Tänään haluan sanoa vain hei

16 tammikuuta 2019

Houkuttelisi laittaa tämä kaikki Valiokuukauden piikkiin.


Sanoa, että etäännys herkuista ja kaikesta syntisen hyvästä on saanut elimistöni ja pääkopan energiavirrat uudelle tasolle. 

Että olen aikaansaavampi kuin aikoihin. Kuuluttaa maailmalle, että "Katsokaapa, kuinka #valiokuukausi toimii. Tee sama perässä".

Mutta ehei. 

Totuus on, että olen vain käynyt järjestelmällisesti läpi to do - ja uudenvuodenlupausten listojani, ja tullut niissä kohtaan "Blogin uudistus"

Ja hei kyllä, puhun nyt nimenomaan uudenvuodenlupausten vuoden 2019 listasta - en vuoden 2017, tai mistään muustakaan. 

Joskus palikat vain loksahtelevat kohdalleen sellaista vauhtia, että uudesta vuodesta ehtii kulua  hädin tuskin kaksi viikkoa ja rapiat, kun ensimmäinen lupaus on jo toteutunut. (Myönnetään, tämä voi olla jo kyllä SM-tason luokkaa. En ollut ihan varautunut itsekään tällaiseen vauhtiin.)

Mutta tässä se nyt on. Yksi toteutunut ajatus pienten toteutumista odottavien lupausten sarjasta. 

Blogin uusi ulkoasu.

Paluu juurille


Mitä sanot? Mitä mieltä olet uudistuneesta Rouva Sanasta? Millaisia mielikuvia ja ajatuksia ulkoasu sinussa herättää?

Blogin on tärkeä uudistua aika ajoin. Työurallani toimitussihteerinä ja toimituspäällikkönä totuin siihen, että kun mittava lehtiuudistus oli saatu tehtyä, seuraavan ilmestymistä pöydälle sai jo odottaa. 

Vain muutos oli pysyvää. 

Sitä se on myös verkkomaailmassa.

Tämä Rouva Sanan rennompi blogin puoli uudistui edellisen kerran kesällä 2016. Siis aika tarkalleen kaksi ja puoli vuotta sitten. 

Ehkä hieman liiankin kauan sitten.

Ulkoasu-uudistuksen myötä Rouva Sana palaa takaisin juurilleen eli siihen, mistä kaikki aikanaan lähes viisi vuotta sitten lähti. 

Siihen, miksi tämä blogi näki aikanaan päivänvalon: rakkaudesta sanoihin, tarinoihin ja kirjoittamiseen. 

Väheksymättä lainkaan visuaalisuuden merkitystä blogissa - päinvastoin, uusi ulkoasu antaa nyt enemmän tilaa omasta mielestäni täällä tärkeimmälle: sanoille ja lauseille.

Toivottavasti viihdyt seurassa! 

Ulkoasu-uudistus on vielä juttujen osalta hieman kesken. Moni sivu on edelleen ulkoasullisesti vinksallaan ja vaatii fiksaamista. Toivottavasti et anna sen häiritä. 

Kaikki tutut jutut löytyvät täältä kuitenkin edelleen - ihan samaan tapaan kuin eilen.

Seuraava odottaa jo 


Seuraavien viikkojen aikana on luvassa lisää tarinaa paitsi Valiokuukauden edistymisestä myös hiukan vielä viime vuodesta sekä siitä, miksi vannon uudenvuodenlupausten nimiin ja mistä niihin pyrkiminen minusta kertoo.

Ja sitä ennen täysin tavoistani poiketen julkaisen seuraavan blogikirjoituksen jo huomenna. 

Kyllä! Jo huomenna.

Uskallanko sanoa tätä enää ääneen... Sekin nimittäin liittyy vuoden 2019 uudenvuodenlupauksiin.. ja no, niihin, jotka näemmä todellakin toteutuvat.

Huomenna toteutuneita toiveita on siis jo kaksi.

Tulethan huomenna takaisin. Kuulet silloin tarkemmin, mitä.

Tuusulanjärvi, Rouva Sana

6 kommenttia

 1. Heissan ihanainen ja todellakin olet laittanut tuulemaan. Tykkään, tykkään todella tästä selkeästä ulkoasusta, minkä nimeen nyt blogitekstejäsi suollat <3.
  Arvaa onko mulla ajatus uudistumisesta muhinut jo pitkään, mutta tiedätkö, mä olen niin tumpelo, en uskalla yksin yrittää, ei siitä tulisi mitään. Pitää vrman tas kysäistä Tiinalta voisiko hän jelpata... inhottavaa olla mankumassa, mutta se taitaa olla ainoa keino.
  Mukavaa loppuviikkoa sulle ja taidat päästä kolaamaan tänään :D :D, ei tarvii salille lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja kuten huomaat, mulla a-kirjain jumittaa, PAH sekin vielä!!!

   Poista
  2. Iso, lämmin kiitos Sari kommenteistasi <3! Kun näitä hommia pyörittää yksin, eikä ole ketään, jolta selän takaa kysäistä, mitä mieltä toinen on, valtaa välillä epäusko. No, tiedämn, että sinä tiedät kyllä.

   Tekniikkatumpelona sain jeesiä sivupohjan teknisessä asennuksessa. En edes yritän esittää, että tein työn yksin. Sitä ei kukaan usko.

   Maksan ilolla siitä, että minun ei tarvitse käyttää kuukautta teknisten asioiden harjoitteluun ja pelätä kaiken päälle, että hävitän samalla blogin. Minua asennuksessa auttoi, tai no, ei hän mitään auttanut, vaan teki koko asennustyön Rusasen Veera. Iso, lämmin suositus: Veera on ammattilainen ja nainen paikallaan <3.

   Ja viimeiset hikipisarat kuivuivat eilen siinä vaiheessa, kun Veera sanoi blogipohjasta, että vau! Uskalsin luottaa, että olen oikealla tiellä.

   On makuasia, kuinka usein blogiaan uudistaa, mutta minä vertaan blogia aikakauslehteen ja pari vuotta samannäköisenä on pitkä aika. Sitä paitsi antaa uudistus uutia buustia ja vauhtia myös itse bloggaajaankin, ja se ei ole lainkaan paha asia se :D.

   Nyt lumikinoksia päin!

   Poista
 2. Ihanan selkeä! itse pitäisi muuttaa blogin ulkonäkö mutta nyt vaan ei aika riitä, jos vaikka sitten kesällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, tämä puuha vaatii kyllä aikaa ja pitkiä piuhoja :). Ja tekniikkatumpelolla rinnalle ihmisen, joka ymmärtää Bloggerin sielunelämää.

   Jokaiselle asialle on oma aikansa ja paikkansa. Sinunkin hetkesi tulee vielä.

   Kiitos Marina ihana <3!

   Poista
 3. Blogin uusi ulkoasu on ihanan selkeä ja helppolukuinen näin tietokoneelta katseltuna. Paluu juurille kannatti :)

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram