5 + 1 menovinkkiä Kirjamessuille

27 lokakuuta 2017

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät Kirjamessut ovat eittämättä Matkamessujen ohella Rouva Sanan eräät suosikkimessut.


Vuosi ja kerta toisensa jälkeen messut viehättävät kirjafriikkiä yhä enemmän. 

Se teosten paljous. Metri- ja taas metrikaupalla kirjoja notkuvia hyllyjä ja pöytiä. 

Se tuoksu, erityisesti antikvariaattisella puolella, ja se tunnelma.

Rouva Sana
Ja ehdottomasti ennen kaikkea se Kirjamessujen ohjelma!

Kirjamessuilla on tänäkin vuonna niin paljon mielenkiintoista tarjontaa, että kirjafanien oikeesti, niillehän tulisi varata koko viikonloppu.

Ja usko tai älä, myös keskinen Uusimaa on edustettuna Kirjamessut 2017 -tapahtumassa.

Rouva Sana
Terveisiä Kirjamessuilta! Jean Sibelius -fanit kirjaavat aatoksensa muistiin Sibben tyyliin nahkakantiseen muistivihkoon.
Jean Sibelius -muistikirjat löytyvät Ajaston osastolta - jossa on muuten runsaasti huimia kalenteritarjouksiakin.

Rouva Sanan 5+1 menovinkkiä Kirjamessut 2017 -tapahtumaan


1. Kiinnostaako sinua tubettaminen? 

Kipin kapin kiireellä hynttyyt kasaan ja suunta kohti Messukeskusta ja Kirjakallio-lavaa, sillä tänään perjantaina klo 15.30 - 16 toimittaja Ville Kormilainen ja suosittu tubettaja Roni Back keskustelevat kaikesta, mitä olet halunnut tietää tubettamisesta.

Rouva Sana lämpimästi suosittelee sisältöjen tuottamisen hengessä.

2. Mitä sä rageet? - lasten tunteisiin ja tunnetaidoihin liittyvän teoksen takaa löytyy tunnetaito-ohjaamisen pioneeri, järvenpääläinen Anne-Mari Jääskinen. Jääskisen voi bongata Kirjamessuilta huomenna lauantaina peräti kahdesta keskustelutilaisuudesta.

Klo 14-14.30 Jääskinen on Kallion lukiolaisten haastateltavana Mitä sä rageet? #tunteita sikanolosta sairaan siistiin -tilaisuudessa, jossa Jääskinen avaa, miksi tunnetaitojen opettelu on tärkeää - itse kuullekin. Keskustelu käydään Kirjakalliossa. 

Klo 15.30-16 Jääskinen on kolmen muun kirjailijan kanssa mukana keskustelemassa Katri Vala -lavalla lasten ja nuorten aikuiseksi kasvamisesta teemalla Lapsi, nuori ja tunteet. Tilaisuudessa on luvassa tarinaa lasten ja nuorten nykymaailmasta ja muun muassa siitä, mikä heitä kuormittaa.

Rouva Sana

3. Lenita Airiston uunituore elämänkerta Elämäni ja isänmaani on yksinomaan visuaalisesti todella herkullisen näköinen.

Vähintäänkin yhtä räiskyvää ja eloisaa tarinaa on taatusti luvassa lauantaina klo 13.30 Aleksis Kivi- lavalla, kun Airisto saapuu keskustelemaan uudesta kirjastaan.

4. Nautitko puhuttelevista tarinoista, kauniista lauseista, syvälle sisimpään uppoavista sanoista? 

Yhdessä virkkeessä kokonainen elämä -tilaisuudessa kuulut kirjailijat Pertti Lassila ja Johan Bargum keskustelevat lauantaina klo 12.30-13 Aino-lavalla sanoista, kirjoittamisesta ja siitä, miten yhteen lauseeseen istutetaan koko elämä. 

Rouva Sana
Saisiko olla annos mielenrauhaa tulevan joulukaaoksen keskelle?
Nyt pääset joulutunnelmaan myös värittämällä.


5. Pyöritetäänkö noppaa ja hengähdetäänkö hetkeksi? Järvenpääläinen Suomen Historiapelit Oy on tuonut koko laajan historiapelirepertuaarinsa monen vuoden tauon jälkeen kirjamessuyleisön ihasteltavaksi. Ehdottomasti suosittelen!

Keskiuusmaalaisten ehdoton must on Tuusulanjärven ympäristöä kiertävä lautapeli. Muut voivat valita vaikka tuoreen, Suomi 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luodun Suomi-lautapelin. 

Historiallinen lautapeli on muuten oivallinen joululahjavinkki jokaiseen suomalaiseen kotiin, vink vink - niiden ihanien kirjalahjojen lisäksi, joita messuilla on ihan liian päätä huimaava määrä.

Pekka Kärkkäinen
Suomen Historiapelien Pekka Kärkkäinen esittelee järvenpääläisen yrityksen koko tuotantoa
Kirjamessuilla sunnuntai-iltaan saakka. Lautapelit ovat nyt pop!


+ 1. Antikvariaattinen kirjaosasto

Täytyykö Rouva Sanan perustella valintaa enempää? Jos ottaisi oikean asenteen, pelkästään yksi päivä menisi vain tämän osaston kirja-antiin tutustumiseen, hyllyjen välissä tunnelmoimiseen - ja mikä oleellisinta, tuoksutteluun. 

Inspiroivaa viikonloppua kirjojen kera tahi ilman!

Rouva Sana


Kirjamessut Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin 29.10. asti.
Lisätiedot www.kirjamessut.fi.


Yhteistyössä Kirjamessut.
Rouva Sana on yksi Kirjamessujen messubloggaajista.


0 comments:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram