10 suosituinta - ja onnea

04 maaliskuuta 2019

10 suosituinta blogikirjoitusta -listaus vuodelta 2018 on sangen mielenkiintoista luettavaa.

Teen vuositasolla vain vähän vaikuttajayhteistyötä moneen muuhun bloggaajakollegaan verrattuna. Silti viime vuoden kymmenestä suosituimmasta blogikirjoituksesta peräti yhdeksän on tulkittavissa jonkinasteiseksi vaikuttajayhteistyöksi.

Kulttuuriin liittyvissä yhteistöissä ei liiku rahaa eli en saa ainoastakaan jutusta rahallista korvausta, mutta jutut on merkittävä yhteistyöksi.

Blogikirjoituksen vastineeksi saan joko näkemäni esitykseen liittyneen teatterilipun tai kirjan, josta olen kirjoittanut jutun.

Kuitenkin ken väittää, että vaikuttajamarkkinointiin liittyvä sisältöyhteistyö vaikuttaa heikentävästi lukijakokemukseen tai että kaupalliset yhteistyöt eivät kiinnosta lukijoita - tai että liiallinen kaupallinen yhteistyö suututtaa lukijat, tervetuloa hauduttelemaan alla olevaa listaa.

10 suosituinta blogikirjoitusta vuodelta 2018 on todellakin todiste, että kun yhteistyössä tehdyt jutut istuvat blogin aihemaailmaan, lukijat eivät niistä pahastu vaan päinvastoin: he lukevat niitä entistä suuremmalla mielenkiinnolla.

On ehkä jopa semisti pelottavaa, että 10 suosituimman blogikirjoituksen joukossa on vain yksi täysin oma juttuni...

Pitäisiköhän olla huolissaan..?

Rouva Sanan 10 suosituinta blogikirjoitusta vuonna 2018Mitä enemmän enneagrammiin tutustun, sitä enemmän se minulle antaa.

Uskon tätä nykyä vinhasti siihen, että meitä ei ympäröi tukku idiootteja. On vain lukuisin eri tavoin samaa maailmaa katsovia ihmisiä.

Iloista, että aiheesta puhutaan tätä nykyä entistä enemmän. Ja iloista, että aihe kiinnostaa myös teitä lukijoita blogikirjoituksen muodossa.


Järvenpään kesäteatterin Maaninkavaara oli viime kesänä virkistävä poikkeus kesäteattereiden ohjelmistossa.

Samuli Reunanen ei ohjaa koskaan muuta kuin primaa. On onnekasta, että valtakunnan eturiviohjaajan kädenjälkeä on mahdollista ihailla myös omilla kotinurkilla.

8. Hetken tie on kevyt 18.6.2018

Se, että Hetken tie on kevyt osoittautui koko vuoden kahdeksanneksi suosituimmaksi jutuksi on omalla kohdallani paitsi superonnellista, mutta myös erittäin, erittäin hämmentävää. 

Melkein jopa mykistävää.

Kaikkien viime vuonna kirjoittamieni juttujen joukossa aihe on yksi henkilökohtaisimmista. Sain tarinaan kimmokkeen bloggaajaystäväni kokemasta taannoisesta menetyksestään.

Elämä on on-off, ja menetyksen tunne lienee lopulta universaali. Ehkä me haluamme jakaa menetykseen ja kuolemaan liittyvät tuntemuksemme ja kokemuksemme joskus sitten vaikka blogin välityksellä.


Oi, oi, oi! Tuusulanjärven taiteilijayhteisö -fani riemastuu, kun Suviranta-tietoteoksesta kertova kirjoitus päätyi vuoden luetuimpien blogijuttujen joukkoon.

Tiesitkö, että Suviranta on muuten avoinna tätä nykyä laajemmin yleisölle? Lue ensin kirja ja poikkea talossa. 

Lämpimästi suosittelen.


Tähän juttuun liittyvää kuvaussessiota en unohda koskaan. Päivä oli yksi vuoden merkityksellisimmistä. 

Iloista, että juttu kiinnosti myös teitä lukijoita. Kuulin, että moni teistä inspiroitui jutun luettuaan kokemaan täsmälleen saman kuin minäkin eli meitä pankinjohtajia on tätä kirjoittaessa monin verroin enemmän kuin viime kesäkuussa.

Jos olet ollut yhden päivän oman elämäsi pankinjohtaja, kerro kommenttikentässä kokemuksestasi. Kuulisin mielelläni.


Matkailualan ex-ammattilaisena olen edelleen alati kiinnostunut matkailusta ja nautin siihen liittyvien, tosin aika satunnaiseksi kutistuneiden, juttujen kirjoittamisesta.

Maamme suurin alan ammattilaistapahtuma kiinnostaa itseäni tietysti aina.

Mutta se oli yllätys, että Matkamessuihin liittyvää juttua luettiin viime vuonna niin paljon, että siitä muodostui vuoden viidenneksi suosituin juttu.

Käsittämätöntä.

Tänä vuonna en Bloggaajan käsikirjaan liittyvien kiireiden vuoksi Matkamessuille ehtinyt. Koska matkailu kuitenkin kiinnostaa selvästi teitäkin, yritän parantaa ensi vuonna tapani ja ehättää messuille.

Yritän ehtiä kirjoittaa matkailusta myös muutenkin.


Keski-Uudenmaan blogit - KUBLO teki ensi kertaa yhteistyötä Puistoblues-festivaalitapahtuman kanssa, ja aika hyvin tekikin. Oma juttuni aiheesta oli blogin koko kesän suosituin.

Jutun suosio osoittaa, että kun aihe on blogissa relevantti, ei kaupallinen yhteistyö ole jutun mielenkiinnon este tai jarru.


Aa että. Kulttuurin sekakäyttäjän sydän sykähtyy juuri nyt.

Teatterialan ammattilaiset ja muuan Rouva Sana tietävät ainakin, että tanssiteatteri ei ole kovin suuressa huudossa kulttuuriystävien keskuudessa.

Niin tai näin, Keski-Uudenmaan Teatterin tanssiteatteriesitystä koskeva juttu oli vuoden 2018 blogin kolmanneksi suosituin kirjoitus. 

Että kuka väittää, että keskiuusmaalaiset eivät muka arvosta kulttuuria? Sitä pitää tuoda vain voimakkaasti esiin.


Järvenpään Kukkatalon Saija Sitolahti Suomen on Mrs. Flower. Sano sana kukka, ja Saija on siitä puhumassa sinulle jossakin tai tekemässä kukista yhä hulppeampia taidonnäytteitä.

Saija julkaisi aika tavalla tasan vuosi sitten Kukkakirjan, jossa hän opastaa meidät tavikset kukkien uudenlaiseen käyttöön.

Kirja on muuten edelleenkin upea. Lämpimästi suosittelen.


Rattata-rattata-daa ja rumpujen pärinää. 

Sen tiedän, että kulttuuri kiinnostaa teitä lukijat vähintään yhtä paljon kuin minuakin. Mutta sitä en kuunaan päivänä milloinkaan olisi voinut uskoa, että naiskolmikon näytelmään liittyvää juttua luettaisiin vuoden aikana näin paljon.

Krapin Pajan Naisia hermoromahduksen partaalla on vuoden 2018 ylivoimaisesti luetuin juttu blogissani, ja se hätyyttelee sijaa top kolme -sijaa koko blogin olemassaolon aikana.

Ihan aiheesta. Näytelmä oli aivan huikea kulttuurielämys.

Jos näytelmä saa vielä joskus uuden esityskauden (ja se saattaa saada, jos toivotte sitä tarpeeksi usein), älä missaa sitä. Lähdet esityksestä uudistuneena ja voimaantuneena.

Tämä on ehta lupaus.

***

Miltä listaus sinuun silmiisi vaikuttaa? Bongaatko sieltä yhtään tuttua juttua tai omaa suosikkiasi?

Olen julkaissut 10 suosituinta blogikirjoitusta perinteisesti joka vuosi vasta maaliskuussa, ja julkaisulla on aina sama syy.

Hyvää syntymäpäivää ihana, rakas, armas lukijani. Rouva sana -blogi täyttää tänään tasan viisi vuotta.

Kiitos, että olet kulkenut matkaa mukanani! Ilman sinua ei olisi viimeistä viittä vuotta.

Kippis ja pitkää ikää meille yhdessä!

Rouva Sana, Rouva Sana blogi, blogi, kevät, lumikello


4 kommenttia

 1. Oikein paljon onnea 5-vuotiaalle! Minä olen varmasti kaikki nuo top 10 jutut lukenut. Täytyy sanoa, että en ole edes ajatellut lukevani yhteistyöpostauksia. Minua kyllä ärsyttää joissain blogeissa yhteistyöpostaukset silloin, kun blogin muu kirjoittelu jää kokonaan pois ja vaan laitetaan yhteistyötä yhteistyön perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan sinua yhteistyöpostauksissa. Jos niitä on juttu toisensa perään, ja varsinkin, jos ne eivät millään muotoa nivoudu blogin aihepiiriin, ei niitä jaksa kyllä lukea.

   Parhaimmillaan yhteistyöpostaukset tukevat blogin aiheita ja ne eivät erotu negatiivisesti lukijan silmään millään muotoa, vaan ovat hyviä juttuja muiden hyvien juttujen joukossa.

   Ihanaa, että olet siellä lukijoideni joukossa <3!

   Poista
 2. Onnea 5-vuotiaalle. Kunnioitettava ikä ja oma blogini Marjon matkassa on vain vuotta vanhempi. Listaus vaikuttaa mielenkiintoiselta ja miten ihanaa, että ykköspaikalla on kulttuuri ja näytelmä! Ihan huippujuttu. Blogiasi on aina mielenkiintoista lukea koska Rouvalla on sekä sana että kuvat hallussa. Ja kohtaa onneksi nähdään teatterin tiimoilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä Marjo olet blogisi myötä myös yksi oivallinen esimerkki siitä, kuinka kulttuuri kiinnostaa lukijoita, kun sitä osataan tuoda oikealla tavalla esiin.

   Onneksi on olemassa blogeja, jotka paikkaavat median jättämää kulttuurivajetta.

   Kiitos Marjo onnitteluista! Viisi vuotta on sujahtanut ÄKKIÄ :).

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram