Bloggaajakollegani Lady of the Mess kirjoitti viime vuoden loppupuolella mielenkiintoisen ja aika sävähdyttävänkin kirjoituksen hitaasta bloggaamisesta.

Se teki vaikutuksen myös muihin kuin Rouva Sanaan. Juttu on kerännyt tähän mennessä noin 150 kommenttia.

Hitaassa bloggaamisessa on kyse ulkomailla virinneestä ajatuksesta, kuinka nykyisessä kiireisessä ja nopearytmisessä maailmassa pitäisi olla edes jotain hidasta ja ennen kaikkea huolella tehtyä.

Se on aika paljon vaadittu. Yksinomaan bloggaajien joukossa vain pari kertaa viikossa kirjoittava on harvinaisuus, outolintu ja kummajainen.

Blogipostauksia suolletaan parhaimmillaan (tai pahimmillaan) seitsemän, jopa kymmenen kertaa viikossa eli parhaimpina päivinä kaksi tarinaa.

Just.
Tuusulanjärvi
Kuten Lady omassa postauksessaan toteaa, blogeissa vähemmän pitäisi olla enemmän ja laadun pitäisi olla ennen määrää.

Jokainen sisällöntuottamisen ammattilainen tietää, että kun bloggaajan päätyö on toisaalla kuin omassa blogissa, maksimivauhdilla harrastuksena syntyneiden blogipostauksien määrällä ei ole juuri yhteistä laadun kanssa.

Hyvää, laadukasta tekstiä ja kuvia ei synny liukuhihnalta, keneltäkään. Jos syntyy, vire ei kestä loputtomiin.

Lady of the Mess julistautui viime vuoden lopussa hitaaksi bloggaajaksi, ja päätti blogata vain silloin, kun hänellä on asiaa: ei silloin, kun on näennäisesti, ulkoisista syistä pakko. Bloggaaminen on hänelle harrastus.

Rouva Sana nii-in arvostaa.
Tuusulanjärvi

Rouva Sana ei julistaudu sanaparin varsinaisessa merkityksessä hitaaksi bloggaajaksi, mutta on rehellisesti laitettava käsi sydämelle ja tunnustettava, että juuri nyt aika ei riitä kaikkeen.

Niin paljon kuin bloggaamista rakastankin, ja se on toinen luontoni, työminäni sisällöntuottajana vaatii nyt enemmän aikaa ja panostamista.

Ei, Rouva Sana ei todellakaan lopeta bloggaamista. Ei mitään sinnepäinkään. En edes vaienna tätä kanavaa hetkeksi.

Ehei, johan tässä tulisi rouvalle vieroitusoireita.

Perustettuani sisältötoimisto Rouva Sanan kuitenkin huomaan, että minun on aika hidastaa bloggaamistahtiani, ja antaa aikaa ja tilaa myös toiselle unelmalleni: omalle yritykselleni.

Blogin sisältösuunnitelmani suorastaan pursuaa mielenkiintoisia juttuaiheita sinulle, mutta silti tästä viikosta alkaen, tämän hitaan postauksen myötä, siirryn julkaisemaan juttujani noin kaksi kertaa viikossa entisen, keskimäärin kolmen jutun postaustahdin sijaan.

Haluan Ladyn tapaan uskoa, että blogissa vähemmän on todellakin enemmän ja laatu korvaa määrän.

On elettävä todeksi omia ajatuksia ja luotettava, että ne kantavat.

Tuusulanjärvi


Keväistä maaliskuun viikkoa sinulle!

Rouva Sana palaa tälle taajuudelle seuraavan kerran poikkeuksellisesti vasta loppuviikosta
- ja jatkossakin keskimäärin noin kahdesti viikossa! 
Pysythän mukana!