Rouva Sana somekanavineen on nyt oma mediansa

29 lokakuuta 2014

Kukapa olisi vielä viime talvena uskonut blogipäivityksen otsikkoa? Että tähän on nyt sitten tultu. Ei Rouva Sana ainakaan.

Otsikko on kuitenkin totisinta totta, jos on yhtään uskominen Aller Median eilen julkistamaa Suurta blogitutkimusta.

Ja miksi ei olisi? Tutkimus aiheutti vilkkaan uutisoinnin ja aktiivisen kommentoinnin niin verkossa kuin Twitterissäkin.

Allerin tutkimusjohtajan Kristina Hännikäisen mukaan blogitutkimus osoittaa, että blogit ovat ottaneet paikkansa muiden medioiden rinnalla.

Hyvin kirjoitetulle tekstille ja hyvin perustelluille mielipiteille on aina kysyntää. Bloggaajat tulevat olemaan jatkossa entistä vahvempia mielipidevaikuttajia, blogitutkimuksessa todetaan.

Uunituore tutkimus, johon osallistui paitsi blogien lukijoita myös mainostajia ja itse bloggaajia, antaa mielenkiintoista faktaa blogeista. Kuten esimerkiksi sen, että 10 haastateltavasta 9 kokee blogien tulleen jäädäkseen. Niistä ei lukijoina enää hevin luovuta.

Mielenkiintoista on, että jo puolet lukijoista seuraavat blogien elämää myös muista some-kanavista kuin pelkästä blogista. Määrä on taatusti tulevaisuudessa kasvussa.

Eniten bloggajien arkeen tutustutaan Facebookissa. Seuraavina tulevat Instagram (joka on erityisesti alle 18-vuotiaiden suosikkisome) sekä Twitter.

Mitkä seikat tekevät blogeista sitten ylivoimaisen käyttöliittymän? Maksuttomuus, kätevyys, persoonallisuus, henkilökohtaisuus ja ajankohtaisuus. Vieläpä tässä järjestyksessä.

Kuvat ovat ammattimaisesti kirjoitetun tekstin ja hyvin toteutetun ja tuotetun blogin suola. Tätä kaikkea lukijat siis arvostavat.

Kaikenlainen kotikutoisuus on tutkimuksen mukaan auttamattomasti out. Siitä ette te blogien lukijat tutkimuksen mukaan välitä.


Kun bloggaajan persoonallisuus ja 
elämä näkyy kaikissa kanavissa – 
samoin näkyy tämän käyttämät tai 
suosittelemat tuotteet.
- Mainostaja
(Lähde: Allerin Suuri blogitutkimus)

Miksi blogit sitten kiinnostavat? Siksi, että ne antavat ajanvietettä, ohjeita ja vinkkejä, hyviä tekstejä ja hauskaa luettavaa sekä ideoita ja tietoja kiinnostavista aihepiireistä. Kuulostaa kovin tutulle.

Lukijoista puolet lukee blogeja vähintään viikottain. Aihealueista lifestyle ja ajankohtaiset aiheet ovat selkeässä nousussa.

Naisilla ruoka ja miehillä tekniikka kirii vielä ohi kiinnostuksen kohteissa. Sopiva blogien päivitystahti on lukijoiden mielestä noin kerran viikossa.

Mä myönnän aloittavani 
aamulla herätessä sängyssä 
puhelimella niistä parista 
aktiivisesti päivittyvästä 
suosikista.. Sitten päivällä 
usein koneella ja toisinaan 
vielä illalla puhelimella.
- Lukija
(Lähde: Allerin Suuri blogitutkimus)

Kommentoimaan säännöllisesti blogikirjoituksia heittäytyy vain noin kahdeksan prosenttia lukijoista. Määrä on lukijämääriin nähden vähäinen, ja ilmiö näkyy myös Rouva Sanan sivuilla. Tekstit kiinnostavat, mutta niitä ei rohjeta tai edes haluta kommentoida.

Olipa viikonloppu tai arki, mieluisin blogilukuaika alkaa iltapäivällä ja jatkuu pitkälle iltaan. Todennäköisesti tästä syystä blogeja luetaan lähes poikkeuksetta kotona: niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin.

Kolahtiko jokin kohta? Löysitkö itsesi tutkimustulosten joukosta?


Näin syntyy Rouva Sanan bloggaus blogiaiheesta: proosallisen arkisesti keittiön pöydän ääressä.
Huomaa tiukka kuvarajaus...


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram