No ei Rouva Sanan syntymäpäivälahjatoive mennyt aikanaan ihan täysin harakoille. Rouva Sana kirjoitti aikanaan toiveestaan ja sen toteutumisesta, muistatko? Voit lukaista päivityksen edelleen täältä.

Toki huomasin, että pian sykemittarin ilmaantumisen jälkeen Rouva Sanan elämään, juoksulenkit saivat vaivihkaa ihan uuden ulottuvuuden ja kunto alkoi nousta kohisten.

Sitä ei silti olisi kai suomalainen, jos ei olisi epäileväinen. Vaikka on hyvä olo, sen täytyy johtua jostain muusta kuin hyvästä kunnosta.

Siksi tuntui lohdulliselle - ja no joo, sanotaan tässä ihan suoraan: itsetuntoa kohottavalle -, kun pääsin keskiviikkona käymään Akvamariini  Porter Novellin järjestämän Open House -tapahtuman yhteydessä Polar-kuntotestissä.

Polar-kuntotesti tehdään noin viidessä minuutissa ja se toteutetaan levossa. Sen väitetään olevan yhtä luotettava kuin muut epäsuorat kuntotestit. Ja aivan taatusti se on ainakin suuntaa antava.

Siksi Rouva Sana oli enemmän kuin hämmästynyt, kun Polar-kuntotesti antoi kuntotasokseni erittäin hyvän, vain piirun alle erinomaisen.

Vajausta erinomaiseen testitulokseen oli lopulta niin vähän, että jos hetkeä ennen kuntotestiä kulauttamani kahvikupillinen olisi jäänyt testin jälkeen, tulos olisi todennäköisesti ollut täysi kymppi.

Jiihaa, sanoi rouva ja riemumielin kohti kesää lähti.

Polar-kuntotesti antaa lukeman, joka mittaa aerobista kuntoa ja arvioi maksimaalisen hapenottokyvyn. Samantyyppisiä testejä lienee liuta muitakin.

Aerobinen kunto on taas yksi tärkeimmistä fyysisen kunnon mittareista, vaikka se koostuu toki muustakin kuten lihasvoimasta. Aerobinen kunto kertoo sydämen pumppaaman ja lihaksiin kuljettaman hapen määrästä ja siitä, miten lihakset käyttävät saamansa hapen hyväkseen.

Hyvä aerobinen kunto taas vaalii terveyttä. Se laskee riskiä sairastua muun muassa sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin, korkeaan verenpaineeseen tai diabetekseen.

Ei mikään vähäpätöinen juttu siis.

Kokonaan eri asia ovat sitten itse sykelukemat. Niistäkin Rouva Sanalla oli mahdollisuus käydä mielenkiintoinen keskustelu Polarin edustajien kanssa.

Mutta tästä aiheesta lisää joskus ihan toisella kertaa, sillä nyt tämä rouva toivottaa sinulle -


aurinkoista kesäkuun ensimmäistä viikonloppua!