Kotiseutumatkalla halki Keravan

07 lokakuuta 2014

Asemanaukio.

"Kerran löysin täältä 15 euroa!"

Santaniitynkatu 3.

"Joka kerta, kun palaan kuntosalilta, ajattelen, että olen vahvempi kuin eilen."

Keskuspuisto.

"Minusta on ihanaa nousta aamuisin katselemaan tätä näkymää kotini parvekkeelta."

Ollilan lampi.

"Piirrän ja otan kuvia täällä."
Tällainen kyltti löytyy kirjastorakennuksen kupeesta Keravalla.

Oletko koskaan miettinyt, mitkä ovat kotiseutusi merkityksellisimpiä paikkoja? Mitkä maisemat ja alueet ovat sinulle tärkeitä ja miksi? Missä kotikunnassasi viihdyt, mihin liittyy muistoja?

Mitä esittelisit kaukaa tulleelle vieraalle? Ovatko paikat samoja kuin kotikuntasi virallisessa matkailumainoksessa?


Espanjalaisen insinöörin aamuun antaa energiaa näkymä Keskuspuistoon.
Ei hassumpi paikka - todellakaan.

Nyt jos koskaan kannattaa harrastaa kotiseutumatkailua ainakin Keravalla.

Kuvataiteilija Kalle Hamm (jolta on muuten Keravan taidemuseossa Sinkassa esillä erinomainen näyttely Vieraalla maalla, lisää aiheesta voit lukea täältä) toteutti yhteistyössä eri-ikäisten ja eritaustaisten keravalaisten kanssa yhteisötaideprojektin Kuuleeko Kerava?

Projektiin osallistui viime syksyn ja kevään aikana kaikkiaan vajaat 200 henkilöä, joista noin puolet olivat ulkomaalaistaustaisia.Aurinkomäki mahtuu myös Keravan viralliseen matkailumainontaan.Lopputulos on yllättävä. Merkityksellisimmät paikat Keravalla poikkeavat kaupungin matkailumainoksista.

Projektiin osallistuneista suurin osa arvotti itselleen merkityksellisimmäksi paikaksi, yllätys yllätys, oman kodin. Oma koti on siis aidosti kullan kallis.


Usko tai älä - Kauppakaarellakin moni keravalaisista viihtyy.Vaikka suosikkilistalta löytyvät Keravan kaupungin verkkosivujen matkailuosiossa mainitut Aurinkomäki ja Keravan taidemuseo Sinkka, kaikkia paikkoja kaupungin viralliseen matkailumainontaan tuskin kelpuutettaisiin.

Vai mitä sanot esimerkiksi rautatieasemasta, julkisista liiketiloista, urheiluhalleista ja -kentistä tai joka kunnasta löytyvästä kirjastosta?Asemanmäellä on tulemisen ja menemisen tunnelmaa.
Kauniskin maisema monen mielestä on.Sinkka on julkaissut Hammin projektista Kuuleeko Kerava -opasvihkosen, joka esittelee ympäristötaideteoksen muodossa 15 projektista poimittua paikkaa. Jokainen paikka perusteluineen on merkitty valkoisin emalikyltein.

Helpompaa ei sunnuntaikäveleminen Keravalla voisi enää olla.

Ja toden totta. Syksyisellle ja tuuliselle asemansillalle pysähtyessä kaupunki avautuu toisenlaisena kuin siltaa nopeasti ylittässä voisi kuvitella.

Valtaosa ympäristötaideteokseen valikoiduista paikoista on merkitty ympäristöönsä todella hyvin, mutta kaikkia teokseen kuuluvia emalikylttejä ei ainakaan Rouva Sana omalla kävelyretkellään kirjasen perusteella löytänyt.

Vinkkaa viisaampana, jos tiedät, missä luuraavat vaikkapa Keravan keskustan, Asemanaukion tai Aurinkomäen emalikyltit.


Mikä paikka?
Keravan taidemuseon Sinkan ikkunat.Reipasta kotiseutumatkaa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram