Jossain, missä paistaa kuuma aurinko

09 lokakuuta 2015

Rouva Sana teki ensimmäisen ulkomaan matkansa yksin 16-vuotiaana (Ruotsiin tehtyjä laivamatkoja ei lasketa).

Miten pitkältä ja kaukaiselta ajalta se tuntuu (ja kuinka moni 16-vuotias muuten matkustaa tänä päivänä viikoksi yksin reissuun...? ei varmasti moni - niin se maailma muuttuu).

Teinistä lähtien kaikkien näiden vuosikymmenten ajan ulkomaille suuntautuneet lomamatkani ovat olleet aina sanoisinko, no, kohtalaisen määrätietoisia.

Reissu ei ole ollut loma eikä mikään, jos en ole kolunnut määränpäätä ristiin rastiin. Kauas ei ole voinut matkustaa vain olemaan. On pitänyt nähdä ja kokea.

Jos tiedät, mitä tarkoitan.

Olen katsonut paheksuneena heitä, jotka ovat rantalomakohteessa viikon ajan liikuttaneet jalkaansa vain hotellista uima-altaalle, altaalta ravintolaan ja taas takaisin hotelliin.

Ei ole sopinut meikeläisen pirtaan, ei sitten millään. Uima-altaalla tai rannalla on, ainakin noin niin kuin periaatteessa, voinut lokoilla Suomessakin.

Kiitos asenteeni, paljon olen tähän ikään mennessä sitten nähnytkin, jopa jälkikasvun kera. Historia ei ole koskaan ollut koulussa hyveeni, mutta matkoilla olen paikannut puutteitani.

Loma
Mutta nyt jokin on muuttumassa. Olen huomannut haaveilevani pitkään pelkästä joutilaasta joutenolosta. Rennosta suunnittelemattomuudesta, jossa päivien kulkua ohjaa vain sää, mieli ja flow (sellaisesta, josta viime kesänä ei juuri päässyt nauttimaan - ainakaan sään osalta...).

Huolettomuudesta, johon yhdistyvät lämpimät päivät, humiseva meri, ihoon liimautuva pyyhe, tulinen hiekka varpaiden alla, vesipisaroista kastuvat pokkarin sivut, helmeilevä iho ja jääpaloista koliseva juomalasi...

Eikä oikeastaan yhtään mikään muu.

Meri

Päivä, kaksi tai jopa kolmekin pelkästään uima-altaalla lasten riemunkiljahduksia ja tuulen suhinaa kuunnellen ei enää tunnukaan yhtään vastenmieliseltä ajatukselta. Yhtäkkiä kokemusta ei teekään mieli korvata marssilla museoon reppu selässä pitkin tulikuumaa vuorenrinnettä.

Olenkohan tulossa vanhaksi?

Ehkä, en tiedä. Mutta viisaammaksi varmasti ainakin.

Etelä

Nyt toiveeni toteutuu. Tämä rouva on aloittanut vähitellen lomapakkaamiset.

Tuntuu aika hullulta, mutta kieltämättä ah niin ihanalta kaivella kaappien kätköistä uudelleen esille kaikki ne topit, shortsit ja varvastossut, joita ei kuluneena kesänä voinut käyttää kuin hetken verran elokuussa.

Yhtä hullulta tuntuu, että jostain maailman kolkasta löytyy Suomen lokakuisten hyisten pakkasaamujen jälkeen paikka, jonne on pakattava mukaan aurinkosuojavoiteet. Siis aurinkosuojavoiteet!

Aurinkosuojavoide

Hyvä, että kuluneen kesän jälkeen edes muistan, mitä ne ovat.

Ja jotka muuten oman kokemukseni mukaan kannattaa todella pakata jo kotona matkalaukkuun.

Jos aurinkosuojavuoteet joskus takavuosina olivatkin reissusta ostettuna halvempia, enää se ei omien havaintojeni mukaan pidä pääsääntöisesti paikkaansa. Edullisimmat (ja hyväksi havaitut) aurinkosuojatuotteet löytää koto-Suomesta.
Kesä

Aurinkovoiteilla on totta maar käyttöä, sillä Rouva Sanan ensi viikko vierähtää lähes 30 asteen auringossa. Jouten.

Tai no... ainakin lähes jouten.

Ranta


Lomaviikkoni aikana somekanavat hiljenevät kokonaan tai melkein kokonaan (sillä Instagramia ei muiden lomien tapaan edelleenkään lasketa; muutama aurinkokuva saattaa siis löytyä ensi viikolla sieltä).

Täältä blogin puolelta löydät seuraavan viikon aikana silti luettavaa. Julkaisen muutaman jutun sinulle ajastuksella. Pysy siis taajuudella, jos olet maisemissa.

Hyvää syyslomaviikkoa kaikille, jotka lomailevat lasten kanssa 
viikon tai sitten vain yhden tai kahden päivän verran.
Ja kaikille muille hyvää lokakuun viikkoa ihan muuten vaan.

Jätä viesti vastaajaan. Se on nyt adios vähäksi aikaa!

Yhteistyössä Nivea

10 kommenttia

 1. Outi, sinulle suuri kiitos <3!

  Ja hei hyviä messuiluja ensi viikon viikonloppuna. Laadi I love me -messuista pitkiä raportteja blogiisi, jotta pääsen fiilistelemään, mistä kaikesta jäin paitsi <3.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa lomaa ja auringonpaistetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Satu iso kiitos <3!

   Ja hei kiva, kun poikkesit kylään ;).

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vanhus kiittää ja niiaa ;). Iso halaus Marja <3!

   Poista
 4. Ihanaa lomaa <3 Joutilaisuus tekee välillä toooosi hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt jotain tästä tähän ikään pääsemisestä on hyötyä niin ainakin se, että sitä osaa arvostaa paremmin pieniä suuria asioita; kuten joutilaisuutta ;).

   Mukava, kun poikkesit tänne kylään. Iso kiitos lomatoivotuksista! Aurinkoista lokakuuta sinulle!

   Poista
 5. Jee mahtavaa lomaa ja niin se menee, joskus se loikoilu voi olla juuri se juttu ja nykyään toivon lomilta enemmän rentoa meininkiä. Ei kuules jaksa enää samalla lailla. .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos lomatoivotuksista Tiia <3!

   T. viikon myöhässä vastannut rentoutunut syyslomalainen ;)...

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram