Rouva Sana muistaa elävästi vuoden takaisen tunteen, kun sähköpostiin kolahti kovin toivottu, iloinen uutinen.

Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että tunne on vähintään yhtä iso ja onnellinen - ellei jopa suurempi - myös nyt: Rouva Sana on valittu viikonloppuna toista kertaa mukaan sisällöntuottajien ja sisältömarkkinoijien valtakunnalliseen tapahtumaan PING Helsinkiin.

Jei!

Mukaan pääsy ei ollut lainkaan itsestään selvyys.

Hakijoiden lukumäärää ei ole Rouva Sanan tätä kirjoittaessa vielä julkistettu (ei ole vielä virallisesti mukaan valittujakaan).

Keskustelut mukaan päässeistä 250 sisällöntuottajista käy kuitenkin jo sosiaalisessa mediassa. Ne osoittavat, että rannalle jäi lukuisia, suuret määrät lukijoita ja seuraajia tavoittavia bloggaajia, vloggaajia ja instaajia, ja jo kerran mukana olleita.

Ja sitten mukana on toistamiseen yksi Rouva Sana. Voi nöyrä kiitos ja kumarrus sentään.

Ping Helsinki
Vuosi sitten PING Helsinki järjestettiin Tallinnassa. Tänä vuonna kokoonnutaan Kirkkonummelle.

Miksi PING Helsinki on sitten niin merkityksellinen?

Tubettajille on Tubecon, teknologiafriikeille Slush. Meille sisällöntuottajille on PING Helsinki.

PING Helsinki on sisällöntuottajille - eli sosiaaliseen mediaan ja verkkoon sisältöä, tekstiä, kuvia ja videoita, tuottaville - ja työnsä kautta sisältömarkkinointia harjoittaville suunnattu ammattilaistapahtuma: Suomen vuoden, ja samalla koko Pohjoismaiden, suurin ja tärkein.

PING Helsinki läväyttää yhden päivän aikana sellaisen tukun sisällöntuottamiseen ja sisältömarkkinointiin liittyvää ammattiasiaa, että vuorokauden tunnit ovat loppua kesken.

Väheksyä ei sovi verkostoitumismahdollisuuksia. Väitän, että Rouva Sana ei olisi juuri tässä tänään ilman vuoden takaista Pingiä.

PING Helsingin tärkein anti kuitenkin on, että se kokoaa yhteen paitsi sisältöä tuottavat, mutta myös sitä hyödyntävät, tarvitsevat ja ostavat ammattilaiset. Sama katon alla ovat siis yhden päivän ajan kaikki osapuolet.

Ja se, jos jokin, on iso asia se. Kuten Rouva Sana on useassa eri asiayhteydessä aikaisemmin kuuluttanut: vain avoin keskustelu kaikkien osapuolten kesken sekä yhteiset päämäärät ja suunta voivat tuottaa tulosta.

Tjaa, etää mitä ihmeen tulosta, miettii nyt ehkä moni?

Sisällöntuottajat käyvät toistuvasti keskustelua oman ammattinsa arvostamisesta ja siitä, mitä työ oikeasti on ja mitä se vaatii, reilun yhteistyön pelisäännöistä, oikeudenmukaisista palkkioista (mm. bloggaajat vs. vloggaajat) ja ylipäätään siitä, milloin ja millä perustein tehdystä työstä kuuluu saada (kunnon) rahallinen korvaus.

Tänä vuonna PING Helsinki on luvannut lanseerata tapahtumassa uuden PING Ethics -koodiston.

Jos jotain, niin sitä, ainakin tämä sisällöntuottajarouva odottaa kuin kuuta nousevaa.

Ping Helsinki

PING Helsinki järjestetään tänä vuonna 
Kirkkonummella Långvikin kylpylähotellissa perjantaina 13.5. 
Tapahtumaan on myynnissä lippuja. Lisätietoja löydät täältä.

Kiinnostuitko aiheesta? 
Rouva Sana bloggaa tapahtumasta lisää toukokuussa. Pysy kuulolla.