Telliskivi - Tallinnan oma Kaapelitehdas

12 lokakuuta 2015

Pyörähdin Tallinnassa viimeksi kuukausi sitten, ja hämmästyin, kuinka harvat suomalaiset ovat edelleen tietoisia Vanhan kaupungin taakse jäävästä Telliskiven alueesta.

Telliskiveä nimitetään eräänlaiseksi virolaisen luovuuden trendihipsterimestaksi, ja vaikka nyt ei hipsteri Rouva Sanan tyyliin olisikaan, kyllä yksi päiväreissu - puhumattakaan, jos viivähdät Tallinnassa pitempään - kannattaa uhrata Telliskivelle.

Ihan vain siksi, että Telliskivi on sentään jotain uutta ja hiukan erilaista.Telliskivi on kuin Kaapelitehdas (ehkäpä yhdistettynä Korjaamoon) Helsingin Kalliossa.

Rouva Sana ei ole ajatuksiensa kanssa yksin. Sittemmin olen lukenut yhden jos toisen seudulla vierailleen nimittäneen Telliskiveä Kaapelitehtaaksi. Se siitä nimittäin ensimmäisenä tulee suomalaiselle mieleen.


Hipsterimestaksi paikan tehnee se, että vanhan tehdaskiinteistön alueella on tukku ravintoloita ja kahviloita, jotka ovat olleet pitkään nosteessa. Jos olet joskus kuullut vaikkapa ravintolan nimeltä F-Hoone, Pokaal tai Kivi Paber Käärid, ne sijaitsevat Telliskivessä.


Mutta ei Telliskivi pelkkä trendikuppiloiden keskittymä ole. Kaapelitehtaan tapaan sinne on kertynyt luovien taitajien valiojoukko, ja siksi siellä perinteisten toimi- ja harjoittelutilojen sekä studioiden lisäksi sijaitsee ainakin yksi galleria sekä muun muassa taide-, luomukosmetiikka-, vintagevaate-, design- ja kahvikauppoja.

Ehdottomasti visiteeraamisen arvoinen paikka siis.Rouva Sana on huono arvioimaan etäisyyksiä (jos eräältä tässä kotitaloudessa asuvalta kysyttäisiin, erittäin huono). Villisti arvioiden kuitenkin sanoisin, että satama-alueelta Telliskiveen on noin kahden kilometrin matka.
Vierailin itse Telliskiven alueella viime kesänä (jolta myös kaikki tämän bloggauksen kuvat muuten ovat), ja kävelin sinne satamasta yhdessä jälkikasvun kanssa. Ei siis mitenkään mahdoton matka siis.

Sitä paitsi reitti Telliskiveen kulkee pittoreskien ja rustiikkisien maisemien kautta. Ken niitä rakastaa, suosittelen. Voin vain kuvitella, miten kaunis kävelyreitti on juuri tähän aikaan vuodesta.


Ainakin Rouva Sanan mielikuvituksen saivat villisti laukkaamaan reitin samaan aikaan ränsistyneet ja rempallaan olevat sekä pieteetillä korjatut rakennukset.

Ja hei jos päätät kävellä, suosittelen ehdottomasti pitstoppia reilussa puolivälissä olevaan Boheem kohvik -ravintolaan. Nimen ei kannata hämätä. Myös Rouva Sana viihtyi siellä.

Ravintola on pieni ja melkein aina täynnä, mutta jos käyt siellä, ymmärrät kyllä miksi.
Hauskaa lokakuuta!

4 comments

 1. Enpä ollut tuosta alueesta minäkään tietoinen!
  Aurinkoista maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Outi sitten kipin kapin seuraavalla Tallinnan lomalla käymään myös Telliskivessä!

   T. viikon myöhässä vastannut syyslomalainen ;)...

   Poista
 2. Jesh! Me ollaan menossa parin viikon kuluttua ja varmasti käydään tuolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Jos et ole ainakaan aikaisemmin käynyt, Telliskivessa kannattaa ehdottomasti poiketa. Ja jos satelee, ei taksimatkakaan satamasta (tai muualta keskustasta) taatusti maksa maltaita.

   Ihanaa reissua - täällä on yksi hiukan kade ;).. Nautihan!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram