Rouva Sanalla on tänään uutinen: olen aloittanut tästä viikosta alkaen henkilökohtaisen some-trainerin palvelut.

Täh, hieraiset varmasti nyt silmiäsi ja muriset epämääräisesti partaasi.

Mutta hei ihan totta, kyllä! Tältä rouvalta saa sisältötoimiston puolelta nyt myös some-trainerin palveluja.

Henkilökohtainen some-trainer on helppo tapa löytää oma tie sosiaalisen median kanaviin ja verkkoon, ja ottaa ne haltuun.

Some-trainer on kuin kuntosalien personal trainer, mutta somen ja verkon puolella. 

Some-trainer auttaa, neuvoo, kannustaa ja toimii olkapäänä - joskus tarpeen mukaan jopa puuttuvina käsinä - , kun kiire tai epätoivo uhkaavat ottaa sisältömarkkinoinnin toteuttamisesta ylivallan.

Lisää tarinaa Sisältötoimisto Rouva Sanan some-trainerista ja siihen liittyvistä palveluista löydät täältä.

some trainer
(Kuva: Pixabay)
Henkilökohtaisesta personal trainer -ajatuksesta muokattu some-trainerpalvelu syntyi yritysten tarpeeseen.

Sisältötoimistourani aikana olen huomannut, kuinka sosiaalista mediaa - joka on muuten jännittävällä tavalla yleinen synonyymi Facebookille - ja verkkoa omaan markkinointiinsa ja viestintäänsä käyttävät yritykset ovat yhä edelleen aika hukassa.

Ai miten niin? No, esimerkkejä olisi liuta, mutta luettelen ohessa niistä vain muutamia:

  • Eletään 70-lukua: Onhan minulla omat verkkosivut, mutta en pääse päivittämään niitä. Uudet kesäaukioloajatkin on niin vaikea päivittää (= päivitys tilataan lisämaksua vastaan yrityksen ulkopuolelta, joka päivittää, kun muilta töiltään ehtii), että en minä koske omiin verkkosivuihin enää lainkaan. Ja miksi pitäisi, onhan siellä meidän osoite - ja ne talviaukioloajat.
  • Eletään sitku-elämää: Sitku saan niin ja noin paljon rahaa, sitku ne ja nuo kaupat syntyvät, laitan rysäyksellä koko some-ja verkkomarkkinoinnin kuntoon. Mutta en todellakaan yhtään aikaisemmin vaan siis sitku. 
  • Eletään kiire-elämää: On kuule nyt niin kiire, kiire, kiire, kiire, kiire... Hyvä juttu se some ja verkko olisi, mutta ei tässä ole yhtään aikaa miettiä koko markkinointia niissä.
  • Eletään 50-lukua: Siis, että mikä some- tai sisältömarkkinointi? Nevö höörd, enkä kiitos halua enempää tietääkään.
  • Eletään aitoa jalat maassa/nostalgia -elämää: No, nuo nyt ovat todellakin niitä nykymaailman hössätyksiä. Eivät koske minua, koska myyn vain kukkahattuja eläkeläisille. Pistän kerran viikossa pienen silmäkulmailmoituksen paikallislehteen. Se kyllä riittää markkinoinniksi minulle - ja niille eläkeläisille myös, vaikka eivät koko lehteä enää luekaan, kun se on niin kallis.
  • Eletään ihmettelyelämää: No, mitä siellä Facessa oikein pitäisi sitten tehdä? Kyllä mä olen vähän yrittänyt, mutta kun mikään ei oikein toimi. Aika omituista.

No, tämän jälkeen toimii. 

Jos tavallisella Matti ja Maija Meikeläisellä on intoa, mielenkiintoa ja mahdollisuus laittaa oma kroppansa kuntoon, oman sisältömarkkinointinsa kuntoon laittaminen on nyt yhtä mahdollista myös yrityksille.

Rahankaan ei pitäisi olla este. Some-trainerin palvelut ovat samanhintaisia kuin kunto- ja liikuntasalien personal trainerien.

Miltä kuulostaa?

Ainakin siltä, että selitysten aika on nyt ohi.

some trainer
Näppäimet sekaisin? Some-trainerin avulla ei ole kauan.
(Kuva: Pixabay)


Sisältöstrategi Katri Tanni perustelee huhtikuussa julkaisemassaan blogikirjoituksessaan monin esimerkein, miksi vähät markkinointieurot kannattaa kohdentaa huolella, ja kuinka pienelläkin markkinointibudjetilla saa aikaan paljon. 

Käytännössä hän puhuu digi- ja sisältömarkkinoinnista. Löydät kirjoituksen edelleen täältä. 

Eikö uppoa? Kaipaatko ehkä vielä lisää perusteluja? 

Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä totesi Helsingissä järjestetyssä Digitalist Techonopol Pop-Up: Työn toisinajattelijat -tapahtumassa, kuinka sisältömarkkinointi on uusi mainonta.

Aalto-Setälän mukaan jatkossa ei ole enää mainontaa ilman sisältömarkkinointia.

Viimeistään nyt kannattaa siis kääriä hihat, ja ottaa tulevaisuus kirjaimellisesti omiin käsiin. Vaikka oman henkilökohtaisen some-trainerin avulla.

Nopeat syövät hitaat.

Niin kuin aina.