Tarinoita kuvin - vuoden 2018 Insta-suosikit

25 tammikuuta 2019
1. Vihdoinkin pilkahdus aurinkoa - Tuusulanjärvi, 7.1.2018

Ei ole suuri ihme, että Instagramissa julkaisemista kuvistani kiinnostuneet jakautuvat karkeasti puoliksi kotimaisten ja ulkomaisten seuraajien kesken.

Jaksan kuitenkin ihmetellä sitä, miten suosituimpien Insta-kuvien joukkoon valikoituu vuodesta toiseen aina talvisia Tuusulanjärvi-kuvia. Kesäkuvat huutavat poissaolollaan.

Niin myös vuonna 2018.

Insta-kuvani ovat 90 prosenttisesti maisemakuvia kotiseudulta Tuusulanjärven rannalta, kotimaasta ja ulkomailta. 

Matkailun parissa nelisen vuotta työuraa aikanaan luoneena ja sen jälkeen eräässä elämänvaiheessa matkailulehden toimituspäällikkönä työskennelleenä matkat - siis maisemat ja tapahtumat niissä - ovat minulle luonteva kuvauskohde.

Oikeastaan luontevin kuvauskohde. Minussa, harrastuksissani tai puhumattakaan kodissa ei ole riittävän mielekästä kerrottavaa kuvin.

Insta-kuvieni ylivoimainen ykkönen vuonna 2018 oli tammikuun alussa julkaistu talvikuva Tuusulanjärveltä - joka kyllä tämän vuotisessa talvisäässä ja valossa muistuttaa enemmän kevät- kuin keskellä lunta ja jäätä julkaistua talvikuvaa.

2. Fontana di Trevi - Rooma, 20.2.2018

Koin erään haaveiden täyttymyksen helmikuussa, kun matkani vei kera perheen ja hyvien ystävien monen vuoden unelmoinnin jälkeen Roomaan.


Heitin kolikon Fontana di Trevi -suihkulähteeseen ja lupasin, oi kyllä, palata ehdottomasti vielä joskus takaisin.

3. Aamiainen vuoteessa - Rooma, 20.2.2018

Sää suosi lomallamme Roomassa meitä vastoin kaikkia ennakkopelkoja. En ole koskaan korkannut terassikautta niin aikaisin kuin viime vuonna helmikuussa Roomassa. 

Keskellä helmikuista talvitunnelmaa Roomassa kiehtoivat tuoreet paikalliset mandariinit, joita keikkui kauppojen hedelmätiskien lisäksi puissa kaupungin lukuisissa puutarhoissa.

Siitä, että Roomaan saapui kaikkien aikojen talvi vain vuorokausi kotiutumisemme jälkeen, ei tässä yhteydessä sen enempää. Mielessä siinsivät silloinkin vain tuoreet sitrushedelmät sekä aurinkoinen Colosseum.

(Rooma-kuvien lisäksi vuoden aikana tuli ikuistettua ja julkaistua kuvia myös lukuisilta muilta reissuilta, mutta niistä mitkään eivät yltäneet suosituimman yhdeksän kuvan joukkoon. Rooma ja Tuusulanjärvi, ne purevat.)

4. Matka jatkuu - Tuusulanjärvi, 19.2.2018

Alkavaa talvilomaa suosi sää ja talvinen Tuusulanjärvi oli helmikuussa 2018 huikaisevan upea. 

Ehdin nauttia siitä kera perheen muutaman päivän ajan ennen kuin matka jatkui reilun kolmen tunnin lentomatkan päähän Roomaan keväisiin maisemiin.

5. Uusi aamu, uusi päivä, uusi mahdollisuus - talvinen Tuusulanjärvi, 27.1.2018

Pitkät vapaat ja viikonloput inspiroivat valokuvaamiseen. Pääsen ulko-ovesta ulos vain harvoin ilman kameraa. Jos kaulassani oleva järjestelmäkameran paikka on tyhjä, en malta pidä sormiani irti kännykän kamerasta.

Kuvia syntyy enemmän kuin yhden ihmisen sen hetkiseen tarpeeseen.

Talvinen Tuusulanjärvi-kuvan ikuistin alkuvuoden viikonlopun ulkoiluhetkinä, ja julkaisin sen arkistosta tovia myöhemmin tammikuun lopussa.

Onneksi julkaisin. Piditte siitä viidenneksi eniten.

6. Jotkut työpäivät ovat vain enemmän kuin muut - rouvasta leidiksi, 16.5.2018

Uskotpa tätä tai et, kuva on oikeasti vahinkolaukaus. Olen täysin tumpelo selfieitä kuvatessani ja vahinkolaukauksia tulee usein.

Tein yhteistyötä loistavan tuusulalaisen valokuvaajan Tarja Sirkiän kanssa. Tarja tarjoaa asiakkailleen muuntautumispäiviä, joissa kotiäideistä ja muista arjen rassaamista ja harmaannuttavistakin naisista tehdään oman elämänsä leidejä.

Aivan ilmiömäisen upea kuvauspäivä oli takana päin ja mieleni oli euforinen. Istuin pitkään studion jakkaralla, tunnelmoin ja totesin, että en halua lähteä takaisin kotiin (lue = töihin).

Asettauduin velmuilemaan ja keikistelemään kuvauskankaan eteen ja släp - kuva oli otettu. Vasta kotona katselin, että tjaa... ei se taida sittenkään olla ihan pöllömpi sekoilukuvaksi.

7. Töissä ja aamukahvilla - Kahvila Makea, 5.1.2018

Kuvan suosittuus on minulle täydellinen mysteeri. 

Aloitin työnteon viime tammikuussa antoisan joululoman jälkeen hieman pitkin hampain ja venyvin tuntein. Teki mieli jäädä joutilaaseen olotilaan ja unohtua sinne. 

Tunne ei ole minulle ainoa laatuaan. Ehkä tiedät, mistä puhun...

Onneksi mukavat työt vievät minut aina mennessään ja niin kävi myös vuosi sitten. Aloitin työvuoteni Kahvila Makeaan sijoittuvan työtehtävän kautta, ja kruunasin aamupäivän aamukahvilla.

Ehkä kuvan suosittuus viestii, että kerron liian vähän Instan puolella omasta työstäni? Tämä kuva oli ainakin aitoa, ehtaa sitä itseään. 

Uuden vuoden kunniaksi.

8. Ole oman elämäsi pankinjohtaja, 4.6.2018

Yhteistyössä valokuvaaja Tarja Sirkiän kanssa toteutettu juttu näki vihdoin päivänvalon kesäkuussa. Kuva on Tarjan ikuistama, ja poikkeuksellisesti Instagramin feedissä pitkään aikaan ja suosittujen kuvien joukossa ainoa jonkun muun kuin minun itseni ottama. 

Kuva on yksi juttuun valituista virallisista potreteista.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa. Jos haluat lukea enemmän tarinaa kuvan synnystä, löydät blogikirjoituksen edelleen täältä.

Lämpimästi suosittelen. Tarjan valokuvausta siis. 

Vasta kokemuksen läpikäyneenä ja kokemuksen syvällä rintaäänellä vilpittömästi vakuutan, että meistä arjen ruuhkavuosien läpi painamista naisista jokainen ansaitsisi vastaavan kokemuksen. 

Me jokainen olemme oman elämämme pankinjohtajia.

9. Kun flunssa ravistelee sisällöntuottajaa - talvinen Tuusulanjärvi, 16.1.2018

Jälleen yksi talvikuva Tuusulanjärveltä. Jälleen alkuvuodesta.

Ehkä osansa kuvan suosiolla oli siihen liittämälläni tarinalla. Kuvassa kiteytyivät vuoden 2017 muistettavat asiat. 

No, joihin kuvalle antamani otsikon flunssa ei liittynyt mitenkään muuten kuin siten, että se riivasi lyhyen ajan sisällä vuoden 2017-2018 vaihteessa minua kolme kertaa ja oli saada minut pöpilään.

Tai no, valitettavasti en tuosta vuodenvaihteesta muista juuri muuta kuin sairastelun. Ehkä se on muistettava asia, jonka halusin tuolloin unohtaa.

Kiitos kaikille teille, jotka tykkäsitte 

Löydät Instan jatkossakin tunnuksella @rouvasana. Jos et seuraa vielä kuvallisia tarinoitani, tule mukaan.

Ensi viikolla keskustellaan uudenvuodenlupauksista, itselleen asetuista tavoitteista ja niiden toteutumisesta.

Ja siitä, miksi ne tästä rouvasta ovat niin pahuksen tärkeitä asioita.

Ihanaa viikonloppua!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram