Mikä sinun unelmasi on? No just, sanoo Rouva Sana.

Ei mikään ihan helppo kysymys. Eihän?

Eikä oikeastaan ihan helppo asia muutenkaan.

Ehkä juuri siksi harva uskaltautuu unelmoimaan - ja vielä harvempi uskoo, että omista unelmista tulee koskaan totta.

Syyttä.

Unelmat ovat yksi tapa ajatella tulevaisuuttamme.

Enneagrammiohjaaja ja työnohjaaja Merja Partti Sinisestä Saranasta sanoo, että unelma tarkoittaa samaa kuin itselle hyvä elämä. Silti unelmat ovat hyvin vähätelty ja hyödyntämätön voimavara.

- Unelmia kannattaa arvostaa. Aina ne eivät ole selkeitä, varsinkaan alussa. On mentävä syvälle itseen, jotta niistä saa selvän, Partti kiteyttää.

Ja siksi monet eivät unelmoi. Meiltä puuttuu taitoa ja jopa uskallustakin sukeltaa oman mielemme syövereihin. On osattava ja uskallettava toivoa itse itselleen hyvää, mieluista elämää.

On siksi helppo allekirjoittaa Partin väite, jonka mukaan olemme lopulta itse unelmiemme suurin este.

- Mieli uskoo, mitä sille syötetään. Omat unelmansa voi vielä löytää, mutta vaikeampaa on sijoittaa itsensä niihin.

Siksi Partti järjestää Aarrekartta-koulutuksia. Niiden tavoitteena on mielen valmistaminen toivottuun muutokseen: omaan unelmaan.

Aarrekartta perustuu yksinkertaiseen ajatukseen: unelmien toteutuminen on viime kädessä arpapeliä, toki, mutta sattumat kuitenkin suosivat valmistautunutta mieltä.

Ja tähän leikkiin Rouva Sana haluaa ehdottomasti nyt heittäytyä, sillä lempisloganeitani on, että mikään tässä elämässä ei ole lopulta sattumaa. Kaikille asioille löytyy selitys. 

Partin Aarrekartasta - ja samalla omista unelmista - on otettava selvää.

unelmat
Rouva Sanan aarrekartasta tuli kalenterikirjan muotoinen, monisivuinen opas.


Aarrekarttoja voidaan tehdä useita erilaisia. Minä teen visuaalisen ja auditiivisen aarrekartan. Luon unelmani kuvina paperille ja kirjoitan itselleni kirjeen tulevaisuuteen.

Alkajaisiksi Partti pyytää ottamaan sisäpuhelun itselleen. Puhelun tavoitteena on pysähtyä. Vastaus unelmista kumpuaa nimittäin vain tietoiseen mieleen.

Omia unelmia kuullostaessa Partti kehottaa luottamaan intuitioon.

Se, jos jokin, joutuu testiin, kun on on aika leikata vanhoista aikakauslehdistä sattumanvaraisesti kuvia. Taustalla soi kaunis klassinen musiikki.

Kuvia silputessa homma tuntuu aluksi aika päämäärättömälle. Sanoja rakastava juuttuu lehtien tarinoihin ja heittäytyy kertomusten vietäväksi. Miten tällaisesta silppuamisesta voi koskaan tulla mitään tolkkua, kun mieli hiipii jatkuvasti lehtien stooreihin?

Mutta flow nappaa mukaansa. Jännittävää kyllä, kuva kuvalta ja pala palalta pöydälle kertyy erilaisia kuvia. Ilman suurta ennakkosensuuria.

Aarrekartan toteutustapa sen muodosta riippumatta on vapaa. Partti korostaa, että mitä henkilökohtaisempi se on, sitä paremmin se toimii.

Tässä on siis väärä kohta nöyristellä tai esittää vaatimatonta. Aarrekartta saa ja sen pitää olla omien unelmien näköinen.

Yleensä kuvallinen aarrekartta ruukataan tehdä A4- tai A5-arkin kokoon. Tärkeintä on, että kartta on sen muotoinen, että se on helppo pitää arjessa näkösällä.

Saan nopeasti idean, että minun aarrekarttani on oleva useampi sivuinen vihkonen, joka mahtuu kalenterikirjani väliin. Sieltä voin silmäillä omia unelmiani aina, kun tarvitsen arkeeni vahvistusta.

Aarrekarttani syntyy nopeasti - ja kyllä: unelmanikin ovat sieltä erotettavissa. Auditiivinen aarrekartan muoto, kirjeen kirjoittaminen itselleni, tuntuu erikoiselta, mutta sujahtaa sanoiksi nopeammin kuin kuvallinen kartta.

Aina unelmien toteutuminen ei aarrekarttojen laatimisenkaan jälkeen ole helppoa. Partti muistuttaa, että jotta unelmista voi tulla totta, on tehtävä joskus tilaa uudelle, luovuttava jostain.

Lisäksi unelmat tipahtavat toteutuneena vain harvoin syliin sellaisenaan: kuin lottovoitto. Ne vaativat toteuttajan.

Aarrekartan laatijan.

Minut.
aarrekartta
Kuva Rouva Sanan aarrekartan sivuilta.

Miten Rouva Sanan unelmien käy? Siitä otetaan selvää ensi vuonna, kun uudenvuodenraketit on ammuttu toiveikkaasti taivaalle ja kalenterikirjat vaihdettu uusiin.

Tarina unelmista saa siis jatkoa. Pysy talven aikana taajuudella.


Sininen Sarana järjestää Aarrekartta- ja erilaisia itsetuntemuskoulutuksia, myös tilauksesta. 

Katso lisää tietoa kurssista ja muusta koulutustarjonnasta täältä.

Jos haluat säilyttää jännityksen, lue alla olevat jutut vasta Aarrekartta-kurssin jälkeen.
Jos et, lue kolmiosaisesta juttusarjasta, mitä kurssin jälkeen lopulta tapahtui. 
Tarinat löydät täältä, täältä ja täältä.