Kesän avaimet

15 elokuuta 2019

Tässä hetkessä on kaikki - ja kaikki on hyvin näin.

Julkaisin Instagramissa heinäkuun helteillä kuvan (löydät sen muuten edellisen postauksen kuvituksesta).

Oli varhainen aamu. Juuri sellainen, joita eniten rakastan.

Koko maailma nukkui. Liikkeellä ei ollut vielä ketään.

Aamun lämpö nosti hikikarpalot selkään ja kasteli yöpuvun. Kävelin kahvikuppi kädessä ympäri pihaa. Kaste viilensi varpaita.

Räystäiden alla kesän viimeinen varpusperhe piti omaa elämäänsä.

Pääskyset sahasivat korkealla taivaalla edestakaisin kuin kovaa kiitävät turboraketit ja huusivat mennessään. Tänään niistä ei kuulu enää pihaustakaan.

Oli lämmin. Oli rauhallista, hiljaista ja kaunista. Siinä hetkessä oli kaikki, ja kaikki oli hyvin niin.

Vaikka en kesän aikana käytännössä juuri lomaillut, suven seutu oli silti täydellinen. Kesän avaimiin ei tarvita välttämättä paljon.


1) Lue, lue ja taas lue


Siinä se jälleen nähtiin. Omaa elämää kannattaa suunnitella, ja haaveet ja toiveet on hyvä kirjata ylös.

Tiedäthän sinä aarrekartta-ajatuksen. Sen, kuinka kirjoittamalla ja kirjaamalla haaveesi, alat tehdä huomaamattasi töitä niitä kohti.

Kesän to do -listallani oli tänä kesänä vain yksi asia: lue ja ole joutilas. Ja kas, sitä totta vie olin. En muista kesää, jolloin olisin lukenut yhtä paljon kuin nyt.

Jopa perheen Mr. Long Hair loppukesästä totesi: olet tainnut lukea aika paljon...

Vakkarilukupaikkani kesän aikana oli terassilla aurinkovarjon alla. Instagramin perusteella se on ehkä helppo aavistaakin.

Toinen suosikkini oli riippukeinu. Myös uimarannalla luin, luin ja taas luin.

Parhautta.

Bongasin kesän aikana somessa lukemattomia kertoja vastaan tulleen, minulle uuden tuttavuuden Liane Moriartyn kirppikseltä. Mikä täydellinen löytö kesään!

Lämmin suositus, jos kirjailija ei ole sinulle entuudestaan tuttu, ja tykkäät kevyistä, mutta taitavasti kirjoitetuista romaaneista.

2) Haahuile kirppiksillä


Kirppikset vyöryivät kesän aikana elämääni ehkä hieman yllättäen ja pyytämättä. Ei sillä, ettenkö olisi kierrellyt niillä jo aikaisemminkin.

Yhtäkkiä löysin itseni työpäivän päätteeksi - tai sen lomassa - tuon tuosta kirppikseltä tekemästä uusia löytöjä. En ole koskaan pitänyt itseäni kirppishaukkana, mutta nyt... Nyt ilmassa alkoi olla merkkejä siitä.

Kaikki alkoi alkukesästä Parolan Rompetorista ja sen nostattamasta innostuksen tunteesta.

Tein kesän aikana järjettömän määrän kirjalöytöjä, ja samalla huokailin, mistä löydän tilaa kirjoilleni.

Uudistin astiakaappien sisältöä, ostin vaatetta jälkikasvulle, ja bongasin muun muassa eurolla upean korilaukun, josta tuli pienen pintaehostuksen jälkeen niin täydellinen kesäkassi, että en lopulta muuta käyttänytkään.

Jopa kuvan hellehattu on kierrätetty: Fidasta kesällä kahdella eurolla ostettu.

Todetaanpa samalla yksi fakta: jotta voi tuoda kotiin jotain uutta, on jostain luovuttava. Siksi myin kesän aikana kirppiksellä omaa tavaraa enemmän kuin aikoihin.

Se oli myös kivaa. Kävelykatukirppisilta omassa kotikaupungissa jälkikasvun kanssa jäi yhtenä parhaana muistona kesästä mieleen.

3) Oi, rakas kotimaa eli matkaile lähellä


Harva tietää, että entinen elämäni liittyy matkailualalle. Työpesti Matkailun Edistämiskeskuksessa jätti jälkeensä pysyvät muistot.

Minusta omaa kotimaatamme parempaa matkailukohdetta ei ole olemassakaan, erityisesti kesäisin. Siksi minua hieman huvittaa lentohäpeästä saarnaaminen ja maata pitkin reissaamisen puolesta puhuminen.

Hyvä, että aiheista keskustellaan, mutta anteeksi vain - tietyllä tavalla siinä ei ole minulle mitään uutta. Saarnasin jo 90-luvulla työkseni kotimaan matkailun puolesta.

Suomi on ollut vuosikymmenet kesälomakohteeni numero ykkönen.

Eli sano mitä sanot, mutta minusta on sulaa hulluutta lähteä merta edemmäksi lomalle vuodenaikana, jolloin täällä on (ainakin teoriassa) parhaimmat lomailusäät. Kannattaa katsoa vaikka vain kaksi kesää taaksepäin.

Tänäkin kesänä reissulistani oli pitkä: tein lyhyitä reissuja, mutta kotoa käsin ja lähialueille.

Kohokohtia oli viikon mittainen reissu Lappiin sekä retki Tallinnaan, joka onnistuu tarjoamaan yhä edelleen uutta (molemmista on muuten tulossa vielä erillinen blogikirjoitus - pysy taajuudella).

4) Ole, elä ja nauti


Ja mitä muuta sitä onnistuneeseen kesään muuta lopulta tarvitaan kuin:

- rymyämistä vadelmapuskissa

- mansikoiden poimimista 30 litran verran

- tulikuumaa hiekkaa varpaiden välissä ja vilvoittavia uinteja

- siestaa aurinkovarjon alla

- päiväunia Liane Moriartyn kanssa (en nuku yleensä koskaan, siis koskaan päiväunia muuta kuin sairaana - tänä kesänä nukahdin kirja kainaloon ja se tuntui niin HYVÄLLE)

- sekä hetkeä aikaisemmin pellosta nostettuja uusia perunoita, uunituoretta, savustettua lohta ja lasillista roseeviiniä silloin tällöin sopivasti.

Eivät ne siis mahdottomia vaadi - onnistuneen kesän avaimet.2 comments

 1. Ihan mahtavaa! Sulla on ollut ihan huippu kesä ja varmasti myös akkusi ovat latautuneet tulevaa syksyä varten.
  Myös minä olen nauttinut, ehkäpä vähän liiankin kautta, sillä mä en oo muistanut edes kuvata mitään, oikeesti on kyllä muutaman kerran harmittanut, kun herään siihen, että hei tästä todellakin olisi pitänyt tehdä edes Instaan päivitys. No pikku hiljaa tässä varmaan aloitetaan hommat, jotain jopa jo suunniteltu paperille.
  MITÄ SULOISINTA ELOKUUTA JA ALKAVAA SYKSYÄ <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinä - olen sataprosenttisen vakuuttunut siitä, että kun sellaiset somen ja verkon kanssa töitä tekevät kuin esimerkiksi me, osaamme ja ymmärrämme ottaa aika ajoin etäisyyttä omaan tekemiseemme (ja erityisesti siihen someen), siitä seuraa vain hyvää.

   Elämää on somen ulkopuolellakin ja sitä pitää muistaa elää.

   Energistä, inspiroivaa ja iloista starttia syksyyn <3!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram