Epäsuositut mielipiteeni

25 helmikuuta 2019

Puhutaanpa nyt ihan suoraan.

Olen nimittäin suoraan puhumisen fani. Se näkyy minussa niin hyvässä kuin pahassakin.

Voi maar kaikki te, jotka mietitte, kuinka se muuan Rouva Sana laukoo aina niin suoraan omia totuuksiaan.

Olisittepa olleet kuulemassa minua teinivuosinani.

Aika pyöristää kulmat, ja tuo mustan ja valkoisen väliin muitakin sävyjä. Ihan onneksi.

Mutta se ei ole muuttunut miksikään, että arvostan suoraan ja sanojen oikeilla nimillä puhumista. Valtakunnallisesti se aika harvinaista herkkua, kuten toimittaja Reetta Räty totesi hiljan oivaltavasti omassa kolumnissaan.

Teen ehkä vaarallisen peliliikkeen, kun osallistun Tuulannelin blogista poimimaani haasteeseen ja julkaisen tämän blogikirjoitukseni keskellä lomaani, jolloin kommentointi- ja vasta-argumentointimahdollisuuteni ovat huonojen nettiyhteyksien vuoksi lähes olemattomat.

Vaikka seison seuraavien sanojeni takana, tarinaa on ehkä hyvä lukea otsarypyt suorassa ja hitaasti hengittäen mieluummin pilke silmäkulmassa kuin kovin suurta kuhmua otsassa kasvattaen.

Tai mikä minä olen sinua neuvomaan. Lue, miten haluat. Ohessa ovat kuitenkin epäsuositut mielipiteeni, ole hyvä.

Jos sinua ei saa kirveelläkään hoitamaan puutarhaa tai luomaan lunta, asu jossain, mutta älä omakotitalossa.

Silmät pyöreinä seuraan nykysuomalaisten menoa. Melkein kaikki haluavat asua keinolla millä hyvänsä omakotitalossa keskellä kaupunkia 400-500 neliön tontilla.

Jos omakotitaloasuminen kiehtoo niin kovasti, myös pihan hoitamiseen pitäisi sitoutua ympäri vuoden.

Siis myös talvella.

Tuntuu, että oma piha on monelle omakotiasujalle kuin pelottava mörkö, joka voi hotkaista hetkessä suihinsa, jos sille tarjoaa ruohonleikkuria tai kastelukannua kummallisempia laitteita.

Kulunut talvi on jälleen kerran osoittanut myös sen, kuinka suomalaisissa omakotitaloissa satsataan kaikkeen muuhun, mutta ei pihojen suunnitteluun.

Kesäisin pienellä postimerkin kokoisella pihalla on kyllä hulppea terassi ja terassin täyttävä grillikatos, jonka jatkona on kylpytynnyri, poreamme ja kerran vuodessa käytössä oleva uima-allas, mutta talvella samalle pihalle ei lumi mahdu mihinkään.

Talvi on skipattu suomalaisten omakotitalojen pihasuunnittelusta kokonaan.

Hei sinä viisikymppinen nainen; elämä jatkuu myös merkkipäiväsi jälkeen.

Jos nykyiset merkit pitävät paikkansa, Suomi täyttyy pian kärttyisistä viisikymppisistä naisista, joille toinen nainen on elämän suurin vihollinen. Mitä läheisempi, sen pahempi.

Ei oikeasti voi olla sattumaa, kuinka 50 vuotta täytettyään yhä useammasta naisesta kuoriutuu merkillinen peto, joka syöksee tulta ja antaa kyytiä myös muille kuin risuille ja männynkävyille.

Omia ystäviäni olen vannottanut: jos saat minut kiinni samanikäisenä vastaavasta käytöksestä, minua saa ampua kostoksi nilkkaan.

Niin ääliömäisesti moni viisikymppinen nainen käyttäytyy lajitovereitaan kohtaan, etten suin surminkaan toivo ryhtyväni koskaan samaan.

Eikä siis tarvitse tuntea armoa - minun kohdalla ainakaan.

Mikään ei ole niin suurta ajantuhlausta kuin reality-sarjojen tai urheilun tuijottaminen televisiosta. 

Tätä rouvaa enemmän seuranneelle mielipide on tuskin yllätys.

Oikeastaan koko television tuijottamisessa ei ole mitään järkeä elokuvia ja dokumentteja lukuun ottamatta.

Penkkiurheilu se vasta varsinaista ajantuhlausta onkin. Kunto- ja jumppasalit päivystävät lähes 24/7, ja ulkona happi ei ihan heti lopu kesken.

Ylös, ulos ja lenkille sohvan sijaan.

Suomi olisi auvoisempi paikka ilman Suomi-iskelmää.

En osaa antaa mielipiteelleni parempaa perustelua. Se kuuluu samaan kategoriaan kuin "maksamakkara on kissanruokaa".

Piste.

Ei tarvitse kompata. Mielipiteeni on täysin oma.

Golf-harrastuksessa parasta on pakko olla raitis ilma.

Sanon suoraan, että en ole koskaan ymmärtänyt golfia. Olen testannut lajia sen verran, että voin nojata väitteeni omaan kokemukseeni.

Koko konsepti golfklubeineen on omituinen ja outo. Olen tullut siihen päätelmään, että koko lajissa parasta on pakko olla raitis ilma, ja sitä saisi hengitettyä kyllä halvemmallakin.

**

Osuiko ja upposi, vai saiko niskavillasi nousemaan? Kommentoi ja kerro!

Vastaan sinulle, kun olen lomani jälkeen jälleen mukana taajuudella.

epäsuositut mielipiteeni, Tuusulanjärvi, Rouva Sana


6 comments

 1. Komppaan osaa. Olen varmaan onnekas, koska vastaan ei ole tullut kiukkuilevaa viisikymppistä :D
  Ihanaa loman jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sekin on jo voitto, jos komppaat edes osaa :D.

   Ja onneksi tähän maailmaan mahtuu monenlaisia mielipiteitä, niitä epäsuosittuja ja onneksi joskus myös hieman suosituimpia.

   Ihanaa, kun olet Outi <3!

   Poista
 2. Hauska haasteen Tuulanneli heitti ja kiva, että Rouva Sana otti kopin. Ehkä minunkin pitäisi.

  Tuo "omakotitalo pihoineen" on täällä puolella ruutua myös monena aamuna herättänyt ihmetystä. Kun omapiha on täynnä lunta ja vain askelten jäljet ovelle voi auton ilmeisesti asukkaan mielestä jättää kadulle, jossa vielä pysäköintikielto. Ehkä asunnonvälittäjä unohti kertoa uusille asukkaille, että talvella pitää ihan itse kolata oma piha.

  Näitä realitysarjoja, joissa mennään sekoilemaan sinkkuna tai pariskuntana jonnekin en ole katsonut enkä katso. Kuka voi haluta mukaan näihin ohjelmiin? Näyttääkö hetken huuma julkisuudessa kivalta enää kun haet töitä ja mahdollinen työnantajasi googlettaa nimesi? Luulen ettei haastattelukutsua tule riippuen toki paikasta mitä haet. Huomasin jonkun mainoksen, että tulossa on reality missä pariskunnat vaihtavat siippoja keskenään...

  Olen yhden exän toiveesta harjoitellut golfia ja juu ei. Kentällä kävely oli ihanaa mutta niin miljoonan muun asian muistaminen lyödessä ahdisti. Muista lantio, kädet, pohkeet, katse...ja sitten minun ote herpaantui.

  Kivaa viikonloppua Rouvalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touche! Saan niin kiinni golf-ajatuksestasi :D.

   Ja voiko olla tolkuttomampaa puuhaa kuin raahata kilometrikaupalla jonkinsorttista kärryä perässä, jotta saa taas kerran tökkiä palloa pätkän eteenpäin? Ei kiitos. Mieluummin jätän kärryn, mailan ja muut vermeet muiden kannettavaksi ja lähden metsään - tai pistän juoksuksi :D.

   Tartuhan Marjo jossain vaiheessa haasteeseen, ja laita itsesi likoon. Kuulisin mielelläni, mitkä ovat sinun epäsuositut mielipiteesi :D.

   Valoa ja hyviä viboja ensi viikkoon!

   Poista
 3. Moikka:)

  Tänään vasta ehdin tänne blogiisi lukemaan tämän postauksen!

  Arvaapas mitä? Nauroin ihan kippurassa tuolle sinun viimeiselle kohdalle. Tiedät varmasti syynkin. Toisaalta en lähde tässä mitään palopuheita pitämään lajin puolesta vaikka siitä nykyisin elantoni saankin.

  Olit kirjoittanut taitavasti ja osuvasti. Varsinkin tuo omakotitalo -juttu on aivan huippu. Itse asiassa me kuulumme siihen kategoriaan, joka rakastaa asua omakotitalossa mutta vihaa kaikkea puutarhatöitä ja lumitöitä. Puutarhamme alkaa olemaan tällä hetkellä helppohoitoinen, kun kaikki kukkapenkit on hävitetty pois. Viime kesällä meille muutti robotti leikkaamaan nurmikkoa, joten sekin on jo hoidossa.

  Aurinkoista viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Paukahdan tästä kommentistasi - ja yksinomaan hyvästä mielestä ja tuulesta <3. Osasit ottaa mielipiteeni oikealla moodilla (ja tä!, enpä tiennyt, että gof on sinulle nyt myös työ...!).

   Tiesin, että sohaisen golf-kommentillani muurahaispesään, mutta samalla olen valmis ottamaan kritiikkiä vastaan järjettömältä vaikuttavasta juoksuharrastuksestani tai hihhulimeininkiä pursuvavasta, mutta minulle niin rakkaasta joogasta. Että saa antaa palaa vain :).

   Hauska haaste. Oli pakko tarttua siihen. Kiitos, että toimit Tuulanneli sen innoittajana <3. Aurinkoa ja iloa uuteen viikkoon!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram