Henkilökohtainen some-trainer palveluksessasi

14 huhtikuuta 2016

Rouva Sanalla on tänään uutinen: olen aloittanut tästä viikosta alkaen henkilökohtaisen some-trainerin palvelut.

Täh, hieraiset varmasti nyt silmiäsi ja muriset epämääräisesti partaasi.

Mutta hei ihan totta, kyllä! Tältä rouvalta saa sisältötoimiston puolelta nyt myös some-trainerin palveluja.

Henkilökohtainen some-trainer on helppo tapa löytää oma tie sosiaalisen median kanaviin ja verkkoon, ja ottaa ne haltuun.


Some-trainer on kuin kuntosalien personal trainer, mutta somen ja verkon puolella. 

Some-trainer auttaa, neuvoo, kannustaa ja toimii olkapäänä - joskus tarpeen mukaan jopa puuttuvina käsinä - , kun kiire tai epätoivo uhkaavat ottaa sisältömarkkinoinnin toteuttamisesta ylivallan.

Lisää tarinaa Sisältötoimisto Rouva Sanan some-trainerista ja siihen liittyvistä palveluista löydät täältä.

some trainer
(Kuva: Pixabay)
Henkilökohtaisesta personal trainer -ajatuksesta muokattu some-trainerpalvelu syntyi yritysten tarpeeseen.

Sisältötoimistourani aikana olen huomannut, kuinka sosiaalista mediaa - joka on muuten jännittävällä tavalla yleinen synonyymi Facebookille - ja verkkoa omaan markkinointiinsa ja viestintäänsä käyttävät yritykset ovat yhä edelleen aika hukassa.

Ai miten niin? No, esimerkkejä olisi liuta, mutta luettelen ohessa niistä vain muutamia:

 • Eletään 70-lukua: Onhan minulla omat verkkosivut, mutta en pääse päivittämään niitä. Uudet kesäaukioloajatkin on niin vaikea päivittää (= päivitys tilataan lisämaksua vastaan yrityksen ulkopuolelta, joka päivittää, kun muilta töiltään ehtii), että en minä koske omiin verkkosivuihin enää lainkaan. Ja miksi pitäisi, onhan siellä meidän osoite - ja ne talviaukioloajat.
 • Eletään sitku-elämää: Sitku saan niin ja noin paljon rahaa, sitku ne ja nuo kaupat syntyvät, laitan rysäyksellä koko some-ja verkkomarkkinoinnin kuntoon. Mutta en todellakaan yhtään aikaisemmin vaan siis sitku. 
 • Eletään kiire-elämää: On kuule nyt niin kiire, kiire, kiire, kiire, kiire... Hyvä juttu se some ja verkko olisi, mutta ei tässä ole yhtään aikaa miettiä koko markkinointia niissä.
 • Eletään 50-lukua: Siis, että mikä some- tai sisältömarkkinointi? Nevö höörd, enkä kiitos halua enempää tietääkään.
 • Eletään aitoa jalat maassa/nostalgia -elämää: No, nuo nyt ovat todellakin niitä nykymaailman hössätyksiä. Eivät koske minua, koska myyn vain kukkahattuja eläkeläisille. Pistän kerran viikossa pienen silmäkulmailmoituksen paikallislehteen. Se kyllä riittää markkinoinniksi minulle - ja niille eläkeläisille myös, vaikka eivät koko lehteä enää luekaan, kun se on niin kallis.
 • Eletään ihmettelyelämää: No, mitä siellä Facessa oikein pitäisi sitten tehdä? Kyllä mä olen vähän yrittänyt, mutta kun mikään ei oikein toimi. Aika omituista.

No, tämän jälkeen toimii. 

Jos tavallisella Matti ja Maija Meikeläisellä on intoa, mielenkiintoa ja mahdollisuus laittaa oma kroppansa kuntoon, oman sisältömarkkinointinsa kuntoon laittaminen on nyt yhtä mahdollista myös yrityksille.

Rahankaan ei pitäisi olla este. Some-trainerin palvelut ovat samanhintaisia kuin kunto- ja liikuntasalien personal trainerien.

Miltä kuulostaa?

Ainakin siltä, että selitysten aika on nyt ohi.

some trainer
Näppäimet sekaisin? Some-trainerin avulla ei ole kauan.
(Kuva: Pixabay)


Sisältöstrategi Katri Tanni perustelee huhtikuussa julkaisemassaan blogikirjoituksessaan monin esimerkein, miksi vähät markkinointieurot kannattaa kohdentaa huolella, ja kuinka pienelläkin markkinointibudjetilla saa aikaan paljon. 

Käytännössä hän puhuu digi- ja sisältömarkkinoinnista. Löydät kirjoituksen edelleen täältä. 

Eikö uppoa? Kaipaatko ehkä vielä lisää perusteluja? 

Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä totesi Helsingissä järjestetyssä Digitalist Techonopol Pop-Up: Työn toisinajattelijat -tapahtumassa, kuinka sisältömarkkinointi on uusi mainonta.

Aalto-Setälän mukaan jatkossa ei ole enää mainontaa ilman sisältömarkkinointia.

Viimeistään nyt kannattaa siis kääriä hihat, ja ottaa tulevaisuus kirjaimellisesti omiin käsiin. Vaikka oman henkilökohtaisen some-trainerin avulla.

Nopeat syövät hitaat.

Niin kuin aina.


16 kommenttia

 1. Nerokas kirjoitus & konsepti! Suomen yritysten somekanavat nyt kuntoon ja maailmankartalle some-trainerin avulla. Sisältömarkkinointi jos mikä on juuri kohdennettua markkinointia ja siinä tietää mihin se euro menee. Trainerille paljon työsarkaa ja kiinnostavia projekteja toivomme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, isosti kiitos Heli <3!

   Ilman verkko- ja somemarkkinointia ei yksikään yritys tule enää toimeen, mutta vain harva pk-yrittäjä ymmärtää ja ennen kaikkea hyväksyy sitä vielä. Uusi, tuntematon ja ehkä hieman vaikeakin pelottaa.

   Some-pt:n tavoitteena on madaltaa yrittäjien kynnystä ottaa sisältömarkkinointi haltuun - ja samalla viestittää, että ei kaikkea ole tarkoituskaan osata itse. En minäkään huolla autoani itse - en edes yritäkään huoltaa - vaan ostan mieluusti ammattitaitoisen palvelun :).

   Kiitos tsempistä Heli <3! Sitä tarvitaan :)!

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Ei tiedä, vaikka tarvitsisinkin sinun apujasi. se oma yritys on perustettuna, mutta Facebook ja yrityksen kotisivut uupuvat. Taisin alkuinnostuksissani hieman jämähtää paikoilleni, enkä oikein tiedä mistä aloittaisin...koska oma yritys on "harrastelijamaista" (= oma leipä ei ole tästä kiinni)on alkutempo jokseenkin hidasta ellei peräti olematonta.
  Vaikutat oikein hyvältä somePT:ltä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulehan Satu, vaikka teet sivutoimisena yrittäjänä töitä, tarvitset ehdottomasti yrityksellesi verkkosivut sekä vähintään Facebook-sivut! Älä tingi niistä. Autan sinua mielelläni ja sparraan vaikka etänä, jos tarvitset apua.

   Ei kaikkea tarvitse, eikä oikeastaan edes saakkaa rytkäistä kerralla kuntoon - uuvahtaisit muuten jo alkumetreillä - vaan digimarkkinointiasiat tulee toteuttaa tavoitteellisesti ennalta sovitun ajan puitteissa.

   Ja itse markkinointi somessa ja verkossa onkin sitten suunnitelmallista ja pitkäjänteistä.

   Kiitos ihana Satu kauniista sanoistasi <3!

   Poista
  2. Tiedän, että tuo some-kanava on ihan ehdoton tänä päivänä. Selvittelen täältä käsin vähän asioita ja ihan oikeasti voi olla, että tarvitsen myös sinun "jeesiä"...sitä verkostoitumista parhaimmasta päästä... :)

   Poista
 3. Way to go Rouva Sana! Koska jo ihan tällaiselle tavalliselle harrastus-vapaa-aika -somenkäyttäjälle se maailma on kiemuroita täynnä, saati sitten sellaiselle, jolla on firman työn lisäksi tuhat muuta asiaa ja paperia hoidettavanaan. Apukäsille ja treenarille on varmasti tilausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos PauMau <3!

   Apukäsille ja treenarille on minunkin mielestäni tilausta. Kun vain yritykset vielä rohkaistuisivat rohkeammin tarttumaan heille tarjottuihin palveluihin. Ei ole enää mainontaa ilman somea ja verkkoa, sanoo Aalto-Setälän Pauli, mutta harva pk-yrittäjä on vielä sisäistänyt sen.

   Ja vielä kun kaikkea ei edes tarvitse osata itse. Sitä varten on ulkopuolista jeesiä.

   Rohkea rokan syö. Vai miten sen nyt meni.

   Poista
 4. Kuulostaa hyviltä palveluilta. Niin moni kuitenkin tarvitsee parempia tietoja somen käytössä.
  Ihanaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Outi <3!

   Ja yksityishenkilönä on edelleenkin vapaus tehdä, mitä haluaa: ollako mukana vaiko eikö olla. Mutta yritykset eivät kyllä somesta enää voi olla pois. Jos rohkeutta mukaan leikkiin ei ole ollut aikaisemmin, nyt on pakko opetella.

   Poista
 5. Mahtavaa! Tämä tulisi tosi tarpeeseen senioreillekin (vanhenpani mm). Vuosi sitten tein osana opintoja kartoitusta senioirien nettipalveluista. Niitä ei ole kuin pari. Some itsessään on jo niin valtava asia, että sodanjälkeispolvet tarvitsevat sanakirjan ja perusteet: miksi ihmeessä some? Upeaa Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, nyt kyllä ihan häkellyn :). Kiitos Taru kauniista sanoistasi <3! Et usko, kuinka paljon ne merkitsevät. Halaus sinne <3!

   Poista
 6. Personal trainereita tunnenkin, mutta sinä olet ensimmäinen some-trainer, jonka nyt tunnen. Nerokasta. Kuulostaa hyvältä konseptilta.
  Onnea ja menestystä sinulle Minna! Olen ylpeä sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Tuula <3! Kannustavat sanasi merkitsevät paljon, kiitos <3!

   Poista
 7. Tämä on hyvä idea! Uskon että tällä palvelulla on todella kysyntää. Hyvä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosti kiitos Yrtteilijä <3! Huippua, jos sinäkin uskot tähän. Kiitos ihanista sanoistasi <3!

   Poista

Jaa ajatuksesi, anna palautetta, kerro tarina. Kiitos, että viestit!

My Instagram