Breaking news! Bloggaajan käsikirja

18 tammikuuta 2019

Tänään on poikkeuksellinen päivä.

Tarjoilen sinulle täältä rumpujen pärinää ja virtuaalikuohuviinilasien kilistelyä.

Sillä Sisältötoimisto Rouva Sana ja yrittäjän taipaleeni juhlistaa täsmälleen tänään kolmivuotista olemassaoloaan.

Rattata-dattata-daa.

Ja aivan kuin tässä ei olisi kylliksi, tänään päivänvalon saavat kaksi uutta, kilistelyn, ehkä pienten juhlienkin arvoista asiaa, ja ne tulevat tässä:

Asia yksi -


Kevään aikana ilmestyy Rouva Sanan kirjoittama bloggaamisen tietoteos Minustako bloggaaja? - BLOGGAAJAN KÄSIKIRJA.

Ja asia kaksi - 

Minustako bloggaaja? - BLOGGAAJAN KÄSIKIRJAN julkaisee Rouva Kustannus. 

Bloggaamisen tietoteokselle huutava tarve


Minustako bloggaaja? - Bloggaajan käsikirja on bloggaamiseen liittyvä perustietoteos. 

Tietokirja vastaa siihen kysynnän tarpeeseen, johon törmään toistuvasti omassa työssäni. 

Lähes poikkeuksetta jossain vaiheessa koulutustani keskustellaan aina, aina ja taas aina bloggaamiseen liittyvistä tietoteoksista, siis kirjoista - ja erityisesti siitä, miksi niitä ei tätä nykyä ole.

Väitän oman kokemukseni perusteella, että sanottiinpa verkosta ja sen eduista tietojen ja oppimisen osalta mitä tahansa, suomalaiset ovat ehtaa kirjakansaa. 

Verkko on tänä päivänä täynnä toinen toistaan kiinnostavampia koulutuksia ja valmennuksia, mutta mitä tekee bloggaamisesta kiinnostunut kansanosa: janoaa oppiensa jälkeen jotain, joka on ja säilyy.

On konkreettinen.

Jotain, jonka ääreen voi upota, kun mieli halajaa pois näyttöruutujen ääreltä. 

Jonka voi sijoittaa työpöydälle. Joka on käsien ulottuvilla, kun seuraava epätoivo iskee. 

Jotain jonka voi hamuta yöpöydältä, kun tekee mieli kerrata jo opittua pieninä annoksina, ja palata saman tiedon äärelle tauon jälkeen uudestaan. 

Bloggaamisen tietoteoksia on julkaistu viimeisen kymmenen vuoden aikana useita, mutta kattavaa ja ennen kaikkea ajantasaista perustietoteosta ei markkinoilta löydy. 

Tavoitteellisuus on se juttu


Bloggaajan käsikirja on opas paitsi kaikille bloggaamisesta kiinnostuneille ja blogia suunnitteleville, mutta se soveltuu mainiosti myös bloggaamista tovin aikaa harjoittaneille, jotka kaipaavat tietoa ja vinkkejä verkkokirjoittamiseensa liittyen. 

Teoksen pääpaino on ennen kaikkea tavoitteellisessa bloggaamisessa. Vannon ja peräänkuulutan itse tavoitteellisen bloggaamisen nimeen.

Kirjoittaminen on antoisa harrastus ja blogi tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Bloggaajan käsikirjan taustalla on kuitenkin ajatus siitä, että blogin tarkoituksena on olla enemmän kuin ajanviete.

Tavoitteellisessa bloggaamisessa bloggaamiseen käytetyllä ajalla on jokin selkeä päämäärä, tarkoitus. Yleensä tarkoitus liittyy on jonkin asian markkinoimiseen.

Ja tänä päivänä aika usein markkinoimisen tarve kohdistuu omaan osaamiseen, olipa se sitten osa palveluita tai liittyipä se sitten joihinkin tuotteisiin.

Bloggaajan käsikirja on läpileikkaus bloggaamiseen. Kirja on perustietoteos. Koska osa tiedoista muuttuu kovaa vauhtia, sen ei ole tarkoituskaan syleillä koko blogistaniaa.

Valitut näkökulmat perustuvat kokemukseeni bloggaamisen kouluttajana ja koulutuksissa opiskelijoiden toistuvasti esittämiin kysymyksiin ja jopa toiveisiinkin.

Erityisen ylpeä ja iloinen olen Bloggaajan käsikirjan ympärillä olevasta ammattilaisten tiimistä, joka on kirjan toteuttamisen ympärillä tehnyt - ja parhaillaan kovaa vauhtia tekee - töitä.

Yhtä ylpeä olen myös niistä kuudesta maamme eturivin asiantuntija- ja ammattibloggaajasta, jotka kesken viime vuoden kiireiden suostuivat kirjaa varten haastateltaviksi ja kertovat oman bloggaajan tarinansa. 

Kuulet teoksessa muun muassa sen, miksi bloggaajat kokevat blogin itselleen tärkeäksi ja merkitykselliseksi kanavaksi, ja mitä hyötyä blogista heille on. Samalla he tarjoilevat kirjassa tukun hyviksi havaitsemiaan vinkkejä.

Kaikista on luvassa tarkemmin tietoa jahka kustannusprojekti ja teoksen h-hetki etenee. Lupaan esitellä etukäteen jokikisen kirjan taustalla olevan henkilön.

Samalla syntyi Rouva Kustannus


Kirjan kustantaa Rouva Kustannus. Kyllä! Se on uusi, mutta aika luontevakin osa Sisältötoimisto Rouva Sanaa.

Omaan reilun 20 vuoden työkokemuksen paitsi sisältöjen tuottamisesta ja kirjoittamisesta, mutta myös julkaisujen tuottamisesta. 

Rouva Kustannuksen perustaminen on lopulta lyhyt loikka kaikkeen sisältöjen ympärillä liittyvään ammattihääräämiseeni vuosien varrella.

No, erityisesti kun asiaa tarkastelee juuri tänään, tällaisena merkkipäivänä.

Liity mukaan Bloggaajan käsikirjan sisäpiiriin


Tule mukaan Bloggaajan käsikirjan sisäpiiriläisiin. Ei haittaa, vaikka bloggaisit jo. 

Liittymällä joukkoon täällä, saat sitoumuksetta ja veloituksetta ennakkotiedot Bloggaajan käsikirjan ilmestymisestä, mahdollisuuden ostaa niin e-kirjan kuin painetunkin version ennakkotilaajan alennushintaan, kutsun kirjanjulkistamistilaisuuteen sekä muita vinkkejä ja hyötyjä.

Bloggaajan käsikirjalla on myös oma Facebook-sivu. Tykkää siitä, ja pysyt ajan tasalla, mitä kirjan ympärillä tapahtuu.

Sano suoraan


Mitä mieltä olet? Onko edellä kertomani täysin pähkähullu idea?

Kerro: oletko sinä kaivannut joskus bloggaamiseen keskittynyttä tietoteosta? Ovatko koulutuksiini osallistuneet ainoita, jotka janoavat lisäoppia kirjan muodossa?

Ja hei, vielä kippis sinulle: huomisesta lähtien tämä rouva matkaa kohti neljättä yrittäjyysvuottaan. Se ei olisi mahdollista muun muassa ilman sinua.

En olisi ikinä vuonna 2016 uskonut, että tänään vietetään tällaisia kolmivuotissynttärijuhlia.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, levollista viikonloppua!

Minustako bloggaaja?, Bloggaajan käsikirja, Rouva Kustannus, Rouva Sana, Unsplash


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram