Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä

01 lokakuuta 2019

Nyt en pysy itsekään laskuissa mukana. Kyseessä on ainakin viides perättäinen vuosi.

Ja niin on h-hetki jälleen koittanut - ja aikaisemmin kuin koskaan ennen. Vuosi Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on ilmestynyt!

En tahdo pysyä nahoissani. Vaikka itse nyt sanonkin, vuosien kehitystyön ja viilaamisen jälkeen seinäkalenteri on nyt parhain ja laadukkain kuin koskaan aikaisemmin.

Innostustani lisää, että sain tänä vuonna seinäkalenterin painon, Järvenpään Kirje- ja Lomakepainon lisäksi yhteistyökumppanikseni kolme jälleenmyyjää: ei sen enempää eikä vähempää kuin Suomalaisen Kirjakaupan Järvenpäässä ja Keravalla sekä Helmi-kirpputorin (jolla on muuten myynnissä ympäri vuoden rajattu valikoima uusia tuotteita, ja näin vuoden lopussa pieni kattaus kalentereita ja muita painotuotteita - kannattaa käydä tutustumassa).

Sen siitä saa, kun kuvaa paljon

Niin - sen siitä saa, kun omaa harrastuksen, joka sivutuotteena syntyy jotain, jolle ei löydä hevin käyttöä.

Vuosi Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri sai alkunsa, kun pähkin, miten hyödynnän yhden vuoden aikana julkaisematta jääneitä kuvia ja ehkä jopa sellaisiakin otoksia, joille toivoisin huomiota hieman enemmän kuin yhden blogikirjoituksen verran.

Tuusulanjärvi-kuva-arkistoni rehellisesti sanottuna suorastaan tursuavat.

Vaikka kuvitan tämän blogin kirjoituksia pääsääntöisesti ulkoilulenkkieni sivutuotteena syntyneillä kuvilla ja osa kuvista päätyy vielä Instagramin puolelle, paljon jää yhden vuoden aikana aina julkaisematta ja hyödyntämättä.

Syntyi idea Tuusulanjärvi-kalenterista.

Ensin se valmistui vain omaan käyttöön, sitten ystäville ja sukulaisille lahjaksi. Muutaman vuoden kuluttua seinäkalenteri päätyi myyntiin verkkokauppaani, ja viime vuonna tein sillä testikierroksen paikallisissa joulumyyjäisissä.

Vuolaan myönteisen palautteen siivittämänä uusi vuosikymmen avautuu kalenterin osalta nyt kaikkien aikojen energisimpänä. Tänä vuonna seinäkalenterin päämyynti tapahtuu jälleenmyyjien kautta.

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -kalenteri - 100 prosenttisesti paikallinen

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on ehtaa lähituotantoa alusta loppuun saakka. Kalenterin keskiössä on Tuusulanjärvi ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön reilut sata vuotta sitten luoma henki.

Kuvat ovat minun, siis Rouva Sanan ottamia, ja  kalenterin on kustantanut Rouva Kustannus. Seinäkalenterin on painanut Kirje- ja Lomakepaino. Kaikki ovat Tuusulanjärveltä Järvenpäästä.

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenterin idea on sama kuin kaikkina muina vuosina. Jokaista kuukautta koristaa vuodenaikaan sopiva kuva Tuusulanjärveltä tai sen välittömästä läheisyydestä. Kuvia on paitsi Järvenpään myös Tuusulan puolelta.

Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä on paikallinen kulttuuri- ja luontokalenteri. Kalenteriin on merkitty kaikki valtakunnalliset kulttuuriset merkkipäivät, mutta myös paikalliset taiteilijayhteisöön liittyvät tärkeät muistettavat.

Tiesitkö, että Eero Erkko juhlistaa ensi vuonna 160-vuotisjuhlavuottaan?

Entä, muistatko milloin on suomalaisen musiikin päivä tai milloin nykäistään lippu salkoon suomalaisen luonnon kunniaksi?

Aaa-ha, no Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -kalenterin avulla kyllä muistat.

Erinomainen paikallinen lahjaidea

Seinäkalenterin koko on A4-arkki pystysuunnassa. Kuukaudet ovat omilla sivuillaan, ja kierresidonnan ansiosta sivut on helppo vaihtaa ja kääntää.

Jokaisen päivän kohdalla on pieni tila omille merkinnöille.

Mitä sanot? Tällaista kalenteria ei tule ihan heti muualla vastaan.

Siksi se onkin oivallinen lahjaidea kaikille keskisellä Uudellamaalla asuville, Tuusulanjärvi- ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisö-faneille sekä paikallisten yritysten ja yhteisöjen asiakkaille ja verkostoille.


Vuosi 2020 Tuusulanjärvellä -seinäkalenteri on myynnissä 
Suomalaisessa Kirjakaupassa Järvenpäässä ja Keravalla, 
Helmi-kirpputorilla Järvenpäässä sekä Rouva Sanan ja Rouva Kustannuksen 
yhteisessä verkkokaupassa tammikuun alkupuolelle asti.

Useamman kappaleen tilaukset: minna (@) rouvasana.fi. 

Lue lisää seinäkalenterista ja katso kuvia täällä.

(Juttu on julkaistu muokattuna poikkeuksellisesti myös Sisältötoimisto Rouva Sanan puolella.)


2 kommenttia

 1. Meidän äiti tykkäsi kovasti sinun kalenteristasi.
  Ihanaa lokakuuta sinulle ja onnea taas uudesta kalenterista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superihanaa kuulla <3. Maailman parasta palautetta, kiitos Outi <3!!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram