Terveisiä Barcelonasta

26 helmikuuta 2020

Barcelona, Montjuic, @rouvasana

Hola ja aurinkoinen tervehdys!

Täällä sitä ollaan jälleen.

Tai siis on oltu jo tovin, mutta neljän yrittäjävuoden jälkeen pitäisi vähitellen oppia: lomalle lähteminen ja siltä palaaminen on kuin joutuisi hetken aikaa pesukoneen täysteholinkoukseen.

Suuntaviivat ja loman jälkeinen arki ovat vasta nyt selkiytyneet viesti- ja yhteydenottopyyntökaaoksen keskeltä.

Vaan mitenkäs siellä päässä voidaan?

Olen nyt rehellinen. Podin lomallani hetken aikaa huonoa omatuntoa.

Singahdin ensi kertaa talvilomalleni ilmoittelematta siitä täällä blogin puolella mitenkään TAI kirjoittamatta ja ajastamatta ainuttakaan juttua blogiini loman ajaksi.

Ei sitä niin saisi toimia. Teen toisin kuin itse bloggaamisesta opetan.

Mutta tuli vain tunne, että pakko ottaa hetki kaikkeen etäisyyttä.

Enkä olisi kyllä ehtinytkään. Kirjoittaa nimittäin. Työkaaos ennen ja jälkeenkin loman meni surutta edelle.
Barcelona, Park Guell, @rouvasana
Terveisiä Barcelonasta! En ole ollut naismuistiin yhtä rentouttavalla ja antoisalla lomalla.

Barcelonassa paistoi aurinko koko viikon ajan, terassit levittäytyivät ravintoloista talvihorroksen jälkeen kaduille, väki istui nurmikolla piknikillä, ja ihmisillä oli muutenkin hyvä mieli.

Huomasin ennen lomaani kaksi asiaa:

Barcelona on supersuosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa (jopa niin suosittu, että monet ovat poikenneet siellä monia kertoja) ja kuinka loma-ajankohtaani lievästi kummasteltiin.

Kolme kertaa viimeisen vuosikymmenen aikana Barcelonassa poikenneet ystävämme sanoivat, että tuuria tai ei, heillä sää on ollut alkuvuodesta kaupungissa aina hyvä.

Ja hyvä se todellakin oli myös nyt.
Barcelona, Port Vell, @rouvasana
Alkulomasta ilma oli kuin meidän parhaana vappuna (tunnelmasta piti huolen Placa de Catalyanalla myynnissä olleet ilmapallot kuin meillä vapputoreilla ikään...) ja loppulomasta kuin hehkeinä, vihreinä kesäkuun päivinä (siis ennen juhannusta...).

Juuri sellainen, että nahkatakki oli paikoin sopivasti ja paikoin liikaa, ja sai tunnustella, kuinka hikikarpalot valuivat t-paidan alla selkärankaa pitkin alas vyötärölle.

Aivan täydellinen lomasää.

Ja kun suosittu lomakaupunki oli jo nyt ammuttu turvoksiin turisteja, en suin surminkaan matkustaisi sinne keskellä kuumimpia kesähelteitä jonottamaan.

En, vaikka Barcelonan kuuluisat hiekkarannat jäivät nyt venekyydistä sihdattuja katsekontakteja lukuun ottamatta kokematta.

Juuri näin oli erittäin hyvä.

Suorastaan täydellinen.

PS. Jos olet kiinnostunut näkemään, 
miltä Barcelona helmikuussa näyttää, 
parhaat palat reissusta on tallennettu nyt Instagram-tilini kohokohtiin. 
Käy kurkkaamassa! 
Tilin löydät nimellä rouvasana.

Barcelona @rouvasana

4 kommenttia

 1. Instassa katselinkin jo vähän teidän reissukuvia. Teille sattui kyllä unelmasäät ja muutenkin oli aikamoisen hyvä loma-aika mennä tuonne Barcelonaan.
  Kivaa keskiviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näin meidän kesken oikein ymmärrä, mikä ilo ja into on matkustaa Euroopan suurkaupunkeihin kesähelteellä ja suomalaisten parhaimpaan loma-aikaan. Kaupungeissa on samaan aikaan puoli maailmaa ja kuumuus on megalomaaninen. Ei kiitos!

   Meidän talviloma-aika on loistava hetki tutustua etelän kaupunkeihin. Mikäs siinä oli nytkin viikon aikana kasvot aurinkoon päin terassilla istuessa ja nähtävyyksiin pienellä jonotuksella tutustuessa.

   Barcelona on ihana (vaikka tosin arvokas) kaupunki, ei siitä mihinkään pääse. Oikea kulttuuriystävän unelma <3.

   Poista
 2. 4 kertaa Barcelonassa käyneenä voin just yhtyä sun mietteisiin matkustus ajankohdasta. Ensimmäisen kerran erehdyttiin sinne elokuun lopulla ja juu, mieletön ruuhka, joka paikkaa joutui jonottamaan, joten seuraavat kerrat olivat maaliskuu, huhtikuu ja alun toukokuu (huh hellettä yli 30 astetta jo silloin).
  Barcelonassa on niin paljon nähtävää, joten joka kerta tutustuttiin eri paikkoihin ja käveltiin kaupunkia ristiin rastiin.
  Hienoa, että teillä oli aurinkoiset ja kivat ilmat.
  Työniloa näin loman jälkeen <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä Brutukseni olet siis yksi Barcelonan hevireissaajista <3. Minulle reissu oli ensimmäinen.

   Hei todellakin: kun helmikuussa (joka siis todellakin on kaupungissa low season -aikaa) Barcelonassa joutui jo jonottamaan kaikkiin nähtävyyksiin, mutta selvisi silti maltillisella seisomisella, en ymmärrä lainkaan, miksi samaa pitäisi mennä tekemään keskellä hurjimpia helteitä.

   Semminkin, kun sää on eteläisessä osassa Eurooppaa alkuvuodesta jo ihan erilainen = parempi kuin meillä :). En voi kokemukseni perusteella muuta kuin suositella helmikuista matka-ajankohtaa.

   Aurinkoa ja iloa <3!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram