta ja tällaiselle on taatusti tilausta. Itselläni on tällä hetkellä käytössä Instagram ja Facebook uutena some-muotona. Oikein mukavia kurssihetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on hyvät peruskanavat käytössäsi; pääset niillä jo pitkälle. Niillä saa tehtyä jo paljon. Kiitos ihanasta palautteestasi ja tsemppiä someen <3!

   Poista
 4. Someguru olet!
  Ihailen idearikkauttasi. Tartut toimeen, kun näet tarvetta asialle. Sopivasti Somessa -kurssi on tarpeellinen kurssi monelle. Some on iso maailma ja monelle aika sokkeloinen.
  Onnea Minna kurssillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somemaailma on todellakin sokkeloinen. Tämän rouvan teesinä on, että some kohtuukäyttö jo riittää. Kun osaa perusasiat, niillä pärjää pitkälle.

   Kiitos Tuula ihanista sanoistasi <3!!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram