Pöljimmät liikuntaharrastukset á la Rva Sana

27 huhtikuuta 2015

Reipasta vappuviikon alkua Rouva Sanan ystävät!

Ja kiitos hei palautteesta! Olette huippuja ihan kaikki.

Rouva Sanan viime viikkoinen bloggaus osallistumisestaan elämänsä ensimmäiseen juoksutapahtumaan kirvoitti teistä monet antamaan kannustusta, mutta myös muuta palautetta.

Erityisesti Rouva Sanan pöljimpien liikuntaharrastusten listausta oli osan teistä vaikea niellä pureskelematta.

Nyt seuraa varoituksen sana: tänään laitetaan entisestään vettä myllyyn.

Koska Rouva Sanan lista ei päättynyt suinkaan juoksemiseen ja golfaamiseen, on se tasapuolisuuden vuoksi avattava tietysti kokonaan. Tällä kertaa perusteluineen, ole hyvä.

 1. Juokseminen: perustelut viime viikon bloggauksesta "Hinkata nyt lenkkaripohjia kävelyteillä päivästä ja viikosta toiseen, säällä kuin säällä." Kyllä, Rouva Sana itse harrastaa juoksemista, aktiivisesti.
 2. Golfaaminen: raahata kaksipyöräisen kärryn päällä turkasen painavaa lastia varta varten silotelluilla nurmihehtaareilla - koko päivän! Ei, Rouva Sana ei harrasta golfaamista.
 3. Laskettelu: vrt. edellinen kohta, laskea mäkeä varta vasten raivatuilla metsäaukioilla, jotka ovat kuin raiskioita puolet vuodesta. Eikö suomalainen luonto ja metsä kelpaa muuten? Kyllä, Rouva Sana laskettelee itse.
 4. Sauvakäveleminen: näyttää juuri siltä, mitä se on - tuulipukukansan harrastukselta. Kyllä, Rouva Sana sauvakävelee. Usein.
 5. Keilaaminen: hei oikeasti, milloin tätä lajia on alettu kutsua urheiluksi? Kyllä, Rouva Sana keilaa itse, erityisesti hyvässä seurassa.
 6. Biljardi: vrt. ed. perustelu. Ei, Rouva Sana ei taatusti töki kepillä palloja, mutta tunnustettava on, että rouvan autotallissa on silti tätä liikuntalajia edustavat välineet.
 7. Formulat (ja muu autourheilu): vrt. ed. perustelu. Tämän lajin pakkosyötöltä ei voi välttyä, vaikka fani ei olisikaan; ei tämä rouva ainakaan.
 8. Ravit: vrt. ed. perustelu. Ei, Rouva Sana ei todellakaan käy raveissa.
 9. Kouluratsastus: vrt. ed. perustelu. Ei, Rouva Sanan vapaa-aikaan eivät kuulu hevoset. Eikä ainakaan kouluratsastuksen muodossa.
 10. Curling: vrt. ed perustelu. Ei kuulu rouvan harrastuksiin.
 11. Ja bonuksena vielä muun muassa agility, frisbeegolf, darts, kriketti, kroketti, poolo, pingis - ja mitä niitä kaikkia nyt onkaan.
No niin, siinä se nyt on: Rouva Sanan pöljimpien liikuntaharrastusten lista (joista muuten monet kuuluvat olympialaisten lajikavalkaadiin...).

Mutta hei, ei mies - tai nais - lajia pahenna, jos ei laji harrastajaansa. Vai mitä?

Ja tarkkasilmäisimmät lukijat ehkä huomaavat, että niin se harrastaa tämäkin rouva - joka ei ole koskaan pitänyt itseään kovin liikunnallisena, saati urheilullisena - valtaosaa oman listansa lajeista. 

Itseironia. Tuo yksi parhaimmista huumorin lähteistä. Josta muuten vielä lisää lähiviikkoina, mutta silloin Anna Perhon uuteen kirjaan liittyvän bloggauksen yhteydessä. 

Laittakaahan jälleen palautetta ja kommenttia, sillä huomenna ollaankin jo ihan eri tunnelmissa. Heissan!


Pöljää puuhaa, mutta silti niin mahtavaa: juokseminen.

2 comments

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram