Huh hah hei - ja glögiä pullo.

Jotenkin tuon kaltainen oli Rouva Sanan fiilis viime viikonloppuna Viisi vinkkiä luovuudesta kirjoittajille ja bloggaajille -kurssi- ja sisustusillan jälkeen.

Tuias joulushop
Tai voisi tunnelmia kuvailla myös toisella, paljon kuluneemmallakin sanan parrella.

Väsynyt, mutta onnellinen.

Olen kuullut lukuisten ammattikouluttajien (siis sellaisten, jotka tekevät leipätyökseen vain koulutuksia), että parhaimmillaan koulutuksesta saa itse saman verran, joskus enemmänkin, kuin antaa.

Nyt ymmärrän, mitä he sanoillaan tarkoittavat.

Oma oloni oli sanalla sanoen haltioutunut ja inspiroitunut Viisi vinkkiä luovuudesta -kurssi-illan jälkeen.

Jälkitila muistutti onnistuneen juoksulenkin jälkeistä flowta. Läppärin näppis alkoi nakuttaa tuhatta ja sataa sen jälkeen, kun onnentunne antoi hieman tilaa.

Paijaqo
Kuvan kurssi-illan päätteeksi Rouva Sanasta ja Tuiasin Tuijasta otti Paijaqo-blogin Pia.

Rouva Sana järjesti Viisi vinkkiä luovuudesta -kurssi-illan yhteistyössä kotimaista käyttökeramiikkaa valmistavan hyvinkääläisen Tuiasin kanssa.

Kurssipaikkana oli Tuiasin inspiroiva ja tunnelmallinen pop up -joulumyymälä Jokelan vanhassa, alkuperäisestä käytöstä poistetussa asemarakennuksessa Tuusulassa.

Jo alkuvaiheessa kävi selville yksi asia: kurssilaiset itse ovat tärkeässä asemassa tapahtuman luomisessa.

Entuudestaan toisilleen suurelta osin tuntemattomien, työkseen ja harrastukseen kirjoittavien ja eri taustat omaavien kurssilaisten kesken syntyi nopeasti ainutlaatuinen ja lämmin heimohenki.

Toisia kompattiin ja tuettiin. Kysyttiin rohkeasti neuvoja ja niitä annettiin. Ja huokaistiin helpotuksesta, kun kuultiin, että luoviin kuopiin eksyy urallaan yksi jos toinenkin paljon kirjoittava.

Jopa sitäkin pohdittiin, miksi kaikki eivät kuoppaan eksy.

Ilta sai aikaan jotain niin sanomattoman ainutlaatuista, että aika loppui aivan liian nopeasti. Kaksi tuntia on kuulkaa liian lyhyt aika, kun luovat ihmiset alkavat antaa itsestään.

Rouva Sana

Rouva Sana on julkaissut järjestyksessä historian toisen kuvallisen vuosikalenterin. Kuvissa on paljon tuttua ja täällä blogisivuillakin nähtyä, mutta myös paljon uutta.

Luovuusillan ja luovien kuoppien väistelemisen huumassa laitan tänään käyntiin pienen blogiarvonnan teidän ihanien lukijoiden kesken.

Nyt on sinun vuorosi: kerro ja jaa oma luovuusvinkkisi.

Miten sinä ruokit omaa kirjoittajan ja/tai valokuvaajan luovuuttasi? Tai jos et harrasta mitään näistä, kerro jokin muu luovaa joutilaisuutta vaaliva vinkkisi.

Oletko ollut joskus luovassa kuopassa, ja kerro, miten pääset sieltä mielestäsi parhaiten pois?

Aikaa vastauksille on tämä viikko, sunnuntaihin 11.12. asti.

Rouva Sana

Sisältötoimisto Rouva Sana

Rouva Sana arpoo kaikkien vastanneiden kesken yhden Vuosi 2017 Sisältötoimisto Rouva Sanan matkassa -kalenterin, ja voittaja julkistetaan täällä blogin puolella maanantaina 12.12.

Onnea arvontaan ja luovaa kirjoittamisen iloa kollegat.

Huomenna kohotetaan malja 99-vuotiaalle Suomelle, ja valmistaudutaan Suomi 100 -juhlavuoteen.

Huraa!

Sisältötoimisto Rouva Sana
4. maaliskuuta tapahtuu jotain. Hyvämuistisimmat saattavat jo muistaa, mitä. Asiasta lisää maaliskuussa.